Një përpjekje për të shpjeguar Lindjen e Mesme. Teksa regjimet e vjetër po shemben, shiitët dhe sunitët po luftojnë për dominim. Loja e Madhe, me sa duket, sapo ka nisur – dhe vite të tërë kaosi dhe konfliktesh të dhunshëm tashmë duken të pashmangshëm. “Në shekullin 20, secili shtet kishte vendin e tij në skenë”, tha një ekspert i rajonit që punon në Universitetin e Tel Avivit. “Tani i kemi hyrë një udhëtimi drejt një kapitulli të panjohur në Lindjen e Mesme”