Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nikajmërtur se harron gjakun e vetë!

Shko poshtë

Nikajmërtur se harron gjakun e vetë! Empty Nikajmërtur se harron gjakun e vetë!

Mesazh nga Agim Gashi Thu Jun 10, 2010 8:15 pm

Nikajmërtur se harron gjakun e vetë! 31384_129022367126102_100000550184997_240853_6291084_n

Nikajmërtur se harron gjakun e vetë

Këto personalitete të Shqipërisë, çoftë në Shqiperi,çoftë në Kosovë…. Me jetën dhe veprimtarinë e njohur në mbarë vendin dhe në diasporë.. Duke nderuar mbarë kombin Shqiptar, nderojnë edhe gjakun nga i cili kanë prejardhjen... Nikajmërturin

JUSUF GERVALLA
-Martiri I Kosovës për të cilin janë kënduar me qindra këngë për rolin e tij në mbrojtjen dhe dinjitetin e Kosovës… Jusuf Gërvalla poet shqiptar dhe atëdhetar i shquar, lindi më 1 tetor 1945 në Dubovik, rrethi i Deçanit, nga një familje bujare. Vritet mizorisht më 17 janar 1982) në Untergrupenbah (Gjermani).

MARK KRASNIQI
–Akademiku dhe intelektuali I madh I Kosovës, ndër personalitet më të shquara në Kosovë…. ka studiuar letërsinë në Universitetin e Padovës (Itali), Ka diplomuar më 1950 në Beograd, kurse më 1960 ka doktoruar në Universitetin e Lubjanës. Ka botuar më se 20 libra shkencorë, letrarë, publicistikë e tekste shkollore dhe ka përkthyer disa romane e përmbledhje poezish nga serbishtja e sllovenishtja në gjuhën shqipe.
Mark Krasniqi ndër të tjera është edhe autor i pėrmbledhjes së poezive pėr fėmijė "Posta e porositur". autori shkruan poezi për fëmijë dhe të rritur, po ashtu merret me studime shkencore në lëmitë e gjeografisë dhe etnografisë.

ZEF BUSHATI
-Në vitin 1975 mbaron studimet e larta në Akademinë e Arteve, ku diplomohet aktor e regjisor.
Në dhjetor të po këtij viti,Zef Bushati kapërxen dyert e Teatrit Kombëtar si aktor. Që në fillim i besohen role në këtë teatër në shumë pjesë si p.sh në dramat "Familja e Peshkatarit", "Toka Jone" "Zonja nga qyteti", "Arturo Ui", “Viti 61”, etj. Zef Bushati u shqua per talentin e tij.
Zef Bushati dha leksione si pegagog ne Akademine e Arteve te Bukura ne Tirane 11 vjet duke filluar qe ne vitin 1982.Leksionet e tij ne degen e Regjisures dhe te Kantos ishin kryesisht per Mjeshtrine e Aktorit, interpretimin skenik,dhe fjalen artistike, diksioni skenik.
Pas vitit 1991 angazhohet ne politike,Nenkryetar i Partise Republikane, Kryetar i Partise Demokristiane e me pas ne diplomaci,Ambasador i Shqiperise ne Vatikan.
Me kthimin ne Shqiperi ne vitin 2006, rikthehet ne politike ne rradhet e PDK-se, ku mbajti postin e Sekretarit Politik e te Marredhenieve me Jashte dhe njekohesisht keshilltar i Ministrit te Shendetesise si dhe ZvMinister i Integrimit Europian.
Ne vitin 2009 rikthehet ne dipllomaci.

TINKA KURTI
-lindi më 17 dhjetor 1932 në Sarajevë. "Zoja e randë" e teatrit dhe kinemasë shqiptare, një aktore e madhe që nuk ka ndërmend të plaket. U ngjit për herë të parë në skenë kur ishte vetëm 14 vjeç. Për disa vjet u aktivizua në teatrin amator në Shkodër. Më 1947 u përjashtua nga Liceu Artistik i Tiranës dhe nuk mori asnjëherë ndonjë diplomë shkolle, por kjo nuk e pengoi të bëhet një aktore e madhe dhe e shumë e kulturuar. Që viti 1949 e deri sa doli në pension ishte aktore e Teatrit “Migjeni” të Shkodrës, ku interpretoi rreth 120 role. Rolet e arrira i sigurojnë çmime të ndryshme, si në festivalet kombëtare të filmit, ashtu edhe ato të teatrit, të cilat kulmojnë me çmimet e karrierës në të dyja fushat. Këtyre çmimeve u shtohen edhe vlerësime të tjera të rëndësishme, si medalja “Mjeshtër i Madh i Punës”, akorduar nga Presidenti i Republikës.

Nga: Besnik Palnikaj
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi