Shkodër, Tafili: Prel Pjetrushin e njoftova që do tja vrisja vëllezërit
2 VELLEZERIT E VRARE NIK PJETRUSHI DHE GJOVALIN PJETRUSHI
"I vrava dy vëllezërit Tafili për hakmarrje ndaj vrasjes që Prel Pjetrushi kreu ndaj babait tim Bahri Tafili. Kam komunikuar me vëllain e tyre, Prel Pjetrushi dhe I kam thënë se nëse nuk kthehej ai do të hakmerresha me vëllezërit e tij”, pohoi sot në Gjykatën e Shkodrës, Admir Tafilaj. 35 vjecari ekzekutoi me breshëri plumbash më 18 Mars në Grudë të Shkodrës 2 vellëzërit, Gjovalin dhe Nik Pjetrushi, 31 dhe 25 vjec, vëllezër të ish-shefit të policisë së Shkodrës, Prelë Pjetrushi.
Tafili bëri të ditur para togave të zeza dhe skenarin për vrasjen. “I kam ruajtur për ditë të tëra dhe më 18 Mars sapo ata kanë dalë me automjet nga shtëpia i kam qëlluar në pritën që u kisha zënë”, ishte deklarata e Tafilit që pas kësaj është larguar nga gjykata nën masat e larta të sigurisë nga RENEA dhe FNSH.
Ngjarja që bëri bujë në Shkodër ka zanafillën në vitin 2000.
Tafili akuzonte ish-shefin e Krimeve, Prel Pjetrushin, vëllanë e viktimave, se i kishte vrarë babanë në një operacion për arrestimin e këtij të fundit më 2 gusht të vitit 2000. Gjatë operacionit të organizuar nga policia e Shkodrës pati shkëmbim zjarri mes palëve. Për pasojë, mbeti i vrarë drejtori i Policisë Arben Zylyftari, si dhe vetë i kërkuari Bahri Tafili, i ati i Admir Tafilit.
Si pasojë në pranga ra Genc Tafili, që u akuzua për vrasjen e Arben Zylyftarit, por familja gjithë kohën pretendoi se Zylyftari u vra nga dora e Prelë Pjetrushit dhe jo nga armët e Tafiljave.
Admir Tafili, vellai i Gencit vjen nga Italia, por arrestohet në vitin 2002 dhe akuzohet t’i ketë bërë pritë për qëllime hakmarrjeje ish-shefit të Malësisë së Madhe, Prele Pjetrushi, të cilin i pandehuri e akuzonte se i kishte vrarë të atin Bahri Tafilin. Atentati ndodhi më më 22 janar 2001. Menjëherë më pas Pjetrushi u largua për të jetuar në SHBA.
Ndërsa bëri disa vite burg, më 2 tetor të vitit 2010, Admir Tafili arratiset ne menyre spektakolare pasi ka përfituar tete orë leje për të shkuar në shtëpinë e tij pasi kishte te semure nenen e tij.
Admir Tafili është vëllai i Genc Tafilit, i dënuar me 25 vite burg për vrasjen e ish-drejtorit të policisë së Shkodrës, Arben Zylyftari në korrik të vitit 2001. Admir Tafili gjatë këtyre viteve është transferuar shpesh nga njeri burg i sigurisë së lartë në tjetrin, më i fundit i të cilit ishte kalimi nga burgu i Burrelit në atë të Shënkollit, nga ku dhe u arratis dhe pas disa muajve kreu vrasjen e dyfishtë ndaj familjes Tafili.
Gjykata e Tiranës dha dje paradite masën e arrestit “burg” për Admir Tafilin për akuzën e “armëmbjatjes pa leje”.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Tafili për arrestimin e Krasniqit: Gëzimi i islamofobëve ishte i papërshkrueshëm
» Dobruna: Spiunët, me kënaqësi do t'i vrisja
» Pasqyra e zezë e trojeve shqiptare
» Pse nuk po hetohen vëllezërit e Hashim Thaçit?
» Blerim Uka: Si duhej ta vrisja Ilirin sipas Kanunit
» Dobruna: Spiunët, me kënaqësi do t'i vrisja
» Pasqyra e zezë e trojeve shqiptare
» Pse nuk po hetohen vëllezërit e Hashim Thaçit?
» Blerim Uka: Si duhej ta vrisja Ilirin sipas Kanunit
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi