Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vrasja e Bekimit dhe e Bardhylit, vrasje e lirisë së shtypit

Shko poshtë

Vrasja e Bekimit dhe e Bardhylit, vrasje e lirisë së shtypit Empty Vrasja e Bekimit dhe e Bardhylit, vrasje e lirisë së shtypit

Mesazh nga Agim Gashi Mon May 02, 2011 9:42 pm

Vrasja e Bekimit dhe e Bardhylit, vrasje e lirisë së shtypit

Vrasja e Bekimit dhe e Bardhylit, vrasje e lirisë së shtypit Bek.barTetuta Rexhepi Bota sot
3 maji apo Dita Ndërkombëtare e lirisë së medieve shënohet edhe në Kosovë, në ndërkohë që Kosova nuk ka pse të krenohet me lirinë e medieve.

Edhe gazetarët dhe mediet kanë ditën e tyre të veten. 3 maji është dita botërore e lirisë së medieve. Kjo datë shënohet edhe në Kosovë, në ndërkohë që Kosova nuk ka pse të krenohet me lirinë e medieve.

Dita Botërore e Lirisë së Shtypit festohet çdo vit, anë e mbanë botës, me 3 Maj. Ky, sipas Kombeve të Bashkuara, është një rast për të nënvizuar parimet themelore të lirisë së shtypit, si edhe për të vlerësuar lirinë e shtypit anë e mbanë botës, për të mbrojtur mediat nga sulmet ndaj pavarësisë së tyre dhe për të nderuar gazetarët të cilët kanë humbur jetën duke kryer detyrën e tyre.

Shefki Popova është gazetari i parë i vrarë në kohën e pasluftës në Kosovë. Ai u vra më 10 shtator të vitit 200 në afërsi të shtëpisë së tij në Vushtrri.

Në ndërkohë një dhunë e paparë me pasoja të vrasjeve është shënuar kundër gazetarëve të gazetës kobmëtare “Bota sot”. Të përballur me shantazhe e forma të tjera të prsionit, më 19 tetor të vitit 2001 u vra Bekim Kastrati, gazetar – korrespodent nga Skëndeeraj. Ai u vra në një pritë bashkë me Besim Dajakun trupëroje e presidentit Ibrahim Rugova ndërsa u plagos edhe Gani Geci.

Katër vjet më pas më 3 qershor të vitit 2005 u vra edhe Bardhyl Ajeti, kolumnist I “Botës sot” një nga ata që denoncuan shpesh krimin e organizuar në Kosovë.

Por prej këtyre vrasjeve, nuk ka “pësuar” askush. Megjithëse janë bërë disa hetime formale, hetimet për këto vrasje janë mbyllur në sirtarët e hetuesve policorë të cilat dosje më pasj edhe janë zhdukur.

(Më gjerësisht mund të lexoni në numrin e nesërm të gazetës “Bota sot”)
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi