Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nisem nga Velania

Shko poshtë

Nisem nga Velania Empty Nisem nga Velania

Mesazh nga Agim Gashi Tue Aug 31, 2010 10:34 pm

Nisem nga Velania 52592cb38c4f78781e2a94ac8c0bc688-490x320
[Size = 24] Nisem nga Velania [/ size]
Garen Zeit zu tun ta filloj ne degen e Presidentit Rugova - ne Velani . Kemi nevojë Për personalitete si Bujar Bukoshi dhe Isa Mustafa . Ngrirja e postit të Kryetarit ka krijuar zbrazëtira ne hierarkinë dhe udhëheqjen e LDK'së . Koalicioni aktual PDK- LDK është ne të miren e VendIT . Zgjedhjet e ardhshme duhet të mbahen ne kohe të rregullt . Kështu flet ne vazhdimin e Dytë të intervistës ekskluzive per Express , Uke Rugova, djali i Presidentit Historik , Ibrahim Rugova .

Nga Berat Buzhala Më 2010.08.31 ne ora 14.30

Nisem nga Velania C412abc0faaacbac424f3e1e74faa260 Foto: Atdhe Mulla

NE pjesën e pare të intervistës qe Express ka realizuar mich Uke Rugovën , djalin e Presidentit të ndjerë Ibrahim Rugova, e cila është botuar DJE , Rugova Junior ka folur Për jetën e TIJ dhe të familjes . NE vazhdimin e Dytë , ai flet Për situatën aktuale politike ne LDK dhe ne Kosove . Djali i Presidentit Rugova e pranon qe ne shtator tun jete pjesë e procesit zgjedhor Brenda LDK'së , por gjithashtu e pranon se DISA gjëra Brenda këtij subjekti politik duhet të ndryshojnë te.

Express : Ne çfarë forme tun të inkuadroheni politike ne ?
Uke Rugova :
Kuptohet , pro t'i ruajtur vlerat demokratike të shtetit Ton qe po e ndërtojmë . Dëshira ime ishte qe t'i pres proceset e rregullta të zgjedhjeve qe jane cdo kater vjet ne parti dhe të inkuadrohem ne kete forme . Ka Pasur EDHE propozime të tjera Për kyçjen Mal ne politike , por une nuk i Kam pranuar ato . Nuk Kam Dashur të fitoj pozita politike pa marre pjesë ne zgjedhje të brendshme .

Express : Po flisni Për Lidhjen Demokratike ?
Uke Rugova
: Po , pro Lidhjen Demokratike të Kosovës . Tash, sic EDHE Jeni të informuar , tun zgjedhjet të fillojnë vjeshtë ne , ne shtator , derisa Kuvendi Zgjedhor tun të mbahet ne dhjetor .

Express: Pra , ne dhjetor ju tun të Jeni nje prej pretenduesve per te qenë pjesë e strukturave të LDK'së ?
Uke Rugova :
E vërtetë . Por, tun t'i respektoj të gjitha procedurat e inkuadrimit ne kuvendet nëndegëve e , e degëve deri ne Kuvendin Zgjedhor .

Express : Ne cilën Dege tun të inkuadroheni ?
Uke Rugova :
NE Nëndegën e Velanisë , qe ben ne pjesë Degen e trete të Prishtinës , e cila e mBan emrin : " Dega e Presidentit Rugova " . Aty ku Më Heret ka qenë EDHE Presidenti Rugova .

Express: Na tregoni pak rrjedhën e procesit elektoral ne LDK . NE shtator fillojnë zgjedhjet ne nëndegë , Dege ...
Uke Rugova :
Po, Po ... Zgjedhjet fillojnë nga nëndegët , degët ... Nga aty delegohen njerëzit Për Kuvendin e Përgjithshëm .

Express: Dua t'ju Pyes Për zhvillimet ne LDK , prej kur Presidenti Historik Ibrahim Rugova ka ndërruar jete . Si i keni pare ju proceset ne kete parti ? Prej Vitit 2007, LDK NUK është Partia mir e Madhe . Eine mund të ndryshojë KJÖ situieren ne zgjedhjet tjera ?
Uke Rugova :
Ndarja prej Nesh e Presidentit Rugova ka qenë humbje e Madhe Për LDK'në , ka qenë humbje e Madhe Për Kosovën . Jam bindur i se ky Moment ka ndikuar ne kete rezultat të LDK'së . Ka qenë e vështirë Për LDK'në humbja e Liderit të SAJ emblematik . Ka qenë e zorshme qe të mbahen menjëherë balancat ne parti . Por, besoj se përgjithësisht EDHE Më tutje ka mundësi Për LDK'në qe ta arrijë Namin qe e ka Pasur dikur . Ka hapësirë Për përmirësime . Besoj se ne zgjedhjet e ardhshme vec të krijohen hapësirat Më të mira tun, të krijohet nje Kryesi funksionale mich fytyra të reja dhe ne të njëjtën kohe mich fytyra të vjetra qe jane embleme e LDK'së dhe e Shtetit të Kosovës , sic jane Bujar Bukoshi dhe Isa Mustafa ....

Express : Ka EDHE të tjerë si Sabri Hamiti , Ali Lajçi ...
Uke Rugova :
Professor Sabri Hamiti dhe Ali Lajçi tashmë jane anëtarë të Kryesisë dhe pa dyshim tun të vazhdojnë të japin kontributin e Reifen ne LDK .

Express: Është nje Debat gjatë i ne LDK rreth zgjedhjes Së Kryetarit të kësaj partie . Ein mendoni se duhet të kete Më shumë se ne nje kandidat kete gare ? A i ndihmon KJÖ LDK'së ?
Uke Rugova :
Besoj se ne ashtu sikurse cdo Fushë tjetër të jetës , EDHE ne politike konkurrenca është e mire , Pasi qe EDHE kualiteti është mich ich Schlamm. Besoj se ne EDHE LDK duhet të kete konkurrencë Për pozitën e Kryetarit .

Express : Ju personalisht ein qe keni ambicie gjatë kësaj gare të konkurroni Për pozitën e Kryetarit të LDK'së ?
Uke Rugova
: Ne Keto zgjedhje mendoj qe të konkurroj vetëm Për strukturat udhëheqëse të partisë , por jo EDHE Për pozitën e Kryetarit .

Express: EDHE per te gjallë të Presidentit Rugova, LDK'ja e ka vuajtur mungesën e Kryetarit , Pasi qe ka qenë e sanksionuar Presidenti qe nuk mund të ushtrojë post tjetër . A e ka dëmtuar ky fakt LDK'në atëherë dhe Tash ?
Uke Rugova :
Definitivisht ky ka qenë - e kujtoj EDHE vet - ndoshta Njeri prej momenteve Më të Renda ne jetën politike të Presidentit Rugova, kur ka qenë i obliguar prej Kornizës Kushtetuese qe të jape dorëheqje prej Kryetarit të Partisë . Por, sigurisht se EDHE atëherë ky fakt ka qenë i vështirë Për LDK'në dhe e njëjta GJE po dëshmohet EDHE Tash . Presidentit Sejdiu ka qenë i obliguar prej Kushtetutës Së Republikës Së Kosovës qe ta ngrijë postin dhe KJÖ faktikisht ka krijuar zbrazëtira ne hierarkinë dhe udhëheqjen e LDK'së .

Express : Eine mendoni se ne LDK'ja zgjedhjet ardhshme e ka ta mundësi rikthejë primatin ne skenën politike të Kosovës ?
Uke Rugova :
Gjithsesi besoj se po . Koha e zgjedhjeve (te brendshme ) është Koha kur të gjitha Forcat të afrohen mich njëra - tjetrën , e jo të krijohen blloqe ndarëse . Duhet të krijohet nje frymë uniteti dhe ajo frymë të vazhdohet ne zgjedhjet Nacional , tun se ku besoj LDK'ja të dale prapë Partia e pare .

Express: Cilat jane raportet tuaja mich Forcat tjera politike ?
Uke Rugova :
Kam mir raporte shumë Korrekte gjitha Forcat politike , Herzog filluar nga Partia ne koalicion , PDK'ja , por EDHE mich partite opozitare sic është AAK'ja , AKR'ja , LDD'ja . Kam Njëherësh raporte të mira EDHE partite qe jane Më të vogla .

Express: Cili është mendimi juaj Për koalicionin aktual . Ein është ky koalicion ne të miren e VendIT ?
Uke Rugova
: Ky koalicion EDHE ka qenë i formuar per te e miren VendIT , ashtu sikurse kane qenë EDHE koalicionet tjera të pasluftës ne Kosove , si koalicioni LDK - PDK- AAK , apo EDHE koalicioni i kaluar LDK - AAK . EDHE koalicioni aktual ishte ne frymë të kontributit Për stabilitetin ne Kosove . Kuptohet , EDHE nje opozitë e i fuqishme ndihmon stabilitetit të Kosovës . Por, koalicioni i dy partive të Medha besoj se ka ndihmuar qe të mos merremi mir ne DISA imtësira politike . Shtetet e bëjnë kete kur kane Kriza të Renda , sic ishte RASTI ne Gjermani , kur u Ulen Së bashku CDU dhe SPD. Ich njëjti Rast, por ne rrethana tjera , është mich koalicionin aktual . Besoj KJÖ se i ka ndihmuar shtetësisë Së Kosovës dhe KJÖ u vërejt mich vendimin e Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë , i cili , THENE troc , është rezultat i nje qeverisjeje ne stabile Kosove .

Express : Eine duhet qe ky koalicion ta vazhdojë deri ne Fonds mandatin qe ka marre ?
Uke Rugova :
Besoj se është Koha qe ne Kosove të krijohet kultura e zgjedhjeve , sikurse është ne vendet perëndimore . Duhet të pritet Koha kur mbahen zgjedhjet . NE kete mënyrë EDHE populli e kupton rëndësinë e zgjedhjeve dhe KJÖ ndikon ne pjesëmarrjen Më të Madhe të njerëzve ne zgjedhje . Bie fjala , nese njerëzit jane të pakënaqur mich kete koalicion , mich kete Qeveri , le të Dalin dhe le të votojnë per te e preferuarit Reifen. NUK e Kemi ne luksin si shtet qe të bëjmë ndryshime dhe Aventura ne qeverisje .

Express : Ka Pasur shumë njerëz qe nga ikur kane kane LDK'ja dhe gjetur strehë ne partite tjera . Shumica nga ta kane THENE se po Ikin nga LDK'ja Për shkak se KJÖ parti ka devijuar nga Rruga e Presidentit Rugova . Çfarë mendoni ju ?
Uke Rugova :
Për aß EDHE mbahen zgjedhjet ne cdo parti, ne mënyrë pakënaqësitë qe qe jane ne elektorat të reflektohen ne zgjedhje . Aty cdo pakënaqësie duhet t'i Jepet zgjidhje . Për mendimin tim, njerëzit është Më Morast qe të rrinë ne parti dhe t'i kontribuojnë zhvillimeve të partisë , EDHE atëherë kur nuk mund të Jene pjesë e Këshillit të Përgjithshëm , apo Kryesisë Qendrore . Me largimin nga Partia vetëm banalizohet ideologjia partiake ...

Express: Sipas jush , largimi NUK është ajo cka është kultivuar ne LDK nga Presidentit Rugova ?
Uke Rugova :
NE asnjë mënyrë . Presidenti Rugova e ka Pasur filozofinë qe të kete Toleranz. Pushteti ne Demokraci NUK është përjetshëm i , i është përkohshëm , Jane Mandat dyvjeçare apo katërvjeçare . Po e përsëris , njerëzit duhet të rrinë ne LDK dhe të kontribuojnë Për partinë dhe NUK e është THENE qe duhet të Jesh gjithsesi ne ndonjë funksion qe të Jesh pjesë e LDK'së .

Rugova II

Uke Rugova, djali i Presidentit Historik Ibrahim Rugova , ne nje Interviste ekskluzive per Express publikon vendimin e TIJ Për t'u futur ne politike . Rugova Junior , ne nje rrëfim të gjatë qe tun të dy botohet dite radhazi ne Express, tregon per te e kaluarën TIJ dhe aß të familjes , SI DHE Planeten per te ardhmen .

Pas nje Varg dezertimesh qe i kane ndodhur kohëve të fundit , Lidhjes Demokratike të Kosovës i ka ardhur momenti per te festuar . Gjatë muajit shtator , tun ajo ta rekrutojë personalitetin e Vitit .

Djali i Presidentit Rugova, Uka , shumë shpejt tun të Behet ushtar i kësaj partie , Herzog i hequr të gjitha dilemat se mich cilën parti është KJÖ familje .

NE nje Interviste qe Uke Rugova i ka dhënë Gazetës Express, ai e ka bere të qartë si se Loti atij zemra Më Fort I rrahë Për Lidhjen Demokratike të Kosovës , subjekt të cilin mich Duart e Veta e ka ngritur Babai TIJ i , ne rrethana krejt të ndryshme prej këtyre të sotshmeve .

Kujt i Takon Uka ?

Ky është Lajm i jashtëzakonshëm Për kete subjekt politik, i cili po si ECEN pa Koke qe prej janarit të Vitit 2006. Përfundimisht po hiqen dilemat Për përkatësinë partiake të njërës prej dy superfamiljeve Kosovare .

Pas largimit nga KJÖ bote të Presidentit Rugova, partite tjera - HiQ Partinë Demokratike të Kosovës - Kane nxituar qe Herzog përdorur simbolika të ndryshme të Marrin Dicka prej kësaj trashëgime të vlefshme politike , e bashkë mich trashëgiminë EDHE ndonjë VOTE ME Teper .

Për shembull , derisa Familja Rugova NUK deklarohej publikisht , ne Aleancën Për Ardhmërinë e Kosovës thoshin se i lideri kësaj partie Ramush Haradinaj - sipas interpretimeve të Reifen gjeneroze - është personi qe politikisht ka qenë mich ich mich afërti Presidentin e ndjerë . Sepse njëherë e Kishin arritur nje koalicion bashkërisht .

NE Lidhjen Demokratike të Dardanisë kane përdorur simbolika tjera per te përfituar nga Presidenti i ndjerë . Për shembull , mbiemrin .

"Si familje NUK Kemi asgjë Kunder qe të gjitha ato subjekte qe dëshirojnë të përfitojnë nga filozofia rugoviane , ta bëjnë kete . EDHE ne jemi të bindur qe kontributi i ka Presidentit Rugova qenë përtej partive politike " , thotë Uke Rugova, djali i Dytë i Presidentit Rugova, i cili tashmë e ka ndarë mendjen qe kah muaji shtator të trokasë ne dyert e nëndegës Së LDK'së ne Velani , pro t'u bere pjesë e garave të brendshme partiake .

"Une i takoj Lidhjes Demokratike të Kosovës " , thotë ai .

Uke Rugova , 30 vjeçar , ka pranuar të jape nje Interviste Për Gazetën Express, e cila është intervista e TIJ e pare dhënë ndonjë mediumi kosovarischen apo të huaj .

Une Kam mir biseduar Uken mbi 5 Öre gjithsej , ne tri Raste . NE njërin Rast biseda është zhvilluar ne shtëpinë e familjes Rugova, e ka cila qenë rezidenca e Presidentit Rugova .

TE bisedosh dhe ta pyesësh Uken është Pak eine shumë njëjtë sikur të mund të bisedosh dhe ta pyesësh historinë . Ai i di e shumicën gjërave qe ne të tjerët të dëshironim t'i Dinim tun. Ka qenë pjesë e asaj familje , ku gradualisht jane formësuar kërkesat e shqiptarëve të Kosovës Për shtet të
pavarur .

EDHE përgjigjet Më të thjeshta qe ai i jep Për jetën e TIJ jane lajme ekskluzive Për qytetarët e Kosovës .

Cila është e kaluara TIJ e si i djali Presidentit Historik të VendIT Ton ? Kush kane qenë miqtë e Presidentit Rugova ? Cilët jane miqtë e Ukes ? Cka Lexon Uka ? Apo EDHE gjëra Më bazike : Eine përcjell futboll dhe cili është ekipi i TIJ mich ich preferuar ?

Lakërishte - Sofali - Velani

Shumica prej Nesh e Kemi ditur se Familja Rugova , ne Kohen e ndryshimeve të Medha politike ne Fonds të viteve të 80'ta , ka ne jetuar Lakërishte , ne nje banesë Modeste . Mirëpo , ndryshe është kur të tregon Uka , se si jane larguar prej asaj banese .

"Pas nje sulmi qe IE Babes, ne vendosëm qe të zhvendoseshim ne Sofali , tek tezja , sepse kishte siguri Më të Madhe . Së paku ishte nje shtëpi e rrethuar dhe ndiheshim Më të Sigurt " , thotë ai, Herzog u kthyer Më shumë se 20 vjet PrApa . Ketu NUK po flasim Për nje nje zhvendosje të familje të zakonshme . Po flasim Për zhvendosjen e njeriut qe e kishte marre ne doren Fatin e VendIT , prej nje banese ne nje shtëpi . Pra , prej Lakërishtes ne Sofali . Dhe Keto momente Për Uken jane veçse momente të familjes Së TIJ .

" Mbaj flicken kur erdhën gazetarë të shumtë të Reuters nach TA intervistuar Presidentin dhe e bllokuan gjithë hyrjen e banesës . Ne NUK Ischim mësuar mich gjëra të Tilla . Ishte GJE interesante Për ne dhe të gjithë fqinjët qe jetonin aty " .

NE vitin 1993, Familja e Presidentit Rugova ka kaluar per te jetuar ne lagjen Velania , ku jeton EDHE sot e kësaj dite .

Miqtë e Presidentit Rugova

Jeta private E Presidentit Rugova vazhdimisht ka qenë nje enigme . Kush kane qenë miqtë e TIJ ?

Për kete e Pyes Uken . Ai mendohet pak dhe thotë : " Nail Luma , i ka cili tashmë vdekur . Ky ka qenë nje mik i mire i Babes, i ka cili ardhur dhe ka qëndruar shumë shpesh tek ne . Bile emrin e vajzës Së TIJ , Vesen ( këngëtares ) ia ka lene baba " .

Nje tjetër Not mir nje tjetër historischen interesante është EDHE ai i Zymberit Isa , ich cili aktualisht është këshilltar i Ministrit Bujar Bukoshi .

" Kemi qenë fqinj të pare kur Kemi jetuar ne Lakërishte . Isa dhe Familja e TIJ na jane gjendur pranë sa hier qe Kemi Pasur nevojë " , thotë Uka , ich cili NUK e Harron nje historischen interesante.

"Kur ka lindur motra Teuta , ne Fonds të shtatorit të Vitit 1990, ka qenë bashkëshortja e Isait , Vehbija , ajo qe na ka ndihmuar shumë ne Spital . Ato kane qenë kohe të vështira " . Uka thotë se gjatë studimeve , Presidenti Rugova dhe Isa Zymberi kane banuar Së bashku ne Konvikt .

Nje tjetër mik i mire dhe i ish Presidentit familjes , sipas Ukes , ka qenë EDHE Daut Berisha, nje Piktor qe jeton ne Paris, i cili mich Presidentin Rugova ka Pasur miqësi të mire ne kur Kohen Rugova ka ne studiuar Frankreich.

Piktura Skënderbeut e , e realizuar nga Daut Berisha, qëndron ne nje vend ballor ne shtëpinë e familjes Rugova .

Uka gjithashtu tregon se mik shumë i mire mich Presidentin Rugova ka qenë EDHE Sabri Hamiti . " Uleshin dhe bisedonin mich Erz të tera " .

Gjatë takimeve qe zhvillova mich Uken , ai ka Më tregoi EDHE momente Për jetën e TIJ dhe Për miqtë e TIJ .

"Une Kam qenë ne nje gjeneratë mich Memlin ( Krasniqin ), Blerandin ( Stavilecin ), Petritin ( Selimin ). KJÖ ka qenë nje gjeneratë e suksesshme " , thotë Uka , ich cili deri Tash ka qenë Dicka ne mes të mitit dhe realitetit . Për djalin e Presidentit Rugova, EDHE sa ka qenë gjallë Presidenti i ndjerë është folur shumë , EDHE PSE ai është pare jashtëzakonisht pak .

"Ka qenë jete Pak e vështirë . Kemi jetuar Ketu Brenda kësaj shtëpie . Shkollën fillore e Kam kryer ne ' Faik Konice " , kurse gjimnazin ne ' Xhevdet Dode '. NE vitin 1998 e pata regjistruar fakultetin ne Prishtina , po e ndërpreva Për shkak të fillimit të luftës " .

Pas luftës , pro kete familje jeta NUK është bere mir e lehtë . Ju kujtohen vrasjet qe kane ndodhur . Nese ne i harrojmë pak si shpejt , Keto ngjarje NUK i Harron Uka dhe Familja Rugova . Sepse kane ndikuar drejtpërsëdrejti jetët ne e -Reifen.

"Per shkak të zhvillimeve qe kane ndodhur pas luftës , vrasjeve të këshilltarëve dhe angazhimeve të Medha qe ka Pasur Presidenti , është Dashur qe të Kemi shumë kujdes " , thotë Uka . Kur ai flet pro " të Pasur shumë kujdes " , KJÖ ne terma personale përkthehet mich ngujim Brenda shtëpisë , GJE e
cila ka ndikuar ne pamundësinë per te vijuar studimet ne normale mënyrë .

"Pas vdekjes Së Presidentit , ne Kemi filluar t'i përkushtohemi Vetés nga pak . Une jam Tash Herzog i vijuar studimet Për Biznes dhe administrieren ne Los Angeles, California " .

Djali tjetër i Presidentit , Mendimi , është Herzog diplomuar Për Shkenca Politike , EDHE PSE sipas të gjitha gjasave Mendimi marrjen mir ia ka politike besuar vëllait të TIJ Më të Vogel. Përndryshe , Mendimi është shumë i përkushtuar pas Artit dhe fotografisë .
Motra e Reifen e vetme , Teuta , është Studente ne vitin Dytë e ne ne Universitetin Amerikën Kosove .

Mysafiri Holbrooke

NE shtëpinë e familjes Rugova kane qëndruar shumë personalitete interesante Për nje kohe të gjatë dhe aty jane zhvilluar negociata qe e kane përcaktuar të ardhmen Ton politike ne nje mase . Nuk dëshiroj ta Pyes Uken Për përmbajtjen e atyre bisedave , sepse ndoshta NUK i di , e ndoshta EDHE NUK m'i tregon . Mua Më intereson ta di se Kush është personaliteti Më interesant qe ka Hyre ne aß shtëpi , sipas TIJ .

"Richard Holbrooke " , përgjigjet shumë shpejt , sikur ta kishte ditur pyetjen paraprakisht .

" Pasi përfundonte bisedën mich Presidentin , Holbrooke shëtiste Neper shtëpi shumë lirshëm " , DHE QESH . " Bile , shpesh e hapte EDHE frigoriferin Për t'u shërbyer dhe per te shikuar cka ka Brenda " . Tipik amerikan .

Momenti Më interesant per te gjithë , e sigurisht ne veçanti Për kete familje , ka i qenë fillimi bombardimeve të NATO , kur KJÖ familje bashkë mich Presidentin Rugova zihet peng prej policisë Serbe . Biseda ime mich Uken rreth kësaj periudhe kohore është e shkurtër . UNE NUK dëshiroj të ndalem shumë , E sigurisht als ai NUK të ishte i interesuar të Më tregonte cdo
detaj .

" Kane qenë dite shumë të Renda . Deri kur Kemi shkuar Itali ne , ne Policia qëndronte Katin e pare e ne ne qëndronim dy dhoma ne Katin e Dytë . Nuk komunikonim mir ta . Ka qenë Adnani ( Merovci ) personi qe ne Rast nevoje e ka mbajtur kontaktin " . Dhe mich kaq mjaftohemi të Dytë . Ne po bisedonim Për kete teme pikërisht ne dhomën ku ka qëndruar Për Jave të tera Familja Rugova .

Disa njerëz jane të gjykuar të jetojnë ne nje mënyrë misterioze . Dikush jeton kështu sepse pëlqen i , e dikush tjetër sepse është i detyruar prej rrethanave . Uke Rugova i Takon kategorisë Së Dytë . Shumë pak informata Për nje Njeri qe ka shumë informata . Por, Tash ai ta ka vendosur leje pas shpine aß pjesë të historisë Së TIJ , Vene Herzog u ne shërbim të politikës , prandaj opinioni dëshiron të dije Më shumë per te , e ndoshta EDHE Uka Për opinionin .

Tash ai tun të përballet mich ujqërit e vërtetë . Brenda dhe jashtë partisë Së TIJ . Vullneti i TIJ i mire per te ndihmuar nje subjekt politik qe rrënjët i ka ne shtëpinë e TIJ , por qe po kalon prej nje krize ne nje tjetër qe nga janari i Vitit 2006, kur ka ndërruar jete Presidenti Rugova, NUK është Celes i fitores . Prezenca e TIJ ne skenën politike tun të jete e pamundur të injorohet . Nje Elefant po futet ne nje dhomë askush dhe nuk mund të shtiret se nuk po e veren . Mirëpo , tun KJÖ vetvetiu të mund t'i ndajë të tjerët Për dhe Kunder TIJ . Historia njeh shumë bij dhe bija presidentësh qe baballarëve
të Reifen ose ua kane rritur shkëlqimin , ose qe mbi lavdinë e Reifen kane hedhur ca baltë .

Uka dhe shumë të tjerë rreth TIJ besojnë qe prezenca e TIJ ne politike dhe ne Lidhjen Demokratike të Kosovës është mundësia e fundit qe ky subjekt politik të ngjallet prej letargjisë ku është futur Tasch e kater vjet .

" LDK ka vend per te gjithë . Ata qe nje kohe kane besuar ne kete parti, duhet ta kthejnë besimin e Reifen. Po Flas per te gjithë . prej anëtarit Më të thjeshtë të partisë e deri tek kryesia e partisë " , thotë ai .

NE -Fonds të fundit , pro Lidhjen Demokratike të Kosovës , e cila po humbë ne DISA zgjedhje dhe është katandisur ne mes klanesh dhe grupesh , nje prurje kaq e fuqishme politike mund të jete veçse nje Ogur i Kot . Dhe ndoshta KJÖ është Schansi i fundit Për këndellje . Ata Tash gjirin ne e -Reifen e kane nje vlerë , qe shumë subjekte të tjera politike tun të benin cmos ta Kishin .

Biseda ne forme të pyetjeve dhe përgjigjeve mich Uke Rugovën është zhvilluar vetëm Për aspektin politik .

Express : Ka Pasur shumë spekulime rreth emrit tuaj dhe mundësisë qe ju të inkuadroheni ne ne politike mënyrë Aktive . Ein është KJÖ e vërtetë ?

Uke Rugova :
Po .

http://www.gazetaexpress.com/web/index.php?/artikujt/lexo/37514/C4/C13
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

Drejtat e ktij Forumit: