Zhorzh Sand:Cilël poezish
Faqja 1 e 1
Befas ne enderr me erdhi femijeria / kapur per dore me shoqemotrat e mia / ne flete e hodha me nxitim / shoqemotrave po ua coj me gezim!
Shoqemotrat
Trilogji
Enderr Erdhen motrat Sot
Enderr…
Mbreme u vonuam shume
Une e pata fajin
Kapelen vura ne koke
Te imitoja Zhorzh Sandin.
Nita me trendafilin e kuq
Ziline i ngjalli bulevardit
Me Katjan, Vjollcen perkrahu
Ecnin, fluturonin si zanat e malit.
- Ngadale, me kujdes, vajza -
Fjolla keshillon me urtesi
E vogla Rozafa ne bllok
Kerkon te hedhe nje poezi.
Qe vargjet t`i shkruaje bukur
Pershtypjet mbledh perreth
Embel ua lexon motrave
Vargjet, lule mbushur me vese.
Nga rruga u kthyem se bashku
Perdore, perkrahu si motra...
Me zgjoi tingulli i ziles
O, ne ishim si atehere, te vogla!!!
Motrat, pjesetare te kesaj endrre, e lexuan poezine.
Fjolla: Falemnderit,e dashura mike ,sa bukur e ke shkruar kete poezi.Ndjehem shume e lumtur qe jam bere nje pjese e poezise tende.Falemnderit per respektin qe tregon per mua.E ke zemren te madhe.
Zhorzh Sand Gezohem qe te pelqeu!
Rozafa: Ne zhgjenderr jam tani.../ Mos valle ju e ndalet hapin?/ Fluturuat si engjej nate../ Ne endrren time erdhet pa trokitur
Me ledhatuat ballin lehte e lehte.../ E une i thashe endrres –mos ik,/Jane shoqet e mia te urta / Une te shikova, Zhorzh, / Nga kapelja te njoha / Por edhe nga kemisha / Tek shkelqente rrezatim / Nga shpirti yt i bardhe. / Nuk me ndalet vargu / Une e mbledh perseri / Jam si bleta qe mjaltin dua ta zgjedh / Me te emblin t`jua dhuroj / Eshte nektari juaj / Qe mbledh cdo dite tek ti, Zhorzh, / Tek shoqet e tua qe celin cdo dite / Urtesia juaj – frymezimi im. Falemnderit shumeee, Zhorzh. Je shkelqim e urtesi se bashku me shoqet e tua. Shume perqafime… ) ) ) ).
Zhorzh Sand Mes shoqeve te mia je edhe ti shoqe shpirti!Une e dija se poezia qe po shkruaje ti ishte plot vese! Falemnderit, e dashur Rozafa e vogel, me perlote!!!
Nita: Mikja ime e dashur, s'kam koment.....e lexova dhe rilexova disa here nga gezimi qe ndjeva....jam shume e lumtur sot!...Kjo poezi disi me beri zemren mal, nuk e kisha menduar ndonjehere kete nder qe do te me beje dikush....po aq bukur e ke thurur, dhe aq me ndjenje sa me bere syte me lot......uroj qe nje dite te shihemi dhe te kalojme nje dite se bashku si ne poezi. Pershendes edhe shoqet e tjera: Katjan, Fjollen, Rozafen. Te gjitha te mirat e kesaj bote, per ty e dashura mikja ime e mire. Te perqafoj fort!
e un i thashe endrres mos ik
jane shoqet e mia te urta..
une te shikova Zhorzh
nga kapelja te njoha
por dhe nga kemisha ..
tek shkelqente rrezatim
nga shpirti Yt i bardhe..
nuk me ndalet vargun..
une e mbledh perseri..
jam si mbleta qe mjaltin dua ta zgjedh
me te emblin te jua dhuroj..
eshte nektari i juaj
qe mbledh cdo tek Ti..Zhorsh.
tek shoqet e tua qe qelin cdo dite..
urtesia Juaj frymezimi im..
...................................................
Faleminderit shumeee..Zhorzh Je shkelqim e urtesi..
sebashku me shoqet e tua..shume..perqafime Katja: Faleminderit, je e mrekullueshme..... Te them u clodha ,eshte shume pak..... Pershendes mikeshat Nita, Vjollca, Fjolla dhe Rozafa . .......... Nje perqafim me shume mall per Ty Zhorzh .... !!
Zhorzh Sand Jeta ma mbylli dritaren e poezise
Une mbeta e vogel sa ne foto.
E dija qe duhej te clodheshe pak, e dashur Katja, prandaj ta vara poezine para deres (aty ku s`ka vend per maska) qe ta gjeje menjehere "kohen kur ishim te vogla" Te perqafoj fort!
Katja: Falemnderit qe na kujtove'' kohen e shkuar''!
Sonia: Ndjehem edhe une nje shoqe e jotja tani e tutje...
.Zhorzh Sand Tamam! Ne kaosin ku jetojme, ku gjithcka eshte kokeposhte si tek menyra se si i shihte filmat kryebanditi Llukas Arvoredo, eshte me mire te mbetemi 14 vjecare!
Tina: Pershendetje, poesia eshte shume e bukur .Edhe une jam nje nga motrat tuaja .
Erdhen motrat
Erdhet, vajza, u lodhet shume?
Shkoni lani kembet. Tani gjume.
Kujdes mos rreshqisni ne cimento,
Kanacen perdoreni me radhe
Kurseni ujin e fucise
Ndryshe, neser zgjoheni pa zbardhe.
Vishni kemishenatat, secila te veten:
Roza eshte per Rozafen,
E kaltra e thelle- e jotja Katja
Jeshilja ngjyreuji eshte e Nites
Fjolla, ngjyremjaltin vishe
Vishe ngjyrargjendin me tantella, Vjollca
Ndersa une kemishenaten e mamit mora.
Lulet dhe lojerat i lame atje:
Topin,pekaxinkthin, litarin
Tani do biem ne rroba
Qe ta clodhim sadopak shtatin.
Shshsht, gjumi po vjen si pellumbi
Cila do fleje me shpejt
Neser nje llokum me arra do te kete.
Ne asnje vend tjeter ne bote
Nuk mblidhen motrat shoqe
Sic mblidhen ne vatren shqiptare!
Naten e mire, Rozafa,
Naten e mire,Vjollca,
Naten e mire, Fjolla,
Naten e mire, Nita,
Naten e mire, Katja,
Naten e mire, Zhorzh!
Shshsht, vajzat i zuri gjumi!!!
Fjolla Hahahaha ,nje poezi vargjet e se ciles na relaksojne ,mike e nderuar.Edhe ngjyren e kishe qelluar,sepse une kam lindur ne muajin maj dhe ngjyra ne te cilen ndihem me se miri eshte ngjyra e mjaltit.Falemnderit per kete poezi kaq te bukur .Komplimente.Bisedat me te shijshme behen ,kur kycet drita dhe shoqet ngadale tregojne ndonje ngjarje ,duke peshperitur dhe duke qeshur
Nita Hahahaha, o Zot i madh sa bukur, sa shume here e lexova, kam kohe qe nuk jam ndier me mire e me bukur me shoqe sa keto dy dite, mikja ime, me nje imagjinate te thelle me ke bere me te lumturen e botes, po ndihem e vogel, me riktheve shume vite mbrapa, ne vitet e lumtura te femijerise, te cilat po i perjetoj nepermjet vargjeve te tua, e dashur.Je e madhe dhe ke nje zemer bujare qe rrallekush mund ta kete. Lumturine e gjithe botes uroj per ty, e dashur mike! çka?....ka kohe qe nuk jam ndier me mire e me bukur me shoqe, se keto dy dite mikja ime, me nje imagjinate te thelle me ke bere me te lumturen ne bote....po ndihem si e vogel....me riktheve shume vite mbrapa, ato vitet qe ishin me te lumturat per cilin do femije te asaj kohe.....une edhe sot po i perjetoj me keto vargjet tua e dashur, je e pa arrire, e madhe dhe kenje zemer bujare qe rrallekush mund ta kete......lumturine e gjith botes uroj per ty e dashur mike, dhe shume flm per poezine.....Ju uroj nate te mire te gjitha shoqeve te mia te dashura,....naten e mire Rozafa, Vjollca, Fjolla, Katja dhe mikja ime e shtrenjte, Zhorzh.....flini tashme se u be vone....hahahaha !
Tina Po, po, shume bukur, ne asnje vend tjeter ne bote nuk mblidhen motrat shoqe si mblidhen ne vatren shqiptare!
Vjollca I je kthyer viteve te femijerise e po i jeton ne te tashmen.
Na ke bashkuar virtualisht.
Katja E dashur Zhorzh, me mrekullove me fantazine tende, brenda se ciles gjeta copeza reale.... Vertet mike, kur jam e merzitur, vetem tretja e shikimit ne te kalterten e thelle te qiellit me qeteson shpirtin, duke i dhene dalngadale ngjyren e tij .... Nuk dua t'ju them naten e mire se nata eshte e gjate dhe kam shume per te treguar... Me shume mall per motrat shoqe siç mblidhen ne vatren shqiptare.
Zhorzh Sand Ku eshte e vogla Rozafe? Ku do t`i gjeje tani naten edhe lulet edhe fluturat? Ah, moj Rozafe, ah moj capkene e vogel!
A ka lule e flutura tani naten? Futu brenda se motrat i zuri gjumi!
Rozafa Do te vij..po sapo te ndahem me Henen..me ftoi sonte ..te rri me te..po jo, dua te vi tek ju..hena u merzit dhe iku pa folur..
Erdha me pritni..Kujdes mos ma zini vendin,dhe as kemishenaten time roze mos ma vishni!
Zhorzh Sand Henezes do t`ia kepus fundin e vetullzes qe te merziti, po ti, futu brenda . Ja tek e ke vendin, nderrohu e bjere ne rroba, po ama neser nuk ke llokum me arra.Ha ha ha.
Sot isha pak e merzitur dhe ftova femijerine tone per pak ngrohtesi! Te falemnderit, Rozafa!
Rozafa Zhorzh te me falesh ..te kam shume xhan,,nuk kisha une faj sonte, po Hena. Hahaha ..Zhorzh, Je mrekullia e kesaj nate sonte, kthim nder vite.Te falemnderit shume, nje tregim nga nje vetautore e shkelqyer.na e bere te gjalle kete kronike si nje e vertete e kesaj te shtune me motrat e Fb..Keshtu ishin darkat e te shtunave njehere e nje kohe e sot me personazhe te reja. Falemnderit, Zhorzh, dhe me shume ndjenja e emocion, e pse jo edhe me shume buzeqeshje, perqafime e gjume te embel ))))
Rozafa Tak tak motra, hapeni deren, erdha une, me falni per vonesen ...po me ndaloi Hena, me tha Rozafe dua te qendroj me ty sonte gjithe boten te ndricojme .. une nuk pranova... dhe Hena u merzit dhe iku pa me folur..E keshtu, motra, zbrita me vonese tek ju, rruga ishe shume e gjate..fluturat i shikova nen gjethet e luleve tek flinin..i mbulova dhe u thashe ...naten e mire…duke ecur per tek ju, xixellonjat ne ballin tim ndaluan, rrugen per tek ju ma ndricuan…dhe tani pas dere jane…t`i ftoj brenda te na bejne drite sonte se sapo me thane u fiken dritat…Ka problem sonte, motra…jemi ne terr e keshtu t`i ftojme te hyjne brenda…drite te na bejne sonte…sepse nuk duam te fleme…neser kemi diten e pushimit, eshte e diel.
Falemnderit, Zhorzh,… edhe ju, motra te dashura qe me falni e me mirekuptoni. Ju dua shume. Ju premtoj nuk do te ndodhe me. Falemnderit, Zhorzh, ta pacim borxh. naten e mire..duke ecur per tek ju.. xixellonjat mbi ballin tim ndaluan..me driten e tyre rrugen per tek ju ma ndricuan..dhe tani pas dere jane..ti ftoj brenda te na bejne drite sonte se sapo me thane fiken dritat..Ka problem sonte motra ..jemi ne terr..e keshtu ti ftojme te hyn brenda.. drite te na bejne sonte ..sepse nuk duam te fleme..neser kemi diten e pushimit eshte e Diel..Faleminderit Zhorzh..dhe ju motra te dashura qe me falni per mirkuptimin.. Ju dua shume..ju premtoj nuk do te ndodh me..e shohim se te shtunen tjeter jeni te ftuara tek shtepia ime...do hy pa rralle une para Shqipes ,Minerves,Shpreses dhe Sevemes..Faleminderit Zhorzh ta paqim borxh...
Sonia Urime Zh S, me njerezorja qe kam lexuar nga ti. nje imazh qe do te me kujtohet shpesh edhe pse nuk mund ta perjetoj si shoqet e tua. Pergezime me gjithe mend!
Nita Pershendetje, Rozafa, lexova komentin tend dhe bisedova edhe me shoqet e tjera e vendosem qe te te falim per vonesen, hahaha, por mos u vono me, se nuk do te te presim, hahahaha,..... Jeni te mrekullueshme, miket e mia.
.....Ju pershendes nga larg.....Ju dua shume.
Rozafa Ju faleminderit, shoqet e mia te dashura, qe me falet..ju kam shume xhan e per kete t`ju puth nga nje cike? Ja, keshtu, faleminderit..Ju premtoj se nuk do te vonohem me, sepse delen qe ndahet nga kopeja e ha Ujku!!..Nita, une e di qe ke nje zemer te madhe si Zhorzh. Motra, mos harroni ta ndani me mua llokumin me arra se jam e denuar nga Zhorzh per gabimin e voneses. Gjume te embel! Mos ikni larg! Jemi ne endrra bashke ))))))
shlyer gabimin e voneses .Mos harroni ta ndani me mua llokumin me arra..se jam e denuar nga Zhorzh per gabimin e voneses...Gjume te embel..mos ikni larg..jemi ne endrra bashke...))))))
darkat e te shtunave ne nje kohe..e sot me personazhe te reja..si dikur..Faleminderi Zhorzh me dhe shume ndjenja dhe emocion...e pse jo shume buzeqeshje..perqafime e gjume te embel..)))
Sot
U zgjuat vajza? Sa eshte ora?
Shoqet tuaja te mehalles fshine oborrin,
vaditen lulet, mbushen uje ne pus
dhe tani jane ulur nen hijen e fikut e po qendisin.
Kurse juve...
Po dale, moj Vjollca, lere llokumin per Rozafen.
Eshte zgjuar para jush,
doli ne kopesht e ja ku po vjen me vrap,
duart mbushur me lule.
Le qe ti nuk e ha sheqerin,
aaaaaa, te pelqekan arrat,
jane nga bahcja e Nites.
Shikoni, vajza, meqe u be vone
e s`kemi kohe te shkojme ne det,
bejme nje bakllava, si thoni?
E di une, jeni vajza te mbara ju.
Hajde, Fjolla, pervish menget te zesh brumin,
Nita, fillo te thyesh arrat,
ler ca kaqola qe te lozim me vone,
ti, Katja, nxirr miellin, niseshten,..
Pse nuk leviz, cfare ke...aaa nuk ka niseshte
Po te thashe dje mos e harxho te gjithe per byrekun.
Mire, mire se do t`ia gjejme carene.(do ta rregullojme).
Shpejtoni se kur te zgjohet Tina, ta gjeje gati.
Pastaj te ulemi nen hijen e manit,
e kur ta hame duke lepire gishtat nga sherbeti
do t´ia bejme gizili gjithe mehalles....
Si thate se nuk degjova mire?
Ta ftojme gjithe mehallen?
Shume bukur!
Atehere te vrapojme ta bejme bakllavane!!!
Katja Hahahahhhaha! Une kam punen me te lehte ! Te perqafoj me mall!
Nita Hahahahahaha e perse mua punen me te renden?, Mire nuk eshte dhe e rende se une i dua arrat dhe gjysmen e tyre do ta ha! .....hahahaha dhe do t`i ndaj disa kaqola per lojen,...o zot sa me kenaqe, po me duket vetja se po jetoj ne perralla, te falenderoj mikja ime qe ma zbukurove edhe kete dite, te perqafoj me mall ty dhe shoqet e tjera.....
Zhorzh Sand Sigurisht, Katja,se u lodhe dje me byrekun! Te perqafoj fort!
Katja Sa e mire qe je!
Zhorzh Sand Meqe arrat jane nga bahcja jote, e dashur Shpresa!
Une u kenaqa shuuuuume nga i gjithe komunikimi me ju, shoqe dhe motra shpirti! Sic duket kisha nevoje te kthehem ne moshen 14 vjecare qe per mua eshte me e bukura: shtrire permbys ne shtrat, lexoja libra, shkruaja vjersha e haja hurma, ide dhe shege kokrra qe m´i sillte gjyshja....
Nita Te kam moter xhan, thuajse po flet per ditet e mia te rinise, o zot sa te ngjashme qe paskemi qene!....edhe une lexoja dhe shume shpesh me mirrte gjumi me koke mbi liber.....
E di ç'me thonshte mamaja ime?...,,.Bije, ne paje do te marresh vetem libra dhe gazeta ne valixhen tende....hahahaha
Zhorzh Sand Sigurisht, e dashur Nita, ti dhe une ato morem!!!
Zhorzh Sand Ja dhe e vogla erdhi nga kopshti me buqeten e bukur me lule zemre: ja luleNita, ja luleVjollca, ja luleTina, ja luleKatja, ja luleRozafa, ja luleFjolla, ja luleZhorzh,....
aha, e kuptova, te tjerat jane luletmotra qe do te vijne. Te falemnderi, e dashur Rozafa!
Rozafa Miredita Zhorzh..miredita shoqet e mia te dashura.. Ju pershendes me kenaqesine e shpirtit..e per kete ju
falenderoj.. Zhorzh, pasi kaluam caste dhe endrra te bukura.. kujtimesh qe nuk harrohen kurre.. kjo, do thosha, e dini se nga se vjen valle?? Se dalngadale..fillon e kerkon vitet t`í mbledhesh ...vijne ditet e paditura.. te nje sfide te re ... qe do te thote kthim kujtimesh ne femijeri, sfide qe do ta sfidojme, sepse mosha s`ka te beje aspak me vitet, me bindjet tona, se jetojme e keshtu duhet ta shohim jeten…Kjo eshte pergjegjesia juaj, shoqe e motra te dashura, kjo eshte pergjegjesia jone! Ju dua shume e ju perqafoj fort:))))))))do te thote kethim kujtimesh ne femijeri... sfide qe do e sfidojme sepse mosha s´ka aspak te beje me vitet me bindjet tona se jetojme e keshtu duhet ta shohim jeten..
Kjo eshte pergjegjesia juaj shoqe te dashura, kjo eshte pergjegjesia jone... Ju dua shume e ju perqafoj fort..)))))))))))))
Nita O Zot, por kur do te jete ky realitet qe te mblidhemi me te vertete duke i ndare punet secila,dhe kur ishin kryer me te vertete te rrime keshtu se bashku dhe pa stres te perditshmerise, te qendisim, te ,kendojme dhe te pime kafe e te llafosim si dikur qe benim.Une psh ,per dreke e kisha gatuar nje byrek qe i gatuaj shume te mira e ju kishit bere dicka tjeter nga gjellerat hahahah.Falemnderit, motrat e mia,kisha dhene cdo gje tash me te verteet te jemi se bashku.
Zhorzh Sand Oh, sa kohe te bukura ishin, une kam shume mall!
Sonia Fantastike Zh. S.. Tani po me mbushte mendja se fantazia e imagjinata jane i vetmi antidot i merzise, montonise e jetes se rendomte. Pergezime, po filloj te te njoh dalngadale. Lere pastaj kur kombinojne me nostalgjine... magjia vete. nje pasdite te mire!
Tina Te pershendes, motra ime, qe ne vargje me rreshtove, dhe nga gjumi nuk me zgjove ,me le te rehatoja se jam larg dhe nuk doje te me mundoje. Ju puth, motrat e mia, qe sofren plot ma mbushet me zemren tuaj bujare dhe me duart punetore. Gjithe te mirat ne sofer i shtruat. O zot, sa bukur e ke shkruar, ndofta tani kemi nevoje per njera – tjetren, te mblidhemi se bashku. Se shpejti kjo dite do te vije. Dhe kur ne, motrat e mia, do te mblidhemi, une do te gatuaj byreqe, qofte dhe embelsira qe t`ju kenaq, pastaj do t`ia marrim kenges e do te hedhim valle. Motrat poetesha do te recitojne per jeten tone me vargjet e tyre te bukura. Ju pershendes e ju puth me mall!
Zhorzh Tani, motra, nje jave e re pune na pret.Te behemi gati!
NATEN E MIRE TE GJITHAVE!
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Një tufë poezish nga Viktoria Xhako alias Zhorzh Sand
» Zhorzh Sand: Mos me ler...
» Zhorzh Sand: Si te vij?
» Zhorzh Sand:TË KAM ËNDËRRUAR...
» Zhorzh Sand: Me prit....
» Zhorzh Sand: Mos me ler...
» Zhorzh Sand: Si te vij?
» Zhorzh Sand:TË KAM ËNDËRRUAR...
» Zhorzh Sand: Me prit....
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi