ARSIM MULLIQAJ:Mendimi im për Nënë Terezën - Anjezë Gonxhe Bojaxhiu
ARSIM MULLIQAJ:Mendimi im për Nënë Terezën - Anjezë Gonxhe Bojaxhiu
Mendimi im për Nënë Terezën - Anjezë Gonxhe Bojaxhiu
ARSIM MULLIQAJ
Milano, 23 prill 2011
Në gjuhën Shqipe
in lingua albanese
Është fat i madh për ne Shqiptarët - mund të them me shpirt mirënjohës, që Nënë Tereza është bijë e tokës sonë.
Nënë Teresa, në të vërtetë, duke jetuar në mënyrë shembullore besnikrinë në Zotin e Jezu Krishtin, por mbi të gjitha duke pranuar vlerën më universale të Dashurisë së pakushtëzuar ndaj të afërmit e ndaj njerzëve, pa dallime etnike as fetare, ka përfaqësuar më së miri para botës shpirtin shqiptar, atë të një populli krenar e mikpritës, kryelartë sa edhe zemërgjërë. Kështu Nënë Tereza ka ditur e di të jetë universale sa që përvuajtshëm është rrënjosur në origjinën e saj.
Unë, Shqiptar mysliman që jetoj në diasporë, mund t'i drejtohem Asaj duke e thirrur Nënë dhe kur mbylli sytë mund ta dëgjoj zërin e Saj të ëmbël që më pëshpëritë në gjuhën time >> Arsim Biri im ...>>
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
in lingua italiana
Në gjuhën Italiane
Il mio pensiero per Madre Teresa - Anjezë Gonxhe Bojaxhiu
------------------------------------------------------------------------
Milano, 23 aprile 2011
E' una grande fortuna per noi albanesi poter dire, con animo grato, che Madre Teresa è figlia della nostra terra.
Madre Teresa, infatti, vivendo in modo esemplare la fedeltà verso Dio e Gesù Cristo, ma soprattutto accogliendo il valore ancora piu' universale dell' Amore incondizionato verso il prossimo, senza distinzione di etnia o religione, ha presentato al meglio dinnanzi al mondo la vera anima albanese, quella di un popolo orgoglioso e accogliente, fiero quando generoso. Cosi Madre Teresa ha saputo e sa essere universale quando umilmente radica alla sue origini.
Io, albanese musulmano che vive in diaspora, ma posso rivolgere e lei chiamondola Madre e se socchiudo gli occhi posso sentire la Sua voce che mi sussurra nella mia lingua , - Arsim figlio mio...-
Arsim Mulliqaj, afër Pikturës me Nënë Terezën të cilën e ka berë Maestro Ibrahim Kodra në Milano,
Arsim Mulliqaj me Dr.Dom Lush Gjergjin e Prof.Engjëll Koliqin me rastin e promovimit të Librit për nder të 100 vjetorit të lindjes së Nënë Terezës në Lecco të Italisë 06/06/2010 " YLLI I DARDANISË RREZATON TOKË E E QIELL" me autor Prof.Engjëll Koliqin ku mendimi im gjeti vend në faqën 130.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
» Gonxhe Bojaxhiu-Nëna Tereze:DUA TE KTHEHEM NE SHQIPERI
» Gonxhe Bojaxhiu-Nëna Tereze:JETOJE JETEN...
» Arsim Mulliqaj:Anija Vlora e 9 Gusjtit 1991
» Arsim Mulliqaj:Der Präsident der Republik Kosova Mr.Behgjet Pacolli
|
|
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi