Pretendimet e Prokurorisë Speciale se imami Shefqet Krasniqi gjatë ligjërimeve të tij nxiti urrejtje dhe terrorizëm, i kanë mbështetur edhe drejtuesit e Bashkësisë Islame të Kosovës, të cilët edhe i konsideruan në kundërshtim me vetë parimet e fesë islame.