Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Na iku Baca Adem Berisha

Shko poshtë

Na iku Baca Adem Berisha Empty Na iku Baca Adem Berisha

Mesazh nga Agim Gashi Tue May 15, 2012 10:19 pm

Na iku Baca Adem Berisha 576382_431739083510509_100000232643811_1612254_993042531_n
Na iku Baca Adem Berisha
Na iku Baca Adem Berisha 371177_644509076_1435109869_n
Agim Gashi

NJOFTIM I DHIMBSHEM!

Me keqardhje e me dhimbje të tejskajshme, sot nga mikja Shpresa Krasniqi mora lajmin mbi shuarjen e poetit, atdhetarit, patriotit e burrit bujar e fisnik Adem Berisha-Gjurgjevikut.
Ai aty kah ora 13 vdiq aksidentalisht.
Me lot e me dhimbje po i shkruaj kë rrjeshta.
Ngushllime familjes dhe mbarë farefist!
Ngushllime të gjithë atyre që e njoften!
Ngushllime Kosovë për humbjen e atdhetarit!
Ngushllime Shqipëri për humbjen e burrit fisnuk, bujar e shqiptar i MADH!

Lamtumirë Baca Adem!

O Baca Adem Berisha-Gjurgjeviku,
Po pse ike o vlla?
Aq shumë të kam rrespektuar, të kam dashur si vllaun e ti ike pa lamtumirë. Nuk bëre mirë o vlla. Para pak ditësh më shkruajte se unë do ta mundi kancerin dhe se sivjet do të pimë kafe sëbashku. Ti gjithmonë ishe me brengën dhe smundjen time. Gjithmonë më dhe kurajo për jetën ndersa vetë ike. Të paska marr malli për Diellzën dhe shkove te ajo? Të fala pra Diellzës dhe Ninelit tim atje në parajsë. Sa shumë po qaj për Ty e ti as nuk lëviz më. Zgjohu e fshimi lotët o mik e vlla Baca Adem! Mendoja që tekstin e këngës pë Jubeleun qindvjeçar të Shqipërisë ta shkruanim sëbashku. Tani u bë vonë por do e shkruaj unë edhe për shpirtin tënd.

Kurr skam me të harruar. Gjithmonë do jesh në kujtimet e mia derisa të takohemi atje ku tani ti shkove.
Lamtumirë o VLLA i dashur Baca Adem Berisha!

Na iku Baca Adem Berisha 370152_100001091422316_1944513096_n
Halil Xani!

„Heu, po lajm i rëndë. Heu po lajm i ftohtë, që më rrënqethi. Heu sa lajm i dhimbshëm. Unë të prita në Prishtinë, siç u morëm vesh mbrëmë, o Adem Berisha. Ma ka marrë mendja se diçka e madhe ta ka zënë pritën që nuk më dole në fjalë. Heu Adem Berisha sa shumë e paske dashur e të paska dashur mbesa Diellëza që të mori kaq shpejt. Heu Adem Berisha, heu. Para një jave postieri ma solli te dera librin tënd të fundit me titull "Përballje" në të cilin më shkruan: Mikut tim të shtrenjtë z. Halil Xani në shenjë kujtimi modest, në shenjë mirënjohjeje e respekti të lartë. Tepër miqësisht nga autori Adem berisha, më 8 maj 2012, Rahovec. Mua nuk më the, por sikur e paske parandier se nuk e ke lar ikejn nga ne, dikujt i kishe thënë: Do të më kujtosh edhe kur nuk do të jem ne mesin tuaj. Adem, ikja jote nga kjo botë na shkaktoi dhimbje të madhe. familjes, farefisit, miqve, kolegëve shkrimtarë nga Rahoveci, Kosova e Shqipëria-NGUSHËLLIME“

Halil Xani
Na iku Baca Adem Berisha 537553_386458858067158_100001091422316_998600_1842327431_n
Halil Xani Miq të dashur, ja çka biseduam mbrëmë me mikun e dashur, tash të ndjerin Adem Berisha. Kjo paska qenë biseda jonë e fundit:... Halil Xani

Halil Xani: Mirëmbrëma mik i nderuar, a je mirë?
Adem Gjurgjeviku: mirë, mirë po si të kam ty Halil?
Halil Xani: mirë jemi faleminderit, nesër është një promovim në Prishtinë
në Bibliotekën Univeristare Riza Graicevci promovon 5 libra
Adem Gjurgjeviku: Riza Graiçevci po?
Halil Xani: a do të mundsh me ardhë a jo
Adem Gjurgjeviku:më ka treguar Xheladin Mjeku dhe planifikoj të vi veç mos mujsha hiq, kam qenë në një klasë me Rizain, Halil

Halil Xani: më vjen mirë të takohemi.Mirë, nese të bahen punet shihemi
Adem Gjurgjeviku: po besoj se do të jemi bashkë dhe më ka marrë malli...
Adem berisha: kismet, nesër do të shihemi
Halil Xani: Mirupafshim, neser
Adem Gjurgjeviku: mirë Halil, gjithë të mirat, të fala andej
Halil Xani: Edhe ju andej tung....të dytë themi mirupafshim, dhe me kaq përfundoi biseda e fundit me mikun që fizikisht nuk është ne msein tonë

Na iku Baca Adem Berisha 41480_100000301760699_3801_n
Briliana Shaova.

ESHTE TJETER GJE KJO !!!
KORREKTESA NJEREZORE ___NUK E HUMBET RESPEKTIN DHE MIQESINE !!!
POR I JEP ME SHUME VLERA !!!
SI VETE NE ____NDAJ JETES SONE KUR E RESPEKTOJME DHE E ZBUKUROJME BRENDA NORMAVE TE DUHURA !!

21 orë më parëAdem Gjurgjeviku
po pra, pikërisht. Zemër, me dëshirë do zgjasja deri vonë por më vjen keq që duhet të lë sonte, po ikën koha e nesër më duhet pak në punë e pastaj të udhëtoj, do më falesh po?

21 orë më parëBriliana Shaova

TE KERKO NDJESE
SE TE LODHA !!!

21 orë më parë Adem Gjurgjeviku
jooooo zemra ime e dashur, ishte kënaqësi të bisedoj me ty

TE UROJ TE KALOSH BUKUR DHE TE QETESOHESH !!!
DHE KUJDES ___RUAJ VETEN NGA TEMPERATURAT DHE KOHA!!!
NATEN E MIRE __DHE GJITHE TE MIRAT NGA FIERI !!!

Mos ke dert, edhe ti pusho mirë, e qetë dhe e disponuar, për qef të kisha përqafuar fort edhepse jam i lig hahahahahaha, të kam shumë për zemër mirësia ime

TE PERSHNDES DHE TE FALENDEROJ PE R CDO GERME TE RESPEKTIT
GEZONI MIRENJOHJEN DHE MIRESINE E ZEMNRES SIME!!!
BEFSH GJUM TE QETE !!!

Më gëzon shumë që ti din të vlerësosh mirësinë e atyre që të duan, edhe kjo është një tregues për nivelin tënd të vetdijes e kulturës intelektuale .naten e mire“

Na iku Baca Adem Berisha 565067_1338122538_1561475081_n

Milazim Kajtazi:
TRUNGU I GJURGJEVIUT

O lis i vendit tim
o trim
poet e atdhetarë
më fol sonte një fjalë
më ndal
këtë lot e këtë vaj

o trung i Gjurgjevikut
poet e pishtarë
më rrënjë dardane
s'më prite më ardhë
e më ta shtrengu
një herë atë dorë

më le më gojë hapurë
më lotin e mallit
më lotin e dhimbjes
më lotin e pritjes

Lis i Drenicës sime
më mbushe sot më pikllime
Drenica e Kosova sot të nderon
lamtumirë në përjetsi
i lehtë të qoftë dheu mbi ty

Na iku Baca Adem Berisha 275246_100000582437455_2097760_n
Mentor Thaqi

Kurrsesi nuk po mund ta rimarr veten e të pajtohem me lajmin e hidhur se i dashuri ynë Baca Adem Berisha iku e na la pa na e thënë lamtumirën e fundit!
Ev Baca Adem, ev! Qebesa na e këpute shpirtin, medet! Na e bëj hallall lotin, o bacë i dashur! Ishe dhe mbete Burrë i Madh o Adem Gjurgjeviku i Sadik Ramës!
Na iku Baca Adem Berisha 173600_100000232643811_731456289_n
Skënder Braka

Mësova me hidhërim të madh vdekjen aksidentale të mikut tonë të shtrenjtë, njeriut fjalë ëmbël e zëmërmadh, patriotit të shquar e njeriu human, Adem Gjurgjeviku ende nuk dua ta besoj këtë lajm të hidhur që na ka tronditur të gjithëve...Kurrë nuk do më shqitet nga sytë ky burr i madh. Kurrë nuk do të largohet nga zemra fjala e tij e ngrohtë e vllazërore.Adem, mik vëlla, ne do të kujtojmë e do të ruajm përherë në zemrat tona.Ti sot u ndave nga ne duke lënë mbrapa një vepër madhore, duke lënë mbrapa forcën e burrit dhe imazhin e një njeriu të papësëritshëm.Ti ike duke lënë pas frymën e shenjtë të harmonisë, vllazërisë, dinjitetit dhe madhështisë së një njeriu të pavdekshëm.Në figurën tënde unë pash gjakun e Kosovës martire,pash kullat e hekurta të një populli ku çdo ditë rrjedh e shkrin metali i zjarrtë i lirisë.Në sytë e tu pash bujarinë e pashëmbullt, fisnikërinë. Ti nuk ke vdekur. Jemi ne që qëndrojmë përanë teje e ti qëndron mes nesh si një qiri i ndezur, i pafikur.Gjithçka e jotja është shkrirë dhe tretur brënda nesh dhe ndriçon si flakë e zjarrtë me erën e këndëshme të mirësisë. Adem, ti je këtu mes vargjeve tona të përditshëme, mes brengës dhe hidhërimit tonë të pamat...Lamtumirë miku im i shtrenjtë. Lamtumirë, o ti zëmër e përvuajtur, e pagëzuar.Lamtumirë ti shpresë e pangushëlluar...Lamtumir! Lamtumirë!

Na iku Baca Adem Berisha 370516_1227679077_1007503325_n
Lavdim Dushi

TË NDERUAR MIQ E SHOKË TË BACËS ADEM, MË VJEN SHUMË KEQ QË PO JU JAP KËTË LAJM KAQ TË TRISHTUESHËM, POR BACA ADEM, NGA GJURGJEVIKU I MADH I DRENICËS NA LA PËRGJTIHMONË. AI HUMBI JETËN SOT NË NJË AKSIDENT NË TRAFIK DHE PERSONALISHT, SI MIK I TIJ, NDJEJ NJË KEQARDHJE TË MADHE.
BACA ADEM DO T'NA MUNGOJË TË GJITHËVE, SEPSE ISHE I URTË, I KËNDSHËM DHE SHUMË DASHMIRËS. NDONËSE KISHIM DISTANCË TË THEKSU
AR NË MOSHË, BACA ADEM DINTE TË HAPTE TEMA PËR TË GJITHA ÇËSHTJET.
MIRËPO, BACA ADEM NUK IKU PA GJURMË. NA LA PAS FJALËT E URTA E TË MENÇURA DHE PËRMBLEDHJET ME POEZI, E FUNDIT QE "PËRBALLJE", QË FLET PËR PËRBALLJET E KËTIJ BURRI TË NDERUAR ME DALLGËT E FUQISHME TË JETËS. DËSHIROJ QË TË GJITHË ATA QË BASHKËNDJEJNË KËTË HUMBJE, TË PRANOJNË NGUSHËLLIME DHE KEQARDHJEN TIME TË MADHE!
I PAHARRUAR QOFTË KUJTIMI PËR BACËN ADEM!

Na iku Baca Adem Berisha 565067_1338122538_1561475081_n

Milazim Kajtazi

...nuk e kam taku asnjëherë Bacen Adem Gjurgjeviku por vetëm përmes komunikimit ketu ne FB më ka marrë zemren,e kam ndje së është mik babë gjyshë dhe burrë i fjales dhe i dashurë e i butë,çdo koment i tij më ka marrë një pjesë të shpirtit,andaj ka një orë që ndihem shokuarë për humbjen e njerzve të till....nuk më besohet nga dhimbja që kam ,sa më kishte ba për vete tash po e kuptoj,kur lotin e dhimbjes për ju Baca Adem s'mund të e pajtojë....

Na iku Baca Adem Berisha 372653_100001203092112_1124260271_n
Ramadan Xhinovci

Me momentin e kuptimit se ma nuk eshte ne mesin tone miku dhe vellau yne Adem Gjurgjeviku me preku ne zemer, po edhe jame krenar qe kisha nje mike te tille. Shpejt e papritur na paska ikur miku yne nga kjo jete. Do te me mbetet ne kujtese te pashlyer qdo bisede qe kisha me bacen Adem. Me ka lene per kujtim poashtu edhe nje poezi te cilen ma kishte redaktuar pa ja kerkuar une fare, nga qe i kishte pelqyer shume dhe arsyetimin qe ma kishte dhene me ate rast. Familjes se Ademit, gjithe miqeve te tije e veqanerisht Juve miku im Agim Gashi ngushllimet e mija te sinqerta me rastin e vdekjes te vellaut e mikut tone Adem Gjurgjeviku. I qoft i lehte dheu i Kosoves qe aq shume e kishte ne zemer. Mungesa e Tije do te len gjurme tek te gjithe ne miqet e Tije.

Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi