Kush janë 9 spinoff-et e Soros që krijojnë Partinë G99

Shko poshtë

Kush janë 9 spinoff-et e Soros që krijojnë Partinë G99

Mesazh nga Agim Gashi prej Sat Mar 28, 2009 7:33 pm

Kush janë 9 spinoff-et e Soros që krijojnë Partinë G99

"AlbDreams"
Soros krijon Partinë G99 me Milva Ekonomin dhe Erjon Velinë!

Milva Ekonomi autorja e spekulacionit Besa, themeluese e partisë së re.


Mashtrimi, manipulimi, falsifikimi i dokumentacionit ligjor dhe financiar, si dhe çdo lloj mjeti tjetër për shmangien dhe shkeljen e ligjit është metoda bazë e ekzistencës së spinoff-eve të Soros në Shqipëri. Mbi këtë bazë është ngritur dhe funksionon edhe vetë spinoffi i Soros Grupimi Politik G99, një spinoff i ngritur nga njerëzit kryesor të njohur të Soros në Shqipëri: Milva Ekonomi, Remzi Lani, Delina Fico, Valdete Sala, Piro dhe Maklen Misha, Floran Pustina, Igli Totozani, apo njerëzit nivelit të dytë të Soros të inkuadruar të MJAFT si Klotilda Ferhati, Erion Veliaj, Arbjan Mazniku, Endri Fuga, Marinela Lika, Olta Xhaçka, Alken Myftiu, dhe njerëzit e nivelit të tretë të inkuadruar te spinoff-I Agenda i spinoffit MJAFT si Genci Kojdheli, Etjen Xhafaj, Gjergj Filipi, etj.
G99 është një emër i ri në një plan të vjetër i Rrjetit Mafioz Soros në Shqipëri. Është nje emër i ri që e polli kriza e kushteve kontraktuale financiare të MJAFT me donatorët e huaj, dhe është një histori krejtësisht e ngjashme me megaskandalin e tre Besave të Soros, sepse është një praktikë "normale" e spekulacioneve të Soros.
Dhe në thelb të këtyre mekanizmave të MJAFTG99 qëndron si gjithmonë Milva Ekonomi, njeriu që ideoi dhe themeloi skemën e tre Besave në Shqipëri që në 1998, një skemë financiare kriminale për të grabitur paratë e shqiptarëve dhe për të rikrijuar institucionin e fajdesë në Shqipëri.
Ashtu si skema e fajdesë së tre Besave që synonte grabitjen e parave të shqiptarëve dhe pastrimin e origjinës së tyre publike, po ashtu edhe skema 9 vjeçare e krijimit të 9 Mjaftëve për të krijuar Partinë e Soros në Tiranë G99, në funksion të puçit sorosian Rama në krye të PSsë, loja më e fundit e Milva Ekonomit dhe Erion Velisë bazohet në të njëjtën metodologji:
Soros krijon disa programe, i kthen në OJF-spinoff, i prezanton si të pavarura, ato krijojnë organizata të tjera bija me emra të njëjtë apo të ndryshëm me të njëjtët rrogëtarë të Soros, përvetësojnë asete publike, thithin fondet e ndërkombëtarëve për luftën kundër varfërisë dhe zhvillimin e demokracisë, godasin dhe shkretojnë shoqërinë civile dhe kundërshtarët apo konkurentët, duke përdorur median sorosiane, korruptojnë zyrtarë të huaj, dhe në fund në emër të idealeve të mëdha mbyllin ciklin e kapjes së shtetit duke e vënë në funksion të mbrojtjes së interesave financiare të Soros dhe spekulacioneve të tij financiare kriminale.
Sot, në 31 Janar 2009, 9 Mjaftët e krijuara nga Soros konkludojnë në "themelimin" e G99! Partia G99 ishte planifikuar të krijohej 50 ditë para zgjedhjeve në mënyrë që deri në atë kohë të thithte miliona euro nga ndërkombëtarët nëpërmjet Lëvizjes MJAFT dhe spinoffet e tjera të tyre, në shmangie dhe shkelje të plotë të ligjit për partitë politike. Ky plan u prish nga skandali që plasi Gazeta Sot 3 muaj më parë kur u vërtetua paligjshmëria e Grupimit Politik G99. Siç ka publikuar Gazeta Sot, formacioni politik i Soros i përfaqësuar ashtu si edhe MJAFTËT nga Milva Ekonomi dhe Erjon Velia, ishte regjistruar në Gjykatën e Tiranës në formën e një OJFje në mënyrë që t'i shmangej kërkesave të ligjit për partitë politike ku ndër nevojat kryesore të shmangies dhe shkeljes së ligjit ishte pikërisht detyrimi i mosfinancimit të partive politike nga jashtë Shqipërisë dhe shmangies së auditimit nga Kontrolli i Lartë i Shtetit. Motivi kryesor i Milva Ekonomit dhe Erion Velisë për të mosdeklaruar burimin e çerek milioni euro të shpenzimeve G99 ishte pikërisht skema e manipulimit të fondeve të donatorëve ndërkombëtarë për të ndihmuar shoqërinë civile në Shqipëri të cilat Veliaj dhe Ekonomi i kanalizuan nëpërmjet kontrollit të numrave bankar të 7 mjaftëve të krijuara nga Soros si dhe nga burimet mbështetëse të direkte dhe indirekte të Soros.

Kush janë 9 spinoff-et e Soros që krijojnë Partinë G99:

1991. Spin-off i Parë: Fondacioni Soros Tiranë, i përfaqësuar nga Milva Ekonomi, Remzi Lani, Valdete Sala, Piro Misha, Delina Fico, Çapajev Gjokutaj
2000. Spin-off i Dytë: Shoqata Kombëtare e Debatit, spinoff i Soros që në 1997, themelues i lëvizjes Mjaft, i përfaqësuar nga Arbjan Mazniku, Marinela Lika, Endri Fuga, Floran Pustina, Valdete Sala. Ky spinoff është burim i rëndësishëm financimit të G99 për shkollat e verës
2000. Spin-off i Tretë: Balkan Youth Link, themelues i Lëvizjes MJAFT, bashkëthemeluar nga Erjon Velia, me qendër në Beograd, numri i llogarisë së saj në SHBA kontrollohet nga Erjon Veliaj për kalimin e fondeve nga njëri spin-off tek tjetri.
2002. Spin-off i Katërt: Instituti i Lidershipit Rinor, themelues i Lëvizjes MJAFT, përfaqsuar nga Erjon Velia, Endri Fuga, Denis Behluli spinoff i Soros për të shëndoshur financat personale të familjes Veliaj dhe Mazniku.
2004. Spin-off i Pestë: Fondacioni i paligjshëm MJAFT i krijuar nga spinoff-et e mësipërme, ka zhdukur paratë e ndërkombëtarëve duke dhënë kredi pa liçensë sipas modelit të Fondacionit BESA, i themeluar nga Erion Velia dhe Endri Fuga, burim për 4 bizneset familjare të Velisë, Maznikut dhe Fugës.
2005. Spin-off i Gjashtë: Fshati Urban, themeluar nga Arbër Veliaj, vëllai i Erjon Velisë me qëllim për të kryer biznes të paligjshëm me kompani duhani, kompani bastesh, etj dhe për të falsifikuar faturat e MJAFT.
2006. Spin-off i Shtatë: Qëndra MJAFT, themeluar nga Milva Ekonomi, Alken Myftiu, Klotilda Ferhati, Erjon Veliaj, Arbjan Mazniku, Marinela Lika, Endri Fuga, Holta Xhaçka,
2006. Spin-off i Tetë: Instituti Agenda themeluar nga Milva Ekonomi, Arbjan Mazniku, Marinela Lika, Gjergj Filipi, Genci Kojdheli, Ajola Xoxe, Erjon Veliaj
2008. Spin-off i Nëntë: Shoqata G99 – themeluar nga 8 spinoff-et e mësipërme

Paligjshmëria e transformimit të Shoqatws G99 nw Partinë Politike G99:


Paligjshmëria e krijimit të Partisë Politike G99 është sa ligjore aq edhe parimore. Sipas ligjit shqiptar të OJFve, është e pamundur që një OJF të transformohet në një parti politike. Sipas nenit 42 dhe 43, një OJF nuk ka hapësirë ligjore për t'u transformuar në një parti politike. Ndërkohë që veprimi likuidues i pasurisë dhe aseteve të një OJFje në çastin që shpërndahet (në këtë rast shoqata G99 duhet të shpërndahet meqë krijohet Partia G99) e bën të pamundur kalimin pasuror në favor të partisë politike G99.
Kështu shoqata G99, është e detyruar që ç'kanë mbetur nga të gjitha paratë dhe asetet e dhuruara nga ndërkombëtarët për spinoff-et e mësipërme që janë transferuar në mënyë të paligjshme nga Lëvizja MJAFT, të kthehen në origjinë.
Sipas ligjit partia G99 duhet të fillojë çdo veprim financiar nga e para dhe nuk mund të trashëgojë asnjë pronë të Lëvizjes MJAFT të përvetësuar në mënyrë të paligjshme nga shoaata G99 nëpërmjet kontrollit të vulës nga Erjon Veliaj. Por pavarësisht pamundësisë ligjore që Partia G99 të trashëgojë kapitalet e G99 (përfshirë edhe "kuotizacionet" e mbledhura deri më tani nga 99 "aksionerët" e Velisë), dihet se Partia G99 sot kontrollon shumë burime financiare. Sot Veliaj si krahu i djathtë i Ramës, është bërë "mik" me të gjithë biznesmenët e mëdhenj që bëjnë pallate apo kanë interesa pranë Kryetarit Rama dhe ushtari i mirë politik Veliaj i ka të gjitha premisat e një "sekseri të mirë Veliaj", kështu që edhe burimet financiare tashmë nuk mungojnë sipas parimit: "japim sot që të bëjmë tendera të paligjshëm sot dhe nesër".
Ndërkohë mësohet se Milva Ekonomi si ekzekutuesja e skemës së fajdesë së Soros me tre Besat është në krizë reale këto ditë si pasojë e diskreditimit të vperimtarisë së financiare kriminale të Soros dhe po përpiqet që të përdorë ushtarin dhe sekserin e mirë Veliaj si mbrojtës të skemës Besa pasi edhe ai është implikuar familjarisht në skemat e dhënies së kredive pa liçensë.

Ja pjesë nga ligji për Partitë Politike që tregojnë paligjshmërinë Veliaj


LIGJ Nr. 8580, datë 17.2.2000 PËR PARTITË POLITIKE

Neni 7

Ndalohet regjistrimi i një partie në rastet kur:
c) partia është krijuar jashtë territorit të Republikës së Shqipërisë;

Neni 9

Deri në datën e regjistrimit, themeluesit e partisë mund të kryejnë veprime që janë të nevojshme për organizimin e saj, siç janë, sidomos,thirrja e zhvillimi i mbledhjes së themeluesve dhe zgjedhja e organeve drejtuese, por nuk mund të kryejnë veprimtari si parti politike.

Neni 10

Kërkesa për regjistrimin e një partie politike duhet të nënshkruhet nga jo më pak se 500 shtetas shqiptarë, anëtarë themelues të saj, me vendbanim të përhershëm në Republikën e Shqipërisë.

Neni 11

Në dokumentet për regjistrimin e partisë politike, përcaktohen:
ç) burimet e financimit.

Neni 17

Burimet financiare dhe materiale të partive politike përbëhen nga:
b) çdo pasuri e fituar në mënyrë të ligjshme;

Neni 20

Ndalohet krijimi i personave juridikë tregtarë e jotregtarë, që ushtrojnë veprimtari me qëllim fitimi, nga partitë politike apo nëpërmjet të tretëve.
Partitë politike mund t'i përdorin pasuritë e mjediset e tyre për veprimtari ekonomiko-shoqë rore të karakterit të botimeve, shtypshkrimeve, shërbimeve apo dhënies me qera, sipas legjislacionit në fuqi.

Neni 23

Kontrolli i Lartë i Shtetit është organi kompetent i ngarkuar me funksionin e kontrollit financiar mbi partitë. Ky kontroll nuk do të kufizohet vetëm në pjesën e buxhetit të partive që sigurohen nga fondet publike, por do të mbulojë edhe dhuratat dhe ndihmat e përfituara në rrugë të tjera. Kontrolli i Lartë i Shtetit ka të drejtë të ushtrojë kontroll financiar mbi partitë politike para dhe pas fushatave elektorale.

Skema e krijimit të spionffeve sorosian dhe aktivizimi i Edi Ramës si përfaqësuesi politik


George Soros është shpikësi i modelit të spinoffëve në bursën e Ëallstreett, një instrument i lindjes dhe zhdukjes së subjekteve të tipit of-shore të cilat Soros i ka përdorur për të ngritur gracka spekulative në lojën e tij të "vjedhjes" legale të parave të të tjerëve. Pas një suksesi spektakolar, për të cilat janë shkruar edhe libra në përdorimin e spinoffëve, Soros në mes të viteve 90 filloi të aplikojë lojën e spinoffëve edhe në rrjetin e fondacioneve të veta të shtrira kryesisht në Europën Lindore. Spinoff-et e shoqërisë civile janë organizata jo-qeveritare apo jo-fitimprurë se që krijohen nga zyrat e Soros dhe shfaqen në publik sikur janë të pavarura pavarësisht dokumentacionit të drejtpërdrejtë apo të fshehur të pronësisë në aktin e themelimit. Sipas modelit të Soros, organizatat spinoff janë organizata që themelohen dukshëm apo fshehur nga Soros, por në publik shfaqen si organizata të pavarura. Këto organizata bija të fondacioneve lokale Soros, kanë të gjitha një karakteristikë të përbashkët: nuk mund ta tradhtojnë kurrë themeluesin dhe janë bij që nuk plangprishen dot, për arsye jo thjesht të dokumentacionit por se janë "të besueshme". Që të jesh pjesë e spinoffit duhet të kesh të ngjashme "10 cilësitë e komunistit", pasi edhe personazhet që janë rekrutuar nga SOROS vijnë nga majat e organizatave bazë të Partisë së Punës. Personazhet që bëhen të besueshëm për t'ju dhënë e drejta për të administruar një spinoff sorosian, duhet të arrijnë që të bëjnë një figurë të mirë përballë hierarkisë vertikale të Soros që nga ekzekutivi nacional, ai rajonal (Budapest), ai në Londër (që e drejton Princesha e Hollandës Von Miss) e deri në zyrat e Neë York ku ndodhen zyrat e OSI (Instituti i Shoqërisë së Hapur) që ndodhet disa kate nën një ndër korporatat më famëkeqe në botë, Soros Management Fund. Mund të ndodhë që vetë George Soros të dëgjojë për këtë personazh por ndonjë "fatlum" mund të ketë dhe fatin të takohet me vetë "Themeluesin" . Mund të ndodhë që edhe të bëhet mik por ky është rast unik. Në Shqipëri këtë fat e kanë pasur dy vetë: Edi Rama dhe Milva Ekonomi. i pari u bë mik në 1996, si pasojë e ironisë dhe më pas humorit që shkëmbyen kur dy personazhet po hanin supë në një drekë pune në një hotel luksoz të Budapestit (Soros po prezantohej me Bordin e Fondaconit të tij në Shqipëri) dhe tjetra në rrethana të paqarta por vetëm kur demonstroi një sukses të paparë për të inkasuar midis dy krizave të `97 dhe `99 në xhepat e George Soros mbi 100 milionë dollarë të destinuara për Shqipërinë nga komuniteti ndërkombëtar por edhe nga buxheti i shtetit shqiptar. Këta të dy kanë qenë dy personazhet më të afërt të Soros në Shqipëri i cili vjen vazhdimisht këtu (më shumë se në çdo vend tjetër Ballkanik) sepse edhe ka fituar më shumë këtu se kudo tjetër.
avatar
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45956
Age : 64
Location : Kosovë
Registration date : 17/11/2008

Shiko profilin e anëtarit

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi