Bajram Osmani:Kur varfëria troket në derë…
Faqja 1 e 1
Vështirë ishte që pas vdekjes së burrit të mbijetohet me fëmijë të mitur. E më vështirë është kur ke fëmijë të sëmurë dhe vet nuk ja del dot. Kështu më pat rrëfyer zonja Istrefi para ca vitesh. Tani ajo edhe vetë është e sëmurë. E sëmurë nga zemra. Athua pse dhe si erdhi deri te kjo sëmundje???.
Ne ditën kur sivjet e vizitova Familjen Istrefi zonja e shtëpisë nuk mundi të dalë fare te dera e shtëpisë. Vajza Shemsija (e sëmurë mentale) u gëzua shumë kur vërejti se dikush po troket në derën e tyre. Me vrap e thirri vëllain e saj Florimin. „Dil se po vjen një njeri, shpejtë more se një njeri, shpejtë, shpejtë...“. Ajo nuk ishte mësuar që ti vizitoj kush!!!.
Florimi, djali i dytë i Familjes me bujari më ftoi që të hyjmë brenda. Unë insistova që të qëndrojmë në oborr. Shtëpia mezi që e përballon rrënimin, nëna është e sëmurë dhe nuk mund të del dot në oborr, motrën po e shef edhe vet. Ajo ka “probleme” të tjera. Nënën më duhet që për çdo muaj ta dërgoj në kontroll te internisti. Shumë herë nuk kemi mundësi që ta paguajmë. Ç´ti bësh, kështu e ka jeta. Herë me bukë e herë pa bukë, herë me Lek e herë pa Lek, bëjmë përpjekje që të mbijetojmë. Vëllai i madh Gëzimi përpiqet që të na siguroj diçka. Ai si punëtorë krahu punon kohë pas kohe te “Bageri”
Babai, ndjesë pastë ishte punëtorë i vyer por na la të vegjël, vdiq i ri. Tani edhe nëna u sëmurë. Motra nuk i përballoj kursesi kësaj varfërie. Ajo tani siç e shef sillet andej këndej dhe nuk qetësohet fare. Nuk i përballoj varfërisë si ne meshkujt. Ndoshta edhe nëna u sëmurë prej kësaj s´kamje që kemi, nuk e di, ndoshta?.
Shiko dyert e Oborrit, ato qëndrojnë dhe tregojnë vjetërsinë e tyre. Ne gjithashtu shpresojmë dhe qëndrojmë, shpresojmë në ndihmën e zotit dhe të bamirësve që së paku ta ndërtojmë një kulm mbi kokë. Ndoshta gjendet një rrugëdalje edhe për ne?. Zoti është i madh, bamirës me siguri se ka ende. Shtëpia është afër rrënimit, dyert qëndrojnë ende. Ne me të vërtet jemi të varfër. Varfëria mundet me bamirësi. Ne do u jemi të gjithëve mirënjohës për ç´do ndihmë që na ofrohet, përfundoi Florimi.
Kësaj familje me të vërtetë i duhet ndihma. Ndihmë që në bazë të mundësive ta ndërtojnë një shtëpi të re. Të largohen nga kjo shtëpi e vjetër ( Shiko fotot ) para se nuk është rrënuar fare. Shtëpia nuk afron as kushtet minimale për jetesë. Ndihmë që do ju mundësoj Familjes Istrefi një jetë më „normale“ se tani. Zonjës Istrefi, Shemsijes, Florimit dhe Gëzimit do ja kthej edhe njëherë gëzimin dhe harenë që deri tash nuk e patën.
Foto dhe teksti: B. Osmani
www.guacka.eu
© by Guacka 20100902152211
Për të gjithë ata që dëshirojnë ta ndihmojne këtë Familje, ndihmat mund ti dërgojnë në këtë gjirollogari:
Nga Gjermania:
Albanischer Kulturverein Dardania e.V.
Kreissparkasse Ravensburg
KN. 101069524
BLZ. 650 501 10
Destinacioni/ Verwendungszweck: Familja Istrefi
Nga Bota:
Int. Bank Accont Number:
DE43 6505 0110 0101 0695 24
SWIFT-BIC: SOLADES1RVB
Aksioni është transparent dhe ç´do ndihmë do bëhet publike me përjashtim të atyre që dëshirojnë të mbesin anonim!!!
Na kontaktoni: info@guacka.eu
info@ldd-bos.de
info@dardania-rv.de
Vështirë ishte që pas vdekjes së burrit të mbijetohet me fëmijë të mitur. E më vështirë është kur ke fëmijë të sëmurë dhe vet nuk ja del dot. Kështu më pat rrëfyer zonja Istrefi para ca vitesh. Tani ajo edhe vetë është e sëmurë. E sëmurë nga zemra. Athua pse dhe si erdhi deri te kjo sëmundje???.
Ne ditën kur sivjet e vizitova Familjen Istrefi zonja e shtëpisë nuk mundi të dalë fare te dera e shtëpisë. Vajza Shemsija (e sëmurë mentale) u gëzua shumë kur vërejti se dikush po troket në derën e tyre. Me vrap e thirri vëllain e saj Florimin. „Dil se po vjen një njeri, shpejtë more se një njeri, shpejtë, shpejtë...“. Ajo nuk ishte mësuar që ti vizitoj kush!!!.
Florimi, djali i dytë i Familjes me bujari më ftoi që të hyjmë brenda. Unë insistova që të qëndrojmë në oborr. Shtëpia mezi që e përballon rrënimin, nëna është e sëmurë dhe nuk mund të del dot në oborr, motrën po e shef edhe vet. Ajo ka “probleme” të tjera. Nënën më duhet që për çdo muaj ta dërgoj në kontroll te internisti. Shumë herë nuk kemi mundësi që ta paguajmë. Ç´ti bësh, kështu e ka jeta. Herë me bukë e herë pa bukë, herë me Lek e herë pa Lek, bëjmë përpjekje që të mbijetojmë. Vëllai i madh Gëzimi përpiqet që të na siguroj diçka. Ai si punëtorë krahu punon kohë pas kohe te “Bageri”
Babai, ndjesë pastë ishte punëtorë i vyer por na la të vegjël, vdiq i ri. Tani edhe nëna u sëmurë. Motra nuk i përballoj kursesi kësaj varfërie. Ajo tani siç e shef sillet andej këndej dhe nuk qetësohet fare. Nuk i përballoj varfërisë si ne meshkujt. Ndoshta edhe nëna u sëmurë prej kësaj s´kamje që kemi, nuk e di, ndoshta?.
Shiko dyert e Oborrit, ato qëndrojnë dhe tregojnë vjetërsinë e tyre. Ne gjithashtu shpresojmë dhe qëndrojmë, shpresojmë në ndihmën e zotit dhe të bamirësve që së paku ta ndërtojmë një kulm mbi kokë. Ndoshta gjendet një rrugëdalje edhe për ne?. Zoti është i madh, bamirës me siguri se ka ende. Shtëpia është afër rrënimit, dyert qëndrojnë ende. Ne me të vërtet jemi të varfër. Varfëria mundet me bamirësi. Ne do u jemi të gjithëve mirënjohës për ç´do ndihmë që na ofrohet, përfundoi Florimi.
Kësaj familje me të vërtetë i duhet ndihma. Ndihmë që në bazë të mundësive ta ndërtojnë një shtëpi të re. Të largohen nga kjo shtëpi e vjetër ( Shiko fotot ) para se nuk është rrënuar fare. Shtëpia nuk afron as kushtet minimale për jetesë. Ndihmë që do ju mundësoj Familjes Istrefi një jetë më „normale“ se tani. Zonjës Istrefi, Shemsijes, Florimit dhe Gëzimit do ja kthej edhe njëherë gëzimin dhe harenë që deri tash nuk e patën.
Foto dhe teksti: B. Osmani
www.guacka.eu
© by Guacka 20100902152211
Për të gjithë ata që dëshirojnë ta ndihmojne këtë Familje, ndihmat mund ti dërgojnë në këtë gjirollogari:
Nga Gjermania:
KN. 101069524
BLZ. 650 501 10
Nga Bota:
Int. Bank Accont Number:
DE43 6505 0110 0101 0695 24
SWIFT-BIC: SOLADES1RVB
Aksioni është transparent dhe ç´do ndihmë do bëhet publike me përjashtim të atyre që dëshirojnë të mbesin anonim!!!
Na kontaktoni: info@guacka.eu
info@ldd-bos.de
info@dardania-rv.de
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Bajram Osmani:Krejt kjo ka t´bëj me t´futme
» Bajram Osmani :LIS I RRALLË MIJËVJEQAR
» Bajram Osmani:JO e madhe për Serbinë
» Bajram Osmani:LIS I RRALLE MIJEVJEQAR
» Bajram Osmani:Kampioni ka një emër
» Bajram Osmani :LIS I RRALLË MIJËVJEQAR
» Bajram Osmani:JO e madhe për Serbinë
» Bajram Osmani:LIS I RRALLE MIJEVJEQAR
» Bajram Osmani:Kampioni ka një emër
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi