Fatos Lubonja në një shkrimin të tij të sotshëm, akuzon kryeministrin Rama se tashmë ka nisur të përdorë një gjuhë të trefishtë për shqiptarët e Kosovës. Sipas tij, deri më tani Rama përdoret një gjuhë të dyfishtë: nacionaliste për shqiptarët dhe posnacionaliste për perëndimorët.