Agim Gashi:Jam i uritur për miqësi-Falenderim për mikun Miho Gjinin-Mjeshtër i Madh dhe mbesën e Tij Megi Balla
Faqja 1 e 1
Agim Gashi:Jam i uritur për miqësi-Falenderim për mikun Miho Gjinin-Mjeshtër i Madh dhe mbesën e Tij Megi Balla
"Një jetë me teatrin dhe për teatrin" Sot më erdhi dhuratë nga autori Miho Gjini-Mjeshtër i Madh
Agim Gashi:Jam i uritur për miqësi
Falenderim për mikun Miho Gjinin-Mjeshtër i Madh dhe mbesën e Tij Megi Balla
Sot ishte një ditë e veçant pë mua, ditë e cila më mbushi knaqësi, ditë kur për një moment harrova hallet dhe brengat, ditë kur mua dhe vajzës sime Azalesë na u kthye buzëqeshja e humbur.
Këtë gëzim na e dhuroi miku jonë nga Athina Miho Gjini-Mjeshtër i Madh dhe mbesa e Tij nga Tirana Megi Balla. Ju falenderojmë shumë dhe urojmë që gjithmonë të keni gëzime e jetë të lumtur.
Faqja e pasme e librit në fjalë.
Në periferi të Dürenit të Gjermanisë ku unë banoj me vajzën time Azalenë, rrallë cingrron zilja e apartmentit tim. Edhe poqëse bie ndonjëherë, ne e dimë se mund të jetë ndonjë ftesë nga mjekët, ndonjë dëftesë borgji për tu paguar apo edhe ndonjë vërejtje për mos pagimin me rregull të dritave apo edhe banesës. Sot nuk ndodhi ashtu. Postjeri mbante dy pliko të trasha, njëra më e madhe se ajo më e mbushura në të cilat nuk dija se çka do të ishin. Falenderova postjerin dhe hyra brenda. Si gjithëherë Azaleja duhet të lexon e para se çka shkruan dhe nga kush dergohet ajo postë. I mori por u shtang sepse emri i Megi Ballës për te ishte emër jo I dëgjuar ndonjëherë.
Lexoi ngadal:Megi Balla, Tirana, Albania.
-Kush është kjo babi?
Hapëm plikon dhe pash gazetën “Tirana Observer” dhe një leter e shkruar kjart:
Zoti Agim Gashi
Më tha gjyshi tju dergoj gazeten që ka shkruajtur për Ju, jam mbesa vet.
Megi Bella
E urova me zemër mbesën e mikut tim Miho Gjinit, Megin e cila dëgjon gjyshin dhe e do
gjyshin. Hapa gazetën dhe gjeta shkrimin e Mihos që ma dedikon mua e ku shkruan mbi librin tim “Epoka e Nderit”.
Në plikon e dytë ishte një libër dhe dergohej nga Athina. E dërgonte vetë Miho Gjini, ky Mjeshtër i Madh i Artit dhe i kulturës shqiptare ku një jetë të tërë ia kushtoi atdheut.
Mora ta shfletoj librin dhe në të gjeta një letër të shkruar vetë nga dora e mikut tim Mihos.Në letër shkruante:
23.09.2011
Shumë i dashur Agim Gashi!
Ju uroj shëndet, krijimtari të mbarë dhe lumturi....Edhe pse ankohej për shëndetin, më bën përshtypje vitaliteti ytë,duke qenë i pranishm kudo e ngado, si gjithmon i paprtuar e kurdoher midis njerzish që u duan e u rrespektojnë.
Dhe tani, or mik, më llogarit edhe mua midis tyre....Më bëre për vete me talentin që ke, po edhe me patriotizmin e flakt, me atë shqiptarizëm që rrallkush e ka...
Ndaj ju dua e ju respektoj së tepërmi...ai rregjim i egër më grabiti nga jeta rreth 20-30 vjet dhe përsëri nuk na përkuli, pikërisht sepse e duam lirinë, vendin tonë, njerzimin, të ardhmen...Jetoj në Greqi, nga ket rrethanat e vështira që mu krijuan (atje), në vendin tim, po përsëri atje e kam zemrën…
Si kujtim po ta çojë njërin nga librat e mia, që flet per jeten time.
Me shumë dashuri
Ju përqafon
Miho Gjini
Pason nënshkrimi
Edhe njëherë Ju falemnderit Miho e Megi!
Dy fjalë për kujtim në brendinë e librit!
Faksimili i letrës së Miho Gjinit
Unë me dërgesen nga Miho dhe Megi
Kopje e shkrimit të Miho Xhinit nga unë.
Shkresa e Megit
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» MIHO GJINI-Mjeshtër i Madh:FLAKET E KENGEVE TE AGIM GASHIT
» Agim GASHI - DITIRAMB PËR MIKUN
» Agim Gashi-Falenderim
» Agim Gashi-RAPSODI DHE ARTISTI-MJESHTER I VEGLAVE FOLKLORIKE ELMI AGUSHI
» AGIM GASHI - Një mollë për mikun në amshim!
» Agim GASHI - DITIRAMB PËR MIKUN
» Agim Gashi-Falenderim
» Agim Gashi-RAPSODI DHE ARTISTI-MJESHTER I VEGLAVE FOLKLORIKE ELMI AGUSHI
» AGIM GASHI - Një mollë për mikun në amshim!
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi