Myftiu i Kosovës: Profeti ka urdhëruar luftë ndaj jobesimtarëve

Shko poshtë

Myftiu i Kosovës: Profeti ka urdhëruar luftë ndaj jobesimtarëve

Mesazh nga Agim Gashi prej Mon Nov 16, 2015 10:22 am

Myftiu i Kosovës: Profeti ka urdhëruar luftë ndaj jobesimtarëve

Postuar më: 15 Nëntor 2015 

Bashkësia Islame e Kosovës ka thënë se sulmet ne Paris janë veprime që bijen ndesh me porosit e Kuranit dhe sjelljen e Pengamberit a.s paqja dhe bekimi qoftë mbi të. Ndaj i denon ashpër këto veprime dhe i hedh poshtë si të papranushme për kumunitetin musliman në mbar boten.
Sipas Naim Terrnaves: Kur i kthehemi sjelljes se profetit, burimeve teologjike dhe shkrimeve historike (Kur’an, Hadith, Sira, dhe Tefsirit), ne gjejmë se ka tre faza në thirrjen për xhihad, në varësi të rrethanave të muslimanëve në një shoqëri.
ETAPA E PARE -Kur muslimanët janë të paktë në numër dhe nuk mund të fitojë ne një konfrontim fizik me jobesimtarët, ata janë të obliguar te jetojnë në paqe me jomuslimanët dhe te predikojnë një mesazh tolerance. Ne e shohim një shembull të kësaj faze, kur Muhamedi a.s dhe ndjekësit e tij ishin pakicë të persekutuar në Mekë. Kur muslimanët ishin krejtësisht të paktë në numër, shpalljet e Muhamedi qe mori gjatë kësaj Etape ishin p.sh.Ajetin 256 te sures Suretu El Bekare ose kaptina e dyte “Në fe nuk ka dhune” ne keto kushte bëri thirrje për tolerancë fetare dhe shpalli një dënim për jobesimtarët në boten tjeter (në vend te një dënim në këte bote).
ETAPA E DYTE- Kur janë në gjendje myslimanët dhe burimet e tyre të mbrojn mjaftueshme komunitetin islamik , myslimanët janë të thirrur të angazhohen në xhihad mbrojtës. Kështu, kur Muhammedi kishte formuar aleanca me grupe të ndryshme jashtë Mekës dhe me komunitetin musliman atëhere zoti ua lejoj muslimanve te luftojn , Muhamedi mori shpalljet sic jane ajetet 39-40 te Sures Suretu El Haxhxh
Ajeti 39 Atyre qe po sulmohen me lufte, u eshte dhen leje te luftojn,per shkak se u ështe bërë e padrejta, e Allahu ka fuqi për tu ndihmuar atyre(myslimanve).
Ajeti 40. (U lejuan te luftojn) Ata, të cilet vetëm pse thanë Allahu ështe zoti yne!U dëbuan prej shtëpive të tyre pa kurrfarë të drejte.
ETAPA E TRETË: Kur myslimanët krijojnë një shumicë dhe kanë arritur pushtetin politik në një zonë, ata janë te urdhëruar që të angazhohen në Xhihad ofensive . Për këtë arsye, kur Mekë dhe Arabia Saudite ishin nën kontrollin e Muhamedit, ai mori thirrja (Ajete) qe te luftohen te gjithë jobesimtarët. Në suren 9, Ajeti 29, përmban:
Luftoni ata që nuk besojnë All-llahun as boten tjetër, nuk e konsiderojne te ndaluar (haram) ate që e ndaloj Allahu dhe i derguari i tij, nuk besojne fenë e vërtet,prej atyre te cilve u ështe dhëne libri,derisa ta japin xhizjen e duke qenë të mposhtur.
Duke i pas parasysh të gjitha keto fakte atentatoret nuk pêrfaqesojn doktrrinen islame sepse kane filluar xhihadin kur janë të pafuqishëm duke i dëmtuar rend burimet njerzore dhe materiale të vllezerve tanë!
Andaj lus allahun që vllezërit tanë të udhezohen përfundon deklarata e Naim Tërrnaves!/Klan.mk
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Age : 64
Location : Kosovë
Registration date : 17/11/2008

Shiko profilin e anëtarit

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi