Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kristaq Shabani:I QOFTË HALLALL KULLËS KU LINDE , O AGIM GASHI!..

Shko poshtë

Kristaq Shabani:I QOFTË HALLALL KULLËS KU LINDE , O AGIM GASHI!.. Empty Kristaq Shabani:I QOFTË HALLALL KULLËS KU LINDE , O AGIM GASHI!..

Mesazh nga Agim Gashi Wed Jul 27, 2011 2:48 pm

Kristaq Shabani:I QOFTË HALLALL KULLËS KU LINDE , O AGIM GASHI!.. 223774_10150263949263186_678723185_7474529_3732548_nKristaq Shabani:I QOFTË HALLALL KULLËS KU LINDE , O AGIM GASHI!.. 211458_678723185_2799306_n

Kristaq Shabani:I QOFTË HALLALL KULLËS KU LINDE , O AGIM GASHI!..

U QOFTË HALLALL PRINDËRVE QË TË NGJIZËN SI KRIJESË, TË EDUKUAN DHE TË NISËN NË RRUGËTIMIN E BUKUR, O AGIM GASHI!…
I QOFTË HALLALL KËNGËS QË KËNDOVE DHE KËNDON ÇDO ÇAST PËR SHQIPËRINË ,PËR KOMBIN , O AGIM GASHI DHE LARTOVE EMRIN E SAJ!…
NAIMI ,POETI KOMBËTAR U SHPREH AQ BUKUR POEZISHT ME MJAFT NERV DHE THARM,POR DHE ME IMPULS:
“TI SHQIPËRI MË EP NDER, ME EP EMRIN SHQIPËTAR!..” KY LAJMOTIVIM NAIMIAN ËSHTË BURONJË DHE GURRON ZELLSHËM NË PËRPJEKJADËN E MADHE TË NJERËZVE,ZONJAVE TËHEKURTA TËSHQIPES DHE ZOTËRINJVE TË MENÇUR QË PO I JAPIN KOMBIT TONË NË KËTË SHEKULL,LARG ATYRE QË VEÇ MBURREN DHE DITIRAMBOJNË VETEN…

SOT I NDERUAR, AGIM GASHI DUHET TË JEMI NË VIJËN VIJËN E PARË TË “RENDIMIT TË LUFTIMIT” PËR TË BËRË SHQIPËRINË, NJË ËNDËRR E KAHERSHME JONA , E BREZAVE DHE E PËRPJEKËSVE TË MËDHENJ, E SAKRIFIKUESVE PËR TOKË DHE FLAMUR, RILINDSAVE TANË…
Sot më shumë se kurrë Shqipëria, Kombi ynë, o Agim Gashi, ka nevojë për ne intelektualët dhe prijësit e mendimeve progresiste , ka nevojë për një frymëmarrje të re..mebronke reale dhe jo artifice… Shqipëria është një vënd i virgjët, por po i merret virgjëria, nga ata që s’kanë dhënë kontribut për Kombin… Ku janë intelektualët e nivelit, njerëzit e mençur, këshilltarët e urtë?!… A dëgjohen sot ata nga akaparonjësit, nga përfituesit me katër e tetë duar, ata që kanë bërë pronë tokën, qiellin dhe detin duke e “shitur” me ”norma “ të ulta…. Qielli është i Shqiptarëve , toka është e Shqiptarve, deti është i shqiptarëve, i të gjithëve shqiptarëve…
Maniakët e pronës “prostituojnë” pronën, pusht+ tetarët s’e kanë në “mendje” popullin, i cili ka filluar të këndojë këngën “E LISTIMIT”…
Ne të gjithë po përpiqemi që ky Komb të eci, se e meriton është më i bardhë se të bardhët nga fytyra dhe nga shpirti; është kaq i çiltër sa turpërohet para tij dhe Çiltërsia…. Nuk dua të zgjatem më, o Agim Gashi , se të prish ditëlindjen, se ti i di të gjitha, i prek të gjitha, i nuhat të gjitha…, i këndon të gjitha… Dhe për këtë jam krenar… Dikush mua më kritikoi për emrin tim, një e “akademike” dhe nje anonimat , por ti e di qe Krishti nuk e ndërron kurrë emrin, por ti e di që “Shaban” do të thotë “vendi i Parajsës”… Ndaj jam krenar që jam shqiptar dhe që kam këtë simbol – binom emër – mbiemër… Ta kam shprehur qe dhe emërmbiemrin tënd e kam për shtat… Nejse, sot është ditëlindja jote e madhe. …S’ ka rëndësi sa ke mbushur, o Agim Gashi, ka rëndësi se veprimtaria jote është e freskët…dhe me moshë të re, bukuroshe …

Jo vetëm në emrin tim dua t’ju uroj, por në emër edhe të të gjithë Krijuesve, Poetë, Shkrimtarë, Artistë të LNPSHA”PEGASI” ALBANIA, edhe në emër të I.Ë.A *Lidhja e Shkrimtarëve dhe Artistëve Ndërkombëtarë me qendër në OHAJO SHBA …

I nderuari dhe miku im Agim Gashi, shqiptari i lindur në troje të trimta, lindur nga këngërimi i krenarisë ! Të urosh për ditëlindjen do të thotë të urosh për vijeshmërinë e jetës së begatë dhe të lumtur....Të urosh për ditëlindjen do të thotë të nisesh përsëri për udhë të bukur e të gjatë , të marrësh përsëri energji të reja, duke limituar e obliguar, të urosh për mos thyerje gjunjësh; do të thotë të shtosh inteligjencën, të shtosh zemergjërësinë, të shtosh këngërimin, të buisësh frymëzimin dhe frymimin me dy bronke, të shtosh përkushtimin për origjinën tënde dhe të bashkëkombistit tënd, të arkitekturosh perspektivën e familjes, të vendit dhe të Kombit, të jesh dinjitoz dhe të mbahesh për përkushtimin tënd në Altarin e Kujtesës njerëzore se bëre diçka për progresin,…
Dhe njëqind vite të tjera,o AGIM KËNGA…
Me respekt
Kristaq F. Shabani

I dashur Kristaq,

Kam nderin dhe ndjehem teper krenar me këtë Urim sa njerzor e vllëzëror, poaq emocionues për mua. Ndjehem i privilegjuar dhe në këto raste teper emocionues sepse një Urim të tillë akoma smë ka ardhë ndonjëherë e posaqërisht kur mendoj se më vie nga Ju dhe PEGAS-i jonë që Ju e ngritët e i dhatë namin.

Të falemnderit vlla Kristaq!
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi