Agim gashi-Drenica:Eksluzive:Liljana Toqe
Faqja 1 e 1
Agim gashi-Drenica:Eksluzive:Liljana Toqe
Eksluzivitet
Liljana Toqe
FLAUTI PËR DITËLINDJE
Për ditëlindjen time
Një flaut më dërgove,
- Shqipëria ime
Shumë më gëzove.
Nga zemra e vogël
Shpërthen urimi im,
Puthjet më të ngrohta
- Ti falë me gjithë gëzim.
Refreni :
O bijë e Kosovës
O bijë shqipëtare,
- Flautit t'i biesh
Të dëgjojnë malet.
Të dëgjojnë malet
- Dej në Kaçanik,
Të ngrihen etërit
Të dëgjojnë bijtë.
- Bijtë e Kosovës
Kudo qê janë ndarë,
Për vendin e tyre.
Një mall i ka marrë.
Refreni:
O bijë e Kosovës
O bijë shqipëtare,
- Flautit t'i biesh
Të dëgjojnë malet.
Me rastin e pervjetorit te renjes se Deshorëve Jusuf e Bardhosh Gervalla dhe Kadri Zeka,me erdhi nje mesazh ne posten time elektronike ne FB qe me gëzoj shume nga nje moter nga Vlora ,nga Liljana Toqe.
Miq te dashur te "Sofra poetike " po ua sjell ashtu origjinal si me kanë ardhur.
Pèrshèndetje z Agim.Ju uroj gjithè tè mirat familjarisht.Po ju tregoj si mè ka mbetur peng kènga e vajzès sè Jusuf Gèrvallès.Nè vitin 1983 u takova nè Kuç tè Vlorès nè festè.Aty dègjuam peripecitè e familjes Gèrvalla mbas vrasjes,e qè u strehuan nè Tiranè.Filloi pèr flaut dhe pèr ditèlindje i dhuruan njè flaut.Nè vitin 1985 nè njè festival nè Pogradec mu desh njè kèngè dhe ja kushtova vargjet vajzès kosovare nè respekt tè Jusuf Gèrvallès.Kènga fitoi çmim tè parè.Por kur erdhi televizioni ma anulluan kèngèn.Mè thanè ti ndèrroja tekstin,se ishin vargje provokuse pèr shkak tè ngjarjeve nè kosovè.Unè nuk pranova sepse ai tekst shkonte me atè muzikè.Prandaj kènga mbeti aty,nuk u publikua.Kaluan vite dhe nè 2009 unè lidha librin tim"Vjen njè çast"ku èshtè edhe kjo poezi.Pastaj kèrkova nè pogradec kèngèn por ishin djegur.E ripunova dhe po ua nus si tekst dhe muzikè.
Kjo këngë i kushtohet vajzës së kosovarit Jusuf Gërvalla.Në vitin 1983 e takova familjen Gërvalla në Kuc të Vlorës ku ndjeva nga afër peripecitë që kishin kaluar deri sa u vendosën në Tiranë.Nga kjo më lindën vargjet për këngën"Vjen një çast" e cila fitoi çmim të I në Pogredec në 1985.Por kënga nuk u publikua sepse vargjet ishin provokuese për shkak të ngjarjeve në Kosovë.Kënga më mbeti peng,por ja që më ndihmoi Agim Gashi Drenica që më mundësoi për ta publikuar te Sofra Poetike dhe më krijoi një lidhje me familjen Gërvalla.I shpreh mirënjohje zAgim Gashi Drenica.
P.S Videon me kengen ne fjale per shkaqe teknike nuk pata mundesi t'ua sjell ketu ne "Sofra poetike" por ate mund te gjeni ne profilin tim.
Edhe nje here shfrytezoje rastin te falenderoj miken Liljana Toqe qe na na e beri kete nder mua Sofrës dhe gjithë bashkëpunëtorve te saj duke na e besuar mua publikimin e kesaj kenge qe per here te pare pas 36 vitesh eksluzivisht ne "Sofra poetike".
Për "Sofa poetike" Agim Gashi - Drenica
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Agim Gashi - Drenica : Përjetime
» Agim Gashi-Drenica:Dy desh
» Agim Gashi - Drenica: Epigrame
» Agim Gashi-Drenica:PËR NJË HOXHË
» Agim GASHI - DRENICA:ODISEUT SHQIPTAR
» Agim Gashi-Drenica:Dy desh
» Agim Gashi - Drenica: Epigrame
» Agim Gashi-Drenica:PËR NJË HOXHË
» Agim GASHI - DRENICA:ODISEUT SHQIPTAR
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi