Berisha: Ne sot nderojmë themeluesit e pavarësisë
Faqja 1 e 1
Kryeministri i Shqipërisë, Sali Berisha zhvilloi të dielën homazhe në Varrezat e Dëshmorëve, me rastin e 28 Nëntorit, duke nderuar kujtimin dhe veprën e martirëve të kombit dhe gjithë patriotëve shqiptarë.
Të pranishëm në këto homazhe përkujtimore ishin edhe Presidenti i Republikës, Bamir Topi, Kryetarja e Kuvendit, Jozefina Topalli, ministri i Brendshëm, Lulzim Basha dhe ministri i Mbrojtjes, Arben Imami, Prefekti i Tiranës, Keltis Kruja, deputetë të mazhorancës si dhe personalitete të tjerë, pjesëtarë të familjeve të dëshmorëve dhe të të rënëve.
Kryeministri Berisha vendosi një kurorë me lule dhe bëri homazhe pranë Memorialit “Nënë Shqipëri”.
Mbas homazheve të zhvilluara në varrezat e Dëshmorëve, kryeministri Berisha u shpreh: “Kjo është ditëlindja e kombit. Dita më e shënuar, dita e përjetësisë, dita e krenarisë së madhe. Për çdo shqiptarë, ne sot nderojmë themeluesit e pavarësisë, nderojmë të rënët e kombit më të sigurt dhe më të lirë në tërë historinë tonë.
Kryeministri Berisha vendosi një kurorë me lule dhe bëri homazhe pranë Memorialit “Nënë Shqipëri”.
I nderojmë ata si një vend anëtarë i NATO-s, i nderojmë ata si qytetarë të një vendi që do lëvizim të lirë në mbarë Evropën, për herë të parë në historinë tonë. Sot është ditë e mirënjohjes më të thellë, e përuljes me nderimin më të madh ndaj të rënëve të kombit, atyre që ranë për një Shqipëri të pavarur, atyre që ranë për një Shqipëri të lirë nga pushtuesit dhe renditën vendin në anën e drejtë të historisë, koalicionin antifashistë të luftës së dytë botërore, atyre që u martirizuan dhe ranë në 45 vite, regjimi më barbar që ky vend dhe kjo tokë ka njohur. Atyre që ranë në qytetet, fushat dhe malet e Kosovës, vetëm pak vite më parë, që shqiptarët të jenë kudo të lirë dhe të pavarur. Ata me sakrificën e tyre bënë historinë e lirisë së këtij kombi. Vendosën sakrificën e tyre në themel të lirisë dhe dinjitet kombëtar ndaj dhe sot nderimi i madh, nderimi i parë, ju shkon atyre, familjeve të tyre, por dhe gjithë shqiptarëve, të cilët me sakrifica me përpjekje morën këtë vend të katandisur në honet e historisë dhe e bënë sot anëtare të NATO-s.
E bënë sot një vend që ndërton i sigurt të ardhmen e tij Evropian. E bënë sot që shqiptarët të lëvizin së shpejti të lirë në mbarë Evropën. Është një ditë mirënjohje ndaj të gjithë atyre kombeve të lira, qeverive të tyre, që mbështetën fuqishëm Shqipërinë dhe shqiptarët në rrugën e tyre të lirisë dhe demokracisë, që vendosën të heqin për ta sistemin e vizave të shembin në këtë mënyrë dhe murin e fundit që kishte mbetur para tyre. Zoti i bekoftë shqiptarët. Zoti e bekoftë flamurin e tyre kombëtar”, tha kryeministri Sali Berisha.
Kryeministri i Shqipërisë, Sali Berisha zhvilloi të dielën homazhe në Varrezat e Dëshmorëve, me rastin e 28 Nëntorit, duke nderuar kujtimin dhe veprën e martirëve të kombit dhe gjithë patriotëve shqiptarë.
Të pranishëm në këto homazhe përkujtimore ishin edhe Presidenti i Republikës, Bamir Topi, Kryetarja e Kuvendit, Jozefina Topalli, ministri i Brendshëm, Lulzim Basha dhe ministri i Mbrojtjes, Arben Imami, Prefekti i Tiranës, Keltis Kruja, deputetë të mazhorancës si dhe personalitete të tjerë, pjesëtarë të familjeve të dëshmorëve dhe të të rënëve.
Mbas homazheve të zhvilluara në varrezat e Dëshmorëve, kryeministri Berisha u shpreh: “Kjo është ditëlindja e kombit. Dita më e shënuar, dita e përjetësisë, dita e krenarisë së madhe. Për çdo shqiptarë, ne sot nderojmë themeluesit e pavarësisë, nderojmë të rënët e kombit më të sigurt dhe më të lirë në tërë historinë tonë.
I nderojmë ata si një vend anëtarë i NATO-s, i nderojmë ata si qytetarë të një vendi që do lëvizim të lirë në mbarë Evropën, për herë të parë në historinë tonë. Sot është ditë e mirënjohjes më të thellë, e përuljes me nderimin më të madh ndaj të rënëve të kombit, atyre që ranë për një Shqipëri të pavarur, atyre që ranë për një Shqipëri të lirë nga pushtuesit dhe renditën vendin në anën e drejtë të historisë, koalicionin antifashistë të luftës së dytë botërore, atyre që u martirizuan dhe ranë në 45 vite, regjimi më barbar që ky vend dhe kjo tokë ka njohur. Atyre që ranë në qytetet, fushat dhe malet e Kosovës, vetëm pak vite më parë, që shqiptarët të jenë kudo të lirë dhe të pavarur. Ata me sakrificën e tyre bënë historinë e lirisë së këtij kombi. Vendosën sakrificën e tyre në themel të lirisë dhe dinjitet kombëtar ndaj dhe sot nderimi i madh, nderimi i parë, ju shkon atyre, familjeve të tyre, por dhe gjithë shqiptarëve, të cilët me sakrifica me përpjekje morën këtë vend të katandisur në honet e historisë dhe e bënë sot anëtare të NATO-s.
E bënë sot një vend që ndërton i sigurt të ardhmen e tij Evropian. E bënë sot që shqiptarët të lëvizin së shpejti të lirë në mbarë Evropën. Është një ditë mirënjohje ndaj të gjithë atyre kombeve të lira, qeverive të tyre, që mbështetën fuqishëm Shqipërinë dhe shqiptarët në rrugën e tyre të lirisë dhe demokracisë, që vendosën të heqin për ta sistemin e vizave të shembin në këtë mënyrë dhe murin e fundit që kishte mbetur para tyre. Zoti i bekoftë shqiptarët. Zoti e bekoftë flamurin e tyre kombëtar”, tha kryeministri Sali Berisha.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Qeveria e Presidenca homazhe tek themeluesit e Pavarësisë (Foto)
» Largohen dy themeluesit e DR-së
» Rama si përmend themeluesit FRESSH-it
» Këta ishin 120 themeluesit e LDK-së, 27 vite më parë
» Kryeministri Berisha priti sot pilotin e njohur nga Kosova me banim në SHBA, James Berisha
» Largohen dy themeluesit e DR-së
» Rama si përmend themeluesit FRESSH-it
» Këta ishin 120 themeluesit e LDK-së, 27 vite më parë
» Kryeministri Berisha priti sot pilotin e njohur nga Kosova me banim në SHBA, James Berisha
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
|
|
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi