Ramadan Emini:Kujtesë historike e kombit
Faqja 1 e 1
ENERGJITË E KOMBIT
Energjite e një kombi janë të pashterrshme kur ato udhëhiqen drejt një qëllimi të lartë.
Ështe koha e fundit të mendojme dhe të veprojmë si një komb i tërë dhe i vetëm për të zënë hapin me të tjerët dhe për të ecur përpara drejt familjes së madhe evropiane, me dinjitet dhe me kokën lart.
130 VJETORI I RENIES SE MIC SOKOLIT, PER TE MOS VDEKUR KURRE!
Sot u mbaj një manifestim përkujtimor për rënien e heroit Mic Sokoli para 130 vjetësh në betejat antiosmane këtu në afersi të Ferizajt (në Slivovë). Në këtë manifestim, përveç qytetarëve të shumtë të Ferizajt, kishin ardhur nga Bunjaj, Bajram Curri dhe gjithë Tropoja, pasardhës të Micit dhe qytetarë për ta bërë edhe më madhështore këtë festë. Pasi u bë një vizitë te varri i Mic Sokolit, u përcoll një akademi mbresëlënëse në Pallatin e Kulturës në Ferizaj.
Këtë kënaqësi të veçantë qe ndjeva unë sot qe isha aty desha ta ndajë bashkë me ju këtu, miqtë dhe mikeshat e mia të nderuara...Ju uroj një ditë sa më të bukur, kudo që jeni!
ALEKSANDER MOISIU:
(Në një takim me shqiptarët, Vienë, 1920)
"Ju falemnderit shumë për nderimet që po më rrëfeni. Jam ndodhur në shumë gostira, në shumë mbledhje, kam ndier gëzim. Ju lutem, të më besoni, asnjëherë deri më sot s'jam gëzuar kaq shumë sa këtë natë...
Duke ju falënderuar edhe njëherë për dashurinë tuaj ndaj meje, ju ftoj ta ngreni këtë gotë për shëndetin e djalërisë shqiptare: Rroftë djalëria shqiptare!"
TE TJERET PER ALEKSANDER MOISIUN
Viktor Eftimiu, publicist, prozator, eseist dhe poet nga diaspora shqiptare e Rumanisë:
"...Unë thash se përveç admirimit tim për Moisiun, motivi që më shtyri të përpiqesha tutje -tëhu, ishte edhe fakti se ai ishte shqiptar me origjinë. Ai ishte prej Durrësi. Unë jam nga një vend në afersi të Korçës. Jemi që të dy shqiptarë".
Moisiu: "Erdha në Rumani ta falenderoj Viktor Eftimiun, se ai më shpëtoi prej kampit të përqëndrimit".
Dëshmorët
Tahir Sinani-Shqiperia dhe Hyre Emini ne te djatht te tij, te dy te rene deshmore ne Tanushe te Gostivarit me 29 korrik 2001, me crast rane edhe Brahim Ademi, Naser Ademi dhe Hisë Faslliu
SHTJEFËN KOSTANTIN GJEÇOVI – KRYEZIU
Gjuhëtar, etnograf, studiues i së drejtës zakonore, arkeolog, historian, mbledhes i folklorit…, dhe mbi te gjitha luftëtarë i lirisë.
Lindi në Janjevë të Kosoves më 12 korrik 1874.
U vra tradhetisht më 14 tetor 1929 ne Zym të Hasit, nga dora gjakatare e serbomëdhenjeve te Jugosllavisë së kralit, vetëm sepse përhapja e kultures kombëtare shqiptare dhe e shkrimit shqip konsiderohej nga pushtuesit si rreziku më i madh.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi