Teatri i të rinjve Dodona suksesi dhe të arriturat nga qyteti i Prishtinës
Faqja 1 e 1
Nga Asllan Dibrani
Me date 11 Qershor në ora 16.00 në Teatrin “DODONA” në përfshirje të programit festiv për Çlirimin e Prishtinës , u dha komedia për fëmijë e të rinj: Rrëmija 4: “Po Reformat dhe Standardet” , autori dhe regjia: Xh.Luta.
Teatri i të Rinjve të Qytetit në muajin Prill mori një ftesë nga Drejtoriati i Kulturës, Rinisë dhe Sportit në qytezën e Dardanes(ish Kamenicë), që të konkurrojmë në Festivalin e Teatrove Amatore të Kosovës, në kuadër të Manifestimit Kulturor “Lulëkuqet e Prillit” 2010. Ftesa ishte bërë për Teatrot e të gjitha komunave të Republikës së Kosovës por edhe për Preshevë, Bujanoc e Medvexhë. Nga selektorët u pranuan për garim këto trupa teatrore si dhe radhitjen e pjesëmarrjes sipas programit: . Dodona konkurroji me komedinë për të rinj e të rritur: "Lotarinë amerikane” e autorit Eduard Oga në regji të Xhemail Lutës.
Teatri Dodona mori pjesë më datë 28.04.2010 në Gjakovë, e cila u mirëprit nga shikuesit artdashës,që përcjellja e skenës nga një numër i konsiderueshëm u bë në këmbë, nga pamundësia e sigurimit të ulëseve. Skena ishte e reflektuar me paraqitje artistike ku la mbresa tek publiku ngaqë edhe i motivoj artistët e rinj që të punojnë edhe ma me përkushtim në të ardhmen.
Selektorët ishin shumë të përqendruar mbi përcaktimin e vlerës që tregua anëtarët e Dodonës gjatë shfaqjes.
Juria në fund e publikoi vlerësimin e vet bindshëm për vendin e parë ,ku ju dha Teatrit e të rinjve Dodona.
Insert nga shfaqja e komedisë “ Lotaria amerikane” në Festivalin e Dardanes (ish Kamenicë)të datë 28.04.2010
Tani morëm pjesë në Festivalin e dytë : Revista XVI Memorialë teatrore’’Nura -Domi-Bejtullahu’’ në Gjakovë në shfaqjen me komedinë satirike për të rinj: "Rrëmija 4" “Po Reformat dhe Standardet” , autori dhe regjia: Xh.Luta.
Juria vendosi që ti ndaj një mirënjohje për shfaqjen më të mirë Dodonës në Festivalin e Gjakovë: me 28.05.2010
Insert nga shfaqja e Festivalit të komedisë së Teatrove të Kosovës në Mitrovicë
- me komedinë për të rritur “ Lotarinë amerikane” e autorit Eduard Oga në regji të Xhemail Lutës. 7.06.2010
- me komedinë për të rritur “ Lotarinë amerikane” e autorit Eduard Oga në regji të Xhemail Lutës. 7.06.2010
U bë, përzgjedhja e shfaqjeve më të mira të këtij Festivali dhe Juria profesionale e Festivalit, vendosi që të ndaj disa çmime, ku edhe këtu , me çmim të parë për interpretim më të realizuar në skenë u dekorua zoti Xhemail Luta në rolin e Kalemit ku edhe është drejtor i Teatrit Dodona për shfaqjen “ Lotaria amerikane”.
Xhemail Luta , drejtor
Po qese edhe këtë vit Drejtoria për Kulturë e Komunës së Prishtinës na mbështetë në këto shtigje garuese, ne do të jemi të lumtur edhe do të jetë ndihmë e madhe për ekzistencë e Teatrit thekson nder të tjera drejtori i këtij Teatri zoti Xhemail Luta.Lusim Drejtorinë e Kulturës që të marr një vendim të drejtë që Teatri ynë të veprojmë në ndonjë termin të lirë në Teatrin “ Dodona” të Prishtinës, pasi që kjo mundësi ju epet nëpër Komuna tjera.-Mbesim me shpresë se sukseset tona në gara artistike duke përfaqësuar rininë e kryeqytetit tonë dhe komunikimin e tyre përmes artit skenik do të gëzojë shumë edhe institucionet e kulturës së komunës së Kryeqendrës sonë. E gjithë kjo përpjekje e jona po bëhet si shenjë e 17-vjetorit të veprimit te këtij Teatri dhe përpjekjeve tona për ekzistencë që jemi dhe kemi dhënë kontribute mbresëlënëse në ngritjen dhe zhvillimin e kulturë sonë në shtetin e ri të Kosovës me këto fjale zoti Xhemail Luta përfundoj takimin tone me synime qe ne te ardhmen ky Teatër të te jetë simbol i artit skenik dhe dramatik në Prishtinë dhe ma gjerë.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Qyteti i Hongkong-ut, qyteti i lartësive!
» Topalli prezantoi të arriturat e parlamentit
» Buqe Berisha:Ekspozita “Teatri ,Jam Unë”
» Ruzhdi Berisha - Rudi:TEATRI I VDEKJES ...
» Të arriturat e shqiptarëve në botë:Gëzur Tribuna, Gëzuar Ajet Nuro dhe suksese të mëtutjeshme!
» Topalli prezantoi të arriturat e parlamentit
» Buqe Berisha:Ekspozita “Teatri ,Jam Unë”
» Ruzhdi Berisha - Rudi:TEATRI I VDEKJES ...
» Të arriturat e shqiptarëve në botë:Gëzur Tribuna, Gëzuar Ajet Nuro dhe suksese të mëtutjeshme!
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi