Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

"Olimpikët" e pa(ftuar) Kosovar !

Shko poshtë

"Olimpikët" e pa(ftuar) Kosovar !   Empty "Olimpikët" e pa(ftuar) Kosovar !

Mesazh nga florim zeqa Tue Jul 31, 2012 9:18 pm

Mungesa e qasjës shtetëformuese e liderëve shtetëror të Kosovës u dëshmua edhe më pjesëmarrjen e presidentës e kryeministrit në inaugurimin solemn të lojërave olimpike "Londra 2012", është imazh i keq,...eshte me teper se paradoksale.
Mirëpo kjo nuk është e vetmja. Më rastin e vizitës së Ban Kimoon-it në Kosovë u pa qartë serviliteti e miopia politike e liderëve shtetëror (presidentës e kryeministrit), të cilët përkunder injorimit që Bani ju bëri institucioneve të shtetit tonë, këta treguan dobësinë e tyre personale e institucionale duke e pritur në rrugë (aeroport) kundërshtarin numër një të shtetësisë së Kosovës, Banin e OKB-së, mikun e madhë të vëllazërisë serbo-ruse, i cili në Kosovë erdhi për t'ju bërë kercënimin e fundit lidershipit Kosovar për dialogun politik më pushtuesin Serb për ndarjen e veriut të Kosovës.
Po të ishin liderë të përgjegjëshëm e të sinqertë të ketij vendi, Banit do ti thonin: "mirë së vini në institucionet e shtetit të pavarur", e asesi nuk duhej shkuar mbrapa një "miku" të pa ftuar.
Po të ishte ndryshe, shefi i OKB-së vizitën në Kosovë do ta bënte sikur në shtetet e rajonit, në institucione shtetërore e jo në objekte fetare, dhe se krerët shtetëror atë ditë duhej të qendronin në institucione e jo të dilnin në rrugë (aeroport).
Poashtu duhej thënë JO edhe "ftesës" së Hague, ministrit të jashtëm Anglez, siq po thuhet nga ta, për pjesëmarrje në ceremonin e inaugurimit të lojërave olimpike në të cilat janë të privuar për pjesëmarrje sportistët e shtetit të tyre.
Moralisht dhe politiksht "korrekt" do të ishte për presidentën dhe kryeministrin po të mos e kishin pranuar ftesën (nëse dikush ju ka bërë).
Pjesëmarrja e "krerëve" të shtetit në një eveniment të mohuesve të shtetësisë sonë ( Komiteti Olimpik ) është më tepër së një "gafë" politik, është mohim i identitetit të shtetit të tyre. Si të tillë nuk mund të jenë më liderë e as perfaqësues të shtetit të tyre.
Nga paslufta e tutje e sidomos pas shpalljës së pavarësisë e këndej sa e sa sportist kosovar është dasht të rreshtohën nën flamujtë e shtetëve të huaja për pjesëmarrje në gara ndërkombëtare.
Pjesëmarrja e fundit e sportistës Kosovare, Majlinda Kelmendi nën flamurin kombëtar është satisfaksioni i vetëm, por jo edhe krenari shtetërore,...mbase krenari kombëtare gjithësesi, por pjesëmarrja e "liderëve" të Kosovës në Olimpiadë; Presidentës e Kryeministrit është injorimi e fyerja më e madhe për të gjithë sportistët e qytetarët e ketij vendi, të cilët janë mbetë te GETOIZUAR si pasojë e ketij lidershipi të ç'orjentuar në aspektin kombëtar, të shkëputur skajshmërisht nga interesat e popullit të tyre.
Lidershipi ynë, të paktën është dashur të mësojnë diqka pozitive edhe nga pala kundërshtare( liderët serbë ), të cilët pas shpalljës së Pavarësisë së Kosovës e këndej, nuk kan marrë pjesë në asnjë takim apo eveniment ku ka qenë prezente pala kosovare, si shënjë kundershtimi ndaj pavarësisë së shtetit tonë. Të paktën liderët e shtetit të Kosovës në shënjë proteste ndaj mospjesëmarrjës së sportistëve kosovar në lojëra olimpike, është dashur të refuzojnë "ftesën" për në olimpiadë.
Pjesëmarrja e "krerëve" të shtetit në këtë ceremonial sportiv, mund të jetë vizitë private apo "miqësore", por asesi shtetërore, ngase u ka munguar simboli i përfaqësimit të tyre.
E vetmja gjë shtetërore në ketë turne turistike të tyre janë paratë e shpenzuara nga buxheti i shtetit të Kosovës e asgjë më shumë.

Florim Zeqa

florim zeqa

Numri i postimeve : 1
Registration date : 29/03/2012

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi