Gëzuar ditëlindjen zoti Egriu !
Faqja 1 e 1
Nga Tribuna Shqiptare
Një nga bashkëpunëtorët tanë, një nga aktivistët më të mëdhenjë të diasporës shqiptare, një prind e familjar i mirë, zoti Ibrahim Egriu sot mbush 70 vjeç.
Urime, gëzuar dhe siç i themi ne shqiptarët ;
Edhe 100 vite të lumtur dhe mbi të gjitha paçi shëndet !
Ju uroj në emër të gjithë lexuesve të albemigrant dhe Tribuna Shqiptare
Ajet Nuro
Montreal, Kanada, 3 mars 2009
I bashkangjitemi urimit të z. Ajet Nuro dërguar z. Ibrahim Egriut në shtatëdhjet vjetorin e lindjes. Ne i themi: Të na jetosh sa malet o Shkëmbi i Arbërit dhe të urofshim edhe njëqind ditëlindje tjera. Të pëcjellshin në jetë vetëm qaste të lumtura me plot shëndet e lumturi!
Agim Gashi-Gjermani
www.agim.poeticforum.com
Nga Tribuna Shqiptare
Një nga bashkëpunëtorët tanë, një nga aktivistët më të mëdhenjë të diasporës shqiptare, një prind e familjar i mirë, zoti Ibrahim Egriu sot mbush 70 vjeç.
Urime, gëzuar dhe siç i themi ne shqiptarët ;
Edhe 100 vite të lumtur dhe mbi të gjitha paçi shëndet !
Ju uroj në emër të gjithë lexuesve të albemigrant dhe Tribuna Shqiptare
Ajet Nuro
Montreal, Kanada, 3 mars 2009
I bashkangjitemi urimit të z. Ajet Nuro dërguar z. Ibrahim Egriut në shtatëdhjet vjetorin e lindjes. Ne i themi: Të na jetosh sa malet o Shkëmbi i Arbërit dhe të urofshim edhe njëqind ditëlindje tjera. Të pëcjellshin në jetë vetëm qaste të lumtura me plot shëndet e lumturi!
Agim Gashi-Gjermani
www.agim.poeticforum.com
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Diaspora shqiptare uron veprimtarin e saj Ibrahim Egriu
Diaspora shqiptare uron veprimtarin e saj Ibrahim Egriu
Nga Tribuna Shqiptare
Ibrahim Egriu
Dje, mbushi 70 vjeç një nga personalitetet e shquara të diasporës shqiptare, atdhetari, poti dhe shkrimtari, mësuesi i shqiper, prindi, dibrani, veprimtari zoti Ibrahim Egriu. Pas botimit të urimit me rastin e ditëlindjes, nga ana e Tribunësh Shqiptare, krahas urimeve që familja ka marr dhe që ne po i botojë këtu më poshtë, edhe në adresën tona kanë ardhur urime për këtë shqiptar të madh. Edhe njëherë i urojmë zotit Egriu shëndet dhe edhe 100 vite të lumtur dhe të gëzuar ! Na ndjeni që nuk kemi bërë ndnjë vendosje të veçantë. Kemi ndjekur një rend kronologjik sipas mbrritjes në postën tonë elektronike.
Ajet Nuro
_____
Agim Gashi-Gjermani
www.agim.poeticforum.com
http://agim.poeticforum.com/pershendetje-dhe-urime-f18/gezuar-ditelindjen-zoti-egriu-t1129.htm#3005
Të përshëndes i dashur Ajet.Shfrytzova rastin që të ia uroj edheunë ditëlindjen z. Egriu ndërsa Ty të përgëzoj që je aq i përpikët në shumë gjëra.
Me nderime
Agimi
_____
I nderuar Profesor Egriu!
Ditelindja juaj ne 70 vjetet e saj, me jep nje kenaqesi dhe emocion te vecante, pasi une kam nderin te uroj mesuesin e shume brezave, qe nuk ndali kurre me penen e tij per ceshtjen kombetare dhe gjuhen shqipe.
Ju si nje bilbil i gjuhes shqipe, keni kenduar aq bukur dhe embel, sa tek nxenesit e tu dhe me njerezit qe keni komunikuar keni lene gjurme te pashlyeshme.
Se ka gjurme e gjurme, por gjurmet e nje mesuesi te nderuar qe ngjizen brenda shpirterave shuhen vetem se bashku me ta, e ne kete ngjizje jeni ju i nderuar miku i shqiptareve, Dibrani me kulture, professor Egriu.
Ju keni qene nje ambassador i kultures shqiptare, nje mesues qe ka ndezur flake patriotizmin shqiptar dhe ne Diaspore.
I nderuar prof.Egriu,
Edhe pse s’jemi takuar kurre, ne se bashku na kane takuar shkronjat e ndritura te gjuhes shqipe, qe i mbajme gjalle dhe ne vendet ku jemi, ku jetojme, jane keto shkronja qe lidhin zemrat e shqiptareve, ato jane ure, ura te ndertuara shpirterisht, qe do t’jua kishin zili dhe arikitektet me te mire te botes.
Ne 70-vjetorin tuaj jam prane jush, prane bashkeshortes suaj fisnike, Teta Meskes, prane familjes suaj dhe se bashku me nxenesit e shkolles
shqipe te Institutit “Gjergj Kastrioti Skanderbeg” ju urojme:
VITE TE PANUMERTA DHE JETE TE GJATE!
Me shume respekt dhe dashuri,
Kozeta dhe Qemal Zylo ,
New York
Mars, 2009
Dje, mbushi 70 vjeç një nga personalitetet e shquara të diasporës shqiptare, atdhetari, poti dhe shkrimtari, mësuesi i shqiper, prindi, dibrani, veprimtari zoti Ibrahim Egriu. Pas botimit të urimit me rastin e ditëlindjes, nga ana e Tribunësh Shqiptare, krahas urimeve që familja ka marr dhe që ne po i botojë këtu më poshtë, edhe në adresën tona kanë ardhur urime për këtë shqiptar të madh. Edhe njëherë i urojmë zotit Egriu shëndet dhe edhe 100 vite të lumtur dhe të gëzuar ! Na ndjeni që nuk kemi bërë ndnjë vendosje të veçantë. Kemi ndjekur një rend kronologjik sipas mbrritjes në postën tonë elektronike.
Ajet Nuro
_____
Agim Gashi-Gjermani
www.agim.poeticforum.com
http://agim.poeticforum.com/pershendetje-dhe-urime-f18/gezuar-ditelindjen-zoti-egriu-t1129.htm#3005
Të përshëndes i dashur Ajet.Shfrytzova rastin që të ia uroj edheunë ditëlindjen z. Egriu ndërsa Ty të përgëzoj që je aq i përpikët në shumë gjëra.
Me nderime
Agimi
_____
Ditelindja juaj ne 70 vjetet e saj, me jep nje kenaqesi dhe emocion te vecante, pasi une kam nderin te uroj mesuesin e shume brezave, qe nuk ndali kurre me penen e tij per ceshtjen kombetare dhe gjuhen shqipe.
Ju si nje bilbil i gjuhes shqipe, keni kenduar aq bukur dhe embel, sa tek nxenesit e tu dhe me njerezit qe keni komunikuar keni lene gjurme te pashlyeshme.
Se ka gjurme e gjurme, por gjurmet e nje mesuesi te nderuar qe ngjizen brenda shpirterave shuhen vetem se bashku me ta, e ne kete ngjizje jeni ju i nderuar miku i shqiptareve, Dibrani me kulture, professor Egriu.
Ju keni qene nje ambassador i kultures shqiptare, nje mesues qe ka ndezur flake patriotizmin shqiptar dhe ne Diaspore.
I nderuar prof.Egriu,
Edhe pse s’jemi takuar kurre, ne se bashku na kane takuar shkronjat e ndritura te gjuhes shqipe, qe i mbajme gjalle dhe ne vendet ku jemi, ku jetojme, jane keto shkronja qe lidhin zemrat e shqiptareve, ato jane ure, ura te ndertuara shpirterisht, qe do t’jua kishin zili dhe arikitektet me te mire te botes.
Ne 70-vjetorin tuaj jam prane jush, prane bashkeshortes suaj fisnike, Teta Meskes, prane familjes suaj dhe se bashku me nxenesit e shkolles
Kozeta dhe Qemal Zylo ,
New York
Mars, 2009
ngrohtesine dhe dellin kombetar Tuajin dhe te familjes suaj.Rrofsh 100 vjet qe te mundesh edhe
per nje kohe te gjate te rrezatosh bujarine Tende te pashoqe, atdhedashurine qe te pushton dhe
miqesine qe te personifikon.
Juve personalisht dhe familjes suaj Ju uroj ditelindjen e madhe me deshire qe te na jetoni edhe
shume e shume vite qe ta ndjejme me afer porosine Tuaj per shqiptaret kudo qofshin te bashkuar
me idealin kombetar.Gezuar! Ngriteni nje gote ne emrin tim per shendetin dhe lumturine Tuaj
dhe te familjes suaj.
Sinqerisht i Juaji
Esat Stavileci
Kam pasur fat te madh qe kam njohur nje njeri si Ju, ndoshta edhe me shume fat qe kam ndier
ngrohtesine dhe dellin kombetar Tuajin dhe te familjes suaj.Rrofsh 100 vjet qe te mundesh edhe
per nje kohe te gjate te rrezatosh bujarine Tende te pashoqe, atdhedashurine qe te pushton dhe
miqesine qe te personifikon.
Juve personalisht dhe familjes suaj Ju uroj ditelindjen e madhe me deshire qe te na jetoni edhe
shume e shume vite qe ta ndjejme me afer porosine Tuaj per shqiptaret kudo qofshin te bashkuar
me idealin kombetar.Gezuar! Ngriteni nje gote ne emrin tim per shendetin dhe lumturine Tuaj
dhe te familjes suaj.
Sinqerisht i Juaji
Esat Stavileci
Re: Gëzuar ditëlindjen zoti Egriu !
| Tuesday, March 03, 2009 5:48:14 PM | |||||||
To: | imi.egriu@hotmail.com |
Ibrahim Egriut
E pat nisur rezistencën
I pamposhtur, plot guxim
Dhe kur gëlonin titistët
Ky… Stërgjyshi Ibrahim.
Heeeej, nipçe! N’dymijenëntën
Kur erdh tre marsi, i shtatëdhjeti
S’pushuan gjithë ditën urimet
Sikur zogj… nga tërë planeti.
E pat nisur rezistencën
I pamposhtur, plot guxim
Dhe kur gëlonin titistët
Ky… Stërgjyshi Ibrahim.
Heeeej, nipçe! N’dymijenëntën
Kur erdh tre marsi, i shtatëdhjeti
S’pushuan gjithë ditën urimet
Sikur zogj… nga tërë planeti.
Riza Lahi, shkrimtar:
Ja, se çfarë shkruante Beqir Elshani, që nga Malme, dhjetë - dymbëdhjetë ditë para ditëlindjes së militantit të vjetër:
Kam edhe një propozim: nëse dëshiron, mund ta nderosh edhe mikun tonë Ibrahim Egriu me ndonjë lirikë; besoj se ia njeh veprimtarinë e frytshme. Pikërisht më 3 mars 2009 i mbush 70 vjet trimi dibran - IBRAHIM EGRIU.
Me dashuri nga Suedia e largët, Beqir Elshani
Vite te panumerta profesor Egriu!?
I nderuar prof.Egriu,
Kozeta dhe Qemal Zylo,
New York
Mars, 2009
Ja, se çfarë shkruante Beqir Elshani, që nga Malme, dhjetë - dymbëdhjetë ditë para ditëlindjes së militantit të vjetër:
Kam edhe një propozim: nëse dëshiron, mund ta nderosh edhe mikun tonë Ibrahim Egriu me ndonjë lirikë; besoj se ia njeh veprimtarinë e frytshme. Pikërisht më 3 mars 2009 i mbush 70 vjet trimi dibran - IBRAHIM EGRIU.
Me dashuri nga Suedia e largët, Beqir Elshani
Vite te panumerta profesor Egriu!?
I nderuar prof.Egriu,
Kozeta dhe Qemal Zylo,
New York
Mars, 2009
Urime?
I dashuri Imi,
Me kënaqësinë më të madhe të urojë ditëlindjën jubilare të 70 dhe gadi një gjysëm shekulli veprimtarie të flakët vetëmohuese në shërbim të popullit, në arsimimin e tij, në luftën për dije, liri dhe pavarësi, në sendërtimin e ideve të larta të bashkimit kombëtar. Stoik dhe i pathyeshëm, gjithnjë në rradhët e para, kudo që ishe, të na jetosh edhe shumë e shumë vite në shërbim të këtyre ideve, në shërbim të kombit, në kënaqësi të familjës suaj dhe të gjithë neve që të kemi.
Dr. Zija Lleshi
I dashur Imi!
Me gëzim mësova sot për ditëlindjen tuaj të 70-të. Eshtë kënaqësi për mua të shfrytëzoj mundësinë që përmes postës elektronike t’ua uroj ditëlindjen tuaj dhe të Ju dëshiroj shëndet të plotë dhe jetë të gjatë. Ju keni hyrë tashmë në fazën jetësore të pleqërisë, por pleqërinë, si anë negative të jetës, nuk duhet ta pranoni. Kurse pleqëria e mbarë, me shëndet të mirë e me mirëqenie familjare e shoqërore, është një pjesë mjaft e bukur e jetës, është një jetë e këndshme, e cila meriton për t’u jetuar.
Duke qenë se jeni vital dhe mjaft produktiv për shoqërinë, nga Ju presim ende vepra dhe kontribute tjera të çmuara, si dhe mësime për ne, brezat më të rinj të shoqërisë.
Unë nuk do t’i caktoj as 100 vjet, as 20 vjet, as nuk do të them “Jeto sa dëshiron vetë”. Por të dëshiroj jetë sa më të gjatë, shëndet stabil dhe pleqëri të bardhë!
Berat Luzha
Shendet dhe jete te gjate; per nje qellim dhe ne sherbim te idealit qe gjithmone te ka udhehequr!
U befte si ta do zemra!
Te perqafon:
Dr. Ajri Begu-Uli
Lexoni gjithashtu :
http://tribunashqiptare.com/news/117/ARTICLE/1941/2009-03-03.html
http://tribunashqiptare.com/news/133/ARTICLE/1942/2009-03-03.html
From: | zija lleshi (zijalleshi@hotmail.com) |
Sent: | Tuesday, March 03, 2009 8:33:53 PM |
To: | Ibrahim Egriu (imi.egriu@hotmail.com) |
I dashuri Imi,
Me kënaqësinë më të madhe të urojë ditëlindjën jubilare të 70 dhe gadi një gjysëm shekulli veprimtarie të flakët vetëmohuese në shërbim të popullit, në arsimimin e tij, në luftën për dije, liri dhe pavarësi, në sendërtimin e ideve të larta të bashkimit kombëtar. Stoik dhe i pathyeshëm, gjithnjë në rradhët e para, kudo që ishe, të na jetosh edhe shumë e shumë vite në shërbim të këtyre ideve, në shërbim të kombit, në kënaqësi të familjës suaj dhe të gjithë neve që të kemi.
Dr. Zija Lleshi
I dashur Imi!
Me gëzim mësova sot për ditëlindjen tuaj të 70-të. Eshtë kënaqësi për mua të shfrytëzoj mundësinë që përmes postës elektronike t’ua uroj ditëlindjen tuaj dhe të Ju dëshiroj shëndet të plotë dhe jetë të gjatë. Ju keni hyrë tashmë në fazën jetësore të pleqërisë, por pleqërinë, si anë negative të jetës, nuk duhet ta pranoni. Kurse pleqëria e mbarë, me shëndet të mirë e me mirëqenie familjare e shoqërore, është një pjesë mjaft e bukur e jetës, është një jetë e këndshme, e cila meriton për t’u jetuar.
Duke qenë se jeni vital dhe mjaft produktiv për shoqërinë, nga Ju presim ende vepra dhe kontribute tjera të çmuara, si dhe mësime për ne, brezat më të rinj të shoqërisë.
Unë nuk do t’i caktoj as 100 vjet, as 20 vjet, as nuk do të them “Jeto sa dëshiron vetë”. Por të dëshiroj jetë sa më të gjatë, shëndet stabil dhe pleqëri të bardhë!
Berat Luzha
Shendet dhe jete te gjate; per nje qellim dhe ne sherbim te idealit qe gjithmone te ka udhehequr!
U befte si ta do zemra!
Te perqafon:
Dr. Ajri Begu-Uli
I ndreur Ibrahim,
Ne, s`jemi parë, e as takuar ndonjëherë, por, shpirtërisht e ndjej dhe më duket gjithnjë, se jemi shumë afër njëri tjetrit, që nga momenti kur u njoftuem përmes letërshkkrimeve të ndërsjellta, kur përmes shtypit, përkujtova,Atdhetarin dhe veprimtarin e madh të çështjes kombëtare për Shqipërin natyrale,Sali Bajrën,shokun dhe bashkëveprimtarin e përbashkët...
Librat dhe lulet, besoi se i ke dashur, i don shumë.
Me që Ju, jeni në Suedi, e unë në Zvicëra, që të dy mërgimtar, gjithnjë me mall për atdhe, si JU, si ne. Përfitoj rastin e fatbardhësisë,që për ditëlindjen e 70-të, e realizofshi gjitë atë, që ke dëshiruar dhe dëshiron, në jetë, e nga ana ime, me zemër dhe shpirt, po ua dërgoi këtë lule, e cila, s`ka nevojë,për ta ujitur, do qëndron përherë e frskët, pikërisht se, Ju jeni kujdesur tërë jetën për lulet e atdheut, që ato të rriten të freskta e të bukura,me shije dhe erë të këndëshme tërheqëse, afruese e bashkuese, duke dhënë dritë e dituri, në saje të punës,urtësisë,mençurisë ngado që keni lëvizur, kudo që keni qëndruar ngado dhe kudo që jeni gjindur, keni mjellur kulturë dije dhe dituri tek brezat e rinjë.
“Dy lule i ka Kaçaniku,
Sali Bajra e Bedri Kyçyku”
Po lulja e tretë,për bukuri
Po jep erë, për mrekulli,
Sa në Dibër e Dardani,
çamëri dhe Shqipëri
Ibrahim Egriu,
Me punën e tij…
Në emrin tim dhe të shoqtës BISHZ-së
Abas Fejzullahi, krytar
2009-03-03
Solothurn
Sali Bajra e Bedri Kyçyku”
Po lulja e tretë,për bukuri
Po jep erë, për mrekulli,
Sa në Dibër e Dardani,
çamëri dhe Shqipëri
Ibrahim Egriu,
Me punën e tij…
Në emrin tim dhe të shoqtës BISHZ-së
Abas Fejzullahi, krytar
2009-03-03
Solothurn
Lexoni gjithashtu :
http://tribunashqiptare.com/news/117/ARTICLE/1941/2009-03-03.html
http://tribunashqiptare.com/news/133/ARTICLE/1942/2009-03-03.html
Similar topics
» Urime ditëlindjen, zoti President!
» GËZUAR VLLA DITËLINDJEN TËNDE
» Z. Ibrahim Egriu : Gëzuar Kremten e Pashkëve !
» Mentor Thaqi:Urime dhe Gëzuar Ditëlindjen!
» Gëzuar ditëlindjen çupa ime Loreta
» GËZUAR VLLA DITËLINDJEN TËNDE
» Z. Ibrahim Egriu : Gëzuar Kremten e Pashkëve !
» Mentor Thaqi:Urime dhe Gëzuar Ditëlindjen!
» Gëzuar ditëlindjen çupa ime Loreta
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
|
|
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi