Presidentët Topi e Pacolli pajtohen për forcimin e dy shteteve pa kufij në mes
Bajrush Morina, - Tiranë
I pyetur nga “Bota sot” se a do të ndryshoni Kushtetutën dhe a do të kandidoni përsëri për president të Kosovës, Behjget Pacolli tha: “Po do të kandidoj për president në votimet e drejtëpërdrejta nga populli”
Me ceremonitë më të larta shtetërore për një burrshtetas është pritur sot në Tiranë presidenti I Republikës së Kosovës Behgjet Pacolli. Ai nisi kështu vizitën e parë shtetërore në Shqipëri dhe këtë fakt e theksoi me krenari në një konferencë për shtyp vetë presidenti Pacolli pas takimit që pati me homologun e tij Bamir Topi.
Në fillim të vizitës së presidentit Behgjet Pacolli në Shqipëri atij I u bënë nderime të larta nga Garda Kombëtare e Shqipërisë. Nën intonimin e himnit kombëtar presidenti Behgjet Pacolli dhe presidenti Bami Topi parakaluan dhe bënë nderime para Gardës Kombëtare e më pas zhvilluan një takim sa miqësor aq edhe përmbajtësor. Në takimin ku merrnin pjesë delegacione të larta të dy shteteve janë diskutuar çështje me rëndësi për të dy vendet e me theks të veçantë bashkëpunimi ekonomik e kulturor mes dy shteteve, Shqipërisë e Kosovës.
Presidenti Topi në ceremoninë zyrtare të pritjes të Presidentit të Kosovës, Behgjet Pacolli – Pallati i Brigadave
Topi: Kosova do të ketë mbështetjen e Shqipërisë
Pas takimit të dy presidentët mbajtën një konferencë për shtyp në të cilën pos që shpalosën përmbajtjen e takimit të tyre, iu përgjigjën edhe interesimeve të gazetarëve. Në fjalën e tij presidenti Topi bëri të ditur se me Presidentin Pacolli kanë biseduar në kontekstin rajonal dhe zhvilluan bisedime për stabilitet e raporteve të reja politike. Topi nënvizoi se do të intensifikon marrëdhëniet mes dy vendeve, sidomos në fushën ekonomike dhe tregtare, por është në atë kulturor dhe arsimor.
Presidenti Topi ka theksuar rëndësinë që ka rruga e Kombit “Durrës-Kukës”, e cila sipas tij i shërben dy vendeve. Ai kërkoi që infrastruktura rrugore duhet të shfrytëzohet më mirë, duke kërkuar të rriten shkëmbimet tregtare mes dy vendeve. Duke iu referuar bisedimeve me Serbinë dhe Kosovën, Presidenti Topi nënvizoi se dy vendeve duhet të këtë dialog. “Dialogu me Serbinë në të mirë të bashkëpunimi dhe paqes në rajon. Do të ketë Përpjekje të përbashkëta që Kosova të njihet nga sa më shumë vende”, tha Topi.
Kosova në një të ardhme të afërt do të integrohet në BE së bashku me Shqipërinë. Në këtë rrugëtim dhe sfidë, Kosova do të ketë mbështetjen e Shqipërisë, e cila do të bëjë të gjithë përpjekjet dhe do të japë kontribut që Kosova të njihet nga sa më shumë shtete të botës.
Kjo është deklarata që Presidenti i Shqipërisë, Baimir Topi ka bërë, menjëherë pas takimit që zhvilloi me homologun e tij nga Kosova, Behxhet Pacolli, kur të dy dolën një konferencë të përbashkët shtypi. Topi theksoi se të dyja vendet së bashku do të bëjnë të mundur të krijohet një reputacion të ri dhe të njihet me sa më shumë shtete.
“Ne kemi pasur një gëzim të madh në fund të vitit që kaloi për lëvizjen e lirë por kam shprehur brengën time që kjo nuk ndodhi edhe për Kosovën. Kosova nuk mund të mbetet e izoluar dhe kjo është në interesin e partnerëve që kjo të bëhet e vlefshme” theksoi Topi.
Pacolli: Shqipëria është shteti ynë amë!
Ndërkaq pasi përshëndeti presidnetin Bamir Topi për këtë pritje kaq të ngrohtë e vëllazërore, presidenti Behgjet Pacolli tha se sot me Presidentin e Topi biseduam për intensifikimin e kontakteve dhe vendosur që së paku dy herë të takohemi në nivel presidentësh, në nivel kryeministrash dhe në nivel deputetësh”, tha ai.
Pacolli u shpreh se duke bashkëpunuar do të jemi me të fortë, ndërsa theksoi se duhet të nis bashkëpunimi ekonomik për të krijuar deri edhe një treg të përbashkët. Pacolli tha se bisedimet me Serbinë janë të rëndësishme, sepse i shërbejnë paqes dhe heqjes përpara. “Kosova nuk mund të ketë mbi 65 për qind të kufijve të saj të blinduar. Atje vepron krimi I organizuar dhe kjo gjendje duhet të ndryshohet. Kosova ka nevojë për biseda. Kur u larguan nga Kosova, ata morën paratë tona, pensionet tona të ardhurat tona, ndaj bisedimet janë të nevojshme. Është e mbrapsht ideja që të mos bisedojmë. Kemi shumë gjëra për të biseduar. Ju garantojmë juve president, asnjë herë nuk do të bisedohet për statutin tonë”, tha sot Pacolli.
Presidenti i Kosovës, Behxhet Pacolli e ka cilësuar shumë të rëdësishme vizitën e tij në Shqipëri, vendim amë sic e cilësoi ai. Presidenti i Kosovës Pacolli theksoi se vizita e tij vjen në një moment kur Kosova ka dalë nga një vakum i vështirë institucional. “Jam i lumtur që ndodhem në Shqipëri, tek shtet amë, tek shteti mik, tek shteti vëlla, dhe kjo është një frymëzim i madh për mandatin tim” theksoi Pacolli.
Presidenti i Kosovës, Behxhet Pacolli tha sot në konferencën e përbashkët për mediat me Presidentin Bamir Topi se bisedimet me Serbinë nuk do të diskutojnë asnjë herë statusin e Kosovës. Nga ana tjetër Pacolli u shpreh se është nevoja për të pasur sa më shumë kontakte mes dy vendeve dhe për përcaktimin e një axhende të përbashkët punimesh.
“Sot me Presidentin e Topi biseduam për intensifikimin e kontakteve dhe vendosur që së paku dy herë të takohemi në nivel presidentësh, në nivel kryeministrash dhe në nivel deputetësh”, tha ai.
I pyetur nga “Bota sot” se a do të ndryshoni kushtetutën dhe a do të kandidoni përsëri për president të Kosovës, Behgjet Pacolli tha se ka që në ditën e parë të marrjes së detyrës së presidentit ka nisur inisiativën për ndryshime kushteutese në mënyrë që zgjedhja e presidentit të bëhet nga votimi I drejtpërdrejtë I popullit. “Po do të kandidoj për president në votimet e drejtëpërdrejta nga populli” është përgjigjur Behgjet Pacolli.
Edhe presidenti Topi shprehu qëndrimin e tij për zgjedhje të drejtpërdrejta parlamentare por siç tha ai, kjo përgjegjësi u takon më shumë partive politike shqiptare që të ndërmarrin një inisiativë të tillë.
Drekë pune me kryeministrin dhe fjalim në Kuvend
Presidenti Behgjet Pacolli gjatë qëndrimit të tij në Shqipëri në mesd ditë është takuar me kryeministrin e Shqipërisë Sali Berisha. Ky takim është zhvilluar pa praninë e mediave ndërsa më pas të dy burrështetasit kanë ecur këmbë drejt një restorani në qendër të Tiranës ku kanë drekuar.
Po sot gjatë qëndrimit në Tiranë, Presidenti Behgjet Pacolli mbajti një fjalim rastin në Kuvendin e Shqipërisë. Ai në fjalën e tij përsëriti angazhimin e tij për një bashkëpunim sa më të mirë në mes të Shqipërisë e Kosovës që do të shërbente si shembull për rajonin.
>> Presidenti Pacolli nesër viziton Shqipërinë >>
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Bajrush Morina: Presidentët Topi e Pacolli pajtohen për forcimin e dy shteteve pa kufij në mes
» PDK e AAK pajtohen për hetime të SHIK-ut
» Pajtohen për bashkëpunim
» PDK dhe AKR pajtohen për koalicion
» Behgjet Pacolli president i KosovësBehgjet Pacolli president i KosovësBehgjet Pacolli president i Kosovës
» PDK e AAK pajtohen për hetime të SHIK-ut
» Pajtohen për bashkëpunim
» PDK dhe AKR pajtohen për koalicion
» Behgjet Pacolli president i KosovësBehgjet Pacolli president i KosovësBehgjet Pacolli president i Kosovës
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
|
|
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi