Monda Hamitaj:** DHURATA ME E SHENJTE E ZEMRES SIME **
Faqja 1 e 1
--------------------------------------------------------
Pergatitjet per festat e Krishtlindjes dhe Vitit te Ri kishin me shume se dy jave qe kishin nderur krahet ne New York- un mbuluar me drita shumengjyreshe .....
Ky qytet qe nuk njeh nate gjate gjithe vitit per festat e fund vitit sikur shkelqem me shume se asnjehere tjeter duke u rrethuar me nje vezullim te papare ....
Manhattan , qyteti ku une jetoj dhe punoj prej shume vitesh eshte teper terheqes me gradacelat qe puthin qiellin .
Mbrekullohem me bukurit e tij sa here qe eci mes rrugeve te tij duke ja ndjere nga afes pulsin e jetej qe zhurmon .
Sheshi Rockefeller Center ka dite qe vizitohet nga turist te shumte .
Pema e Krishtlindjeve i terheq me bukurin e saj , por me te populluar jane dyqanet qe presin dhe percjellin bleresat qe duan te blejne dhuratat e tyre dhe te miqeve te tyre te dashur .
Si ne nje rrjedhe qe pa dashur futesh u ndodha dhe une ate dite .
Kisha vendosur qe te blija dhurata per miqte e mi te dashur .
Festat sillnin tek une nje gezim te papare , me jonizonin , me benin te vallezoja mes turmes se njerezeve , se di , as vete nuk mund ta shpjegoj se pse behem rob i emocionave te tilla ne kesi rastesh .
- U lodhe ? - degjoj nje ze qe erdhi si feshferim prane vesheve te mi .
Kthej koken , c'te shoh , nje bukuri hyjnore !
Shtanga , fjalet filluan te me ngaterroheshin ne mendje , s'mund tu besoja syve ....
- O zot , thash me vehte , po kjo si me erdhi keshtu ?
Zeri nuk me bindej qe ta pyesja .
Bukuria e saj me elektrizoj....
Ajo qendronte para meje si nje perri me nje pamje teper terheqese . Brune me syte e shkruar si dy copa lendinash qe rrethoheshin nga qerpik teper te bukur te kthyer pak larte , dy buze te kuqe te plota qe terhiqnin brenda vehtes nektarin e moshes dhe nje shami e zeze e tejdukeshme e qendisur me teper shije me rruaza i varej mbi floket e zeze duke ja nxjerre edhe me ne pah bukurine e saj hyjnore ....
Sharmi i saj me elektrizoj .....
Dy pakot qe kisha ne dore nuk e di se si kishin rreshqitur dhe kishin rene pertoke .
U permenda nga zeri i saj qe me preku lehte mbi krahe dhe me tha : - Me falni , mos jane tuajat keto , dhe me drejtoj dy cantat ne sendet qe kisha blere per dhuratat .
Ah , po - i thash , jane te miat , ju faleminderoj per ndihmesen , jeni shume e mire !
Ajo mi nguli syte si shigjete sikur donte te hapte deren e mendimeve te mia dhe buzeqeshi embel .
Te njejtin veprim bera dhe une pa vetedije duke depertuar brenda syve te saj ...u magjepsa , u zhyta ne blerimin e tyre ....
- Jeni shume e bukur , me skllaveruat , thash si pa dashur .... !
Ajo buzeqeshi dhe me tha qe te njejtin mendim kishte dhe ajo per mua ...
Ndjeva gjakun qe te me pulsonte vrullshem ne tere trupin ...
- O zot a mund ti rezistoj dot nje tundimi te tille ,buzet e saj po me cmendin me magjine e tyre ...
Iva ( keshtu quhesh ) sikur ta kish lexuar mendimin tim me tha : - Jeni djali me i bukur qe kam takuar ndonjehere . Mbi fytyren tuaj nena juaj e mbrekullueshme ka skalitur nje bukuri te papare ....
- Ju lutem me lejoni qe ta hedh ne leter kete yjesi dhe nxorri nje lapes dhe nje dosje me fleta te bardha .
- Mos levizni ju lutem nje cast !
Syte e saj qe hidhnin ne leter imazhin tim me turbullonin , s'di se sa i emocionuar jam ndier nen veshtrimin e saj ...
Me ne fund ma dha portretin tim te mbaruar . Ndihesha i memorizuar ne fleten e saj ...buzeqesha embel dhe e pergezova per talentin duke e perqafuar miqesishte . Aroma e flokut te saj te dehte edhe me teper .
- Tani te lutem me lejo dhe mua qe te pikturoj portretin tuaj Iva !
Ajo buzeqeshi embel dhe pranoi ciltersishte duke u perkulur me xhentilse perpara dhe me zgjati lapsin dhe dosjen qe mbante ne dore ....
Frymemarrja filloi te me shpeshtohesh kur une kryqezohesha me syte e saj , duhet ta perfundoja sa ma shpjt qe t'ja jepja .
Ne nje fushe te gjelber qe ngjante me syte e saj une shkrova fjalet :
Bukuri hyjnore , mbret i shpirtit tim ,
Rastesia me ju per mua ishte magji ,
Dhurata me e bukur per Vite te Ri .
Ndaj te lutem ,mos me refuzo ,
Jam i dashuruar marrezishte me ju engjelli im... !
Ja dhash me xhentilese , ju ula ne gjunje perballe , me buzeqeshi embel .
- Kete radhe me duhet te falenderoj une ty.. !
Mes kraheve me perpiu , dy buzet e perflakura mbeshtollen dy buzet e mia ..!
Puthja e saj i ngjante nje kenaqesie te patreguar , ndodhesha ne moment mes reve i lumturuar ....
Ajo puthte mjafte bukur . Ishte puthja me e embel qe kisha provuar ne jeten time .
Teksa aje ndodhesh mes kraheve e mia trupi i saj leshonte nje arome teper kundermuese qe i ngjante aromes qe trendafilit kur e perkund era pranverore .
U shkeputem nje caste nga magjia e puthjeve por instikti i dashurise na rrembeu serishte dhe perseri mes puthjeve teper elektrizuese ...
Prane nesh dikush tha ; '' Uauuuuuu , cool ''
U permendem dhe dikush na tregoi se kishim thyer rekord ne kohezgjatjen e puthjes sone dhe na dhuruan nje foton tone qe kishin bere ne kohen qe ishim ngaterruar ''keq '' prane pemes se Krishtlindjes ne dyqanin e dhuratave .
Ishte kjo dhurata me e bukur e jona per festat e fundvitit ne New York-un e lartuar mes bukurise se Krishtlindjeve dhe Vitit te ri .... !
Ecnim te lumturuar rruges dhe se kishim kuptuar se nata kishte ardhur dhe shkundete mbi ne sinfoni festash ....
----------------------------------------------------------------------
@ M .Hamitaj . NY 2012 ,
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Monda Hamitaj:** Ah dhembje ... **
» Monda Hamitaj:** Dua ... **
» Monda Hamitaj:** PER TY
» Buqe Berisha:LOTI I ZEMRËS SIME --
» Flora Peci:NË PRAG TË ZEMRËS SIME
» Monda Hamitaj:** Dua ... **
» Monda Hamitaj:** PER TY
» Buqe Berisha:LOTI I ZEMRËS SIME --
» Flora Peci:NË PRAG TË ZEMRËS SIME
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi