Gani Qarri: A mund të realizohen vërtetë premtimet?!
Faqja 1 e 1
Gani Qarri: A mund të realizohen vërtetë premtimet?!
A mund të realizohen vërtetë premtimet?!
Nga Gani Qarri
Premtimet e përzgjedhura dhe të formuluara me kujdes, për rritje adrenaline me shije të "lartë" ndikuese në mënyrë që përmes ngritjes së emocioneve,për qëllime të paracaktuara, të hutohej votuesi nga joshja për rritje pagash dhe mirëqenie sociale për ta vendosur atë para faktit të kryer duke humbur edhe arsyen e perceptimit të së mundshmes dhe dëshirës për të pasur një jetë më të mirë,e hipnotizuan me magji votuesin e pa djallëzuar, në atë mënyrë, sa që do të dëshironte të kishte jo vetëm një por nga një votë për secilin subjekt elektoral,që secilin nga ata ti shpërblente për zemërgjerësi të tillë premtimesh elektorale.
Madje bindja e votuesit fitonte edhe më shumë në peshë ngase premtimet atij i vinin nga figura të rëndësishme që deklarohen se janë të përkushtuar për të mirën e popullit dhe perspektivën e Atdheut,për afrim me Evropën dhe lëvizje të lirë më në fund edhe për qytetarët e Kosovës nga kafazi i fundit hermetik në hartën e Evropës,për në Bashkimit Evropian.
Premtimet bëheshin gjithnjë e më interesante të cilat vinin herë si stuhi e herë si furtunë me përqindje të ndryshme rritjesh të pabesueshme edhe për nivelin utopik për kushtet e vendit,që nga 30% ,50% e deri në 100% ngritje pagash,madje premtimet bëheshin shumë atraktive dhe fitonin edhe më shumë në besueshmëri tek votuesi ngase,premtime për rritje pagash,bëheshin nga të gjitha partitë politike, rritje këto të cilat dështuan të paktën "përkohësisht"duke u shkrirë që në fillim,si vesa para Diellit që në agim të parë, i cili ngriu buzëqeshjen e mësuesit punëtorit dhe cilitdo qytetar që merr një rrogë çfare do qoftë ajo nga shteti,në të cilin ata shpresonin.
Ky popull i panënshtruar ndër shekuj dhe i pamësuar të bëj kompromis me ndërgjegjen e tij kombëtare e njerëzore, i cili përkundër dhembjeve dhe vuajtjeve nuk u përul asnjëherë para okupatorëve të shumtë e të ndryshëm që për kohë të gjatë apo më të shkurtër sunduan vendin tonë, i nënshtrohet sot rrenës dhe mashtrimit vendor,nga cila do parti qoftë ajo përmes premtimeve të pambuluara të politikanëve vendor,të cilët interesat partiake dhe personale i qesin para atyre shtetërore dhe kombëtare duke dëshpëruar këtë popull me çdo hap të pamatur që bëjnë në kurriz të tij.
Gjendja e mjerë dhe e pa rrugëdalje e popullit,nuk ka të bëj vetëm me ndërkombëtarët, ajo lidhet me fatalitetin, e brendshëm sepse ndërgjegjja e tij po nëpërkëmbet nga vetë shqiptarët derisa ajo po shkelet dhe ndëshkohet rënd edhe me çmimet që rritën dhe pagat që mbeten të njëjtat,përkundër premtimeve pa asnjë efekt të cilat nuk zgjatën shumë dhe u shkrinë si vesa e mëngjesit në mënyrë të menjëhershme , nga vetëm një e pshurrur e ndërkombëtarëve, të cilët kërkuan mosërritje pagash,kur servilizmi pa dinjitet dhe pozita vetposhtëruese e politikanëve vendor ndaj të huajve edhe për një herë më tepër, shkaktoi mosbesim të pashuar tek popullata e këtij vendi,shkaktoi fytyra të ngrysura,dhe shpirtra të vuajtur nga gjendja e trishtuar dhe dramatike,shkaktoi humbje shprese dhe revolt të mbledhur,e cila mund të shpërthej edhe këtu si në vendet arabe.
Përse veprojnë kështu politikanët e vendit kur ata e dinin edhe nga marrëveshja e nënshkruar me fondin monetarë ndërkombëtarë që nuk kishte mundësi për rritje pagash mbi 8% kurse ata premtonin rritje disa 30 ,disa 50 e disa bile edhe 100%,derisa ato nuk u ngritën për asnjë sektor,politikanët shkuan edhe më tej duke trumbetuar se po ia kthenin dinjitetin edhe mësuesit,nënshkruan edhe një marrëveshje me ta,e cila për momentin mbeti vetëm në letër,por për të cilën tani sindikata rrahë gjoksin e saj të "pulës" se gjendja e tanishme është vetëm e përkohshme. Vallë a besojnë vërtetë-ata vetë në këtë që e thonë ,apo janë shndërruar në melhem të përkohshëm për plagët e lënduara rënd të punëtorisë kosovare?! A e meritonte edhe këtë Populli i zhgënjyer i Kosovës.
Cyrih 4.02.2011
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Gani Qarri: Ç`po ndodhë në Kosovë?
» Gani Qarri:Provokimi i Nënave
» Gani Qarri: Gëzuar trevjetori i Pavarësisë!
» Gani Qarri:Shpërfytyrimi, jo vetëm i një ish Kryeqyteti
» Gani Qarri:A DO DUHEJ BOJKOTUAR RAMAZANI, KËT VIT ?!
» Gani Qarri:Provokimi i Nënave
» Gani Qarri: Gëzuar trevjetori i Pavarësisë!
» Gani Qarri:Shpërfytyrimi, jo vetëm i një ish Kryeqyteti
» Gani Qarri:A DO DUHEJ BOJKOTUAR RAMAZANI, KËT VIT ?!
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi