Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Për Bekim Fehmiun

Shko poshtë

Për Bekim Fehmiun Empty Për Bekim Fehmiun

Mesazh nga Agim Gashi Fri Jun 18, 2010 12:52 am

Për Bekim Fehmiun

B.Dodaj
Për Bekim Fehmiun Bekimi_18
Ishte shumë e vështirë për të fituar miqësinë e tij, por kur e fitoje atë ishte më të vërtetë kaq e çmueshme dhe korrekte.

Bekim Fehmiu la pas një letër për më të dashurit e tij. Pavarësisht sesa i tmerrshëm është akti i vetëvrasjes, ajo në një farë mënyrë pasqyron edhe personalitetin e tij të mahnitshëm edhe karakter të fortë. Kolegët e tij shprehen se lajmi ka qenë më të vërtetë tragjik, ai ka qenë një njeriu shumë i rafinuar dhe një aktor i madh. Ishte shumë e vështirë për të fituar miqësinë e tij, por kur e fitoje atë ishte më të vërtetë kaq e çmueshëm dhe korrekt. Një nga interpretimet e para të Fehmiut ka qenë në rolin Beli Bora në filmin “Mbledhësi i puplave”, një film kult dhe me reputacion në botë. Ndoshta duhet të themi se jeta e tij ka qenë e shkëlqyer dhe e tmerrshme, ashtu si ai e ka titulluar librin biografik “Shkëlqim dhe tmerr”. Megjithëse ishin ofruar role që mund të interpretoheshin vetëm nga ai nuk kishte pranuar. Dhe për lajme kaq tragjike nuk ka fjalë për të thënë në këto raste.
Me rastin e vdekjes tragjike të artistit, qytetarët e Prizrenit, të cilët dje asistuan në një debat publik në selinë e këtushme të pushtetit lokal, e mirëpritën propozimin që ky artist të shpallet qytetar nderi i Prizrenit. Këtë propozim, e deklaroi veprimtari i këtushëm politik z. Masar Shala, i cili, njëherësh është edhe ideator i Monumentit të NATO-s në Prizren, një ide, e cila u konsiderua të ishte tejet e qëlluar. Ndaj, qytetarët e Prizrenit, me miratimin e këtij propozimi, do ta kenë pranë, bashkëqytetarin e tyre të famshëm në tërë globin tokësor, artistin Bekim Fehmi.
Mdwrsa Lutfi Haziri, ministri i Kulturës me rastin e vdekjes së aktorit të madh, Bekim Fehmiut, familjes Fehmiu i ka dërguar një telegram ngushëllimi, ku në mes të tjerash thuhet: “eta, vepra dhe kujtimi i artistit Bekim Fehmiu janë personifikimi i krenarisë artistike e kombëtare, të cilën ai e prezantoi dhe e përfaqësoi me shkëlqimin e dinjitetit të jashtëzakonshëm në skenën e madhe të artit botëror”, shkruhet mes të tjerash në mesazhin e ministrit.
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi