Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ramadan Emini:KUVENDI I DYTË I LËVIZJES PËR BASHKIM

Shko poshtë

Ramadan Emini:KUVENDI I DYTË I LËVIZJES PËR BASHKIM Empty Ramadan Emini:KUVENDI I DYTË I LËVIZJES PËR BASHKIM

Mesazh nga Agim Gashi Fri Jun 17, 2011 1:39 pm

Ramadan Emini:KUVENDI I DYTË I LËVIZJES PËR BASHKIM 261645_154366691299966_100001799075412_299228_1291669_n
Ramadan Emini:KUVENDI I DYTË I LËVIZJES PËR BASHKIM

Kuvendi i dytë i Lëvizjes për Bashkim u mbajt më 12 qershor 2011 në Prishtinë. Lëvizja për Bashkim është formuar zyrtarisht para pak më shumë se tri vite, por kjo lëvizje bartë drejtëpërdrejt traditën e Lëvizjes Kombetare për Çlirimin e Kosovës (LKÇK), e cila ishte formuar në marsin e viti 1993 dhe e cila kishte organin e vet ÇLIRIMIN. LKÇK mori pjesë me tërë potencialin e vetë në Luftën Çlirimtare të Kosovës, nën embleën e UÇK…

Në Kuvendin e dytë përveç delegatëve moren pjesë edhe shumë mysafirë përfaqësues të subjekteve politike që në programet e tyre e kanë Bashkimin Kombëtar ose janë tëvpërafërta me këtë program, ndë të cilët ishin: Liburn Aliu dhe Glauk Konjufca nga VETËVENDOSJA; z. Koço Danaj përfaqësues i Shqipërisë Natyrale, Përfaqësuesit e tri Komunave të Kosovës Lindore, Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjes, si dhe shumë të tjerë.

Kuvendi i dytë i Lëvizjes për bashkim, të dielën më 12 qershor, filloi me Himnin kombetar, për të vazhduar me fjalën e hapjes nga z. Dren, Shahini, me fjalën hyrese nga z. Agim Kuleta, aktualisht deputet i parlamentit te Kosovës dhe me Fjalën përshëbdetësë të kryetarit, z. Avni Klinakut.

Pas punimeve të Kuvendit, ne pjesën e fundit të tij u zgjodh Këshilli i Pergjithshem i përbërë nga 64 anëtarë të gjithë të zgjedhur me votën demokratike nga Kuvendet e qyteteve dhe komunave prej nga vinin. Në fund u zgjodh kryetari i ri për një mandate katërvjeçar, z. Avni Klinaku, veprimtarë shumëvjeçar për çështjen e madhe të Bashkimit Kombëtar

(Ne foltore: z. Avni Klinaku, i zgjedhur edhe per nje mandat 4-vjeçar)
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi