VIKTORIA XHAKO – MOS M’I VRIT ARINJTË E BARDHË – Roman
Faqja 1 e 1
Tregon D.
-Fragment –
Çdo mëngjes hapja derën e ballkonit të studios sime dhe prisja ta shihja mes kalimtarëve trupin e saj të gjatë. Ajo jo, nuk u bë e gjallë. Ajo gjimnaziste e më pas grua e martuar, pothuaj u fshi nga jeta ime, por portretet e saj të mjegulluara qëndronin aty dhe më detyronin që ta kujtoj. Aq sa një ditë mora penelin e mbeta, jo para portretit të saj, po të një femre, modeli i së cilës më mungonte. M’u përfytyrua ajo dhe i vura nishanin. Pastaj flokët e verdhë i bëra kafe si të sajtë. Po ajo nuk u duk më.
.........................
Krejt rastësisht... e takova në .... Nuk e njoha. Kishte bërë aksident. E njoha kur ajo filloi të tregojë. I dhurova stilografin e saj “Parker”. Më foli për vete, po shumë kursyer. Më shprehu keqardhjen që nuk kishte shkruar kurrë më, pas asaj...
-Asaj dite kur më fale stilografin “Parker?” –
Qeshi. O perëndi! Qeshja e saj nuk kishte ndryshuar. Do ta njihja mes një turme që qeshte! - Jo! Nuk më pengoi mungesa e stilografit... –
Atë ditë ecëm përdore në bulevard. I fola për vendlindjen time. Ajo dëgjonte me kokën ulur. S’kam parë femër tjetër si ajo, nuk e ngrinte kokën. Unë heshta dhe prita kërkesën e saj:
- Më ço në vendlindjen tënde, - dhe u bëra gati t’i thosha që shoku im i fëmijërisë, që banonte atje, do të na mirëpriste në banesën e tij të rindërtuar. Kishte makinë dhe ne mund të shkonim edhe buzë detit, tek gjiri i mrekullueshëm, ku laheshim me brekë të zakonshme në fëmijëri. Për një çast buzëqesha me vete, kur ajo më pyeti befasisht:
- A mund të më shkruash dy - tri fjali për faqen e brendshme të kopertinës për librin që do të botoj? –
Pa pritur përgjigjen time, nisi të bëjë një shpjegim anormal të asaj që kërkonte. Ajo kishte grumbulluar shënimet e fëmijërisë e donte t’ia tregonte dikujt. Mbase, mbase edhe mund t’i botonte. Kjo ishte gjë e re për mua. Çfarë të reja të tjera fshiheshin në jetën e saj? Fjala e saj më befasoi dhe kërkesa më çuditi. Mbeta në mes të rrugës duke u rrezikuar të dy nga makinat dhe trafiku i ngarkuar. I thashë se nuk mund t’ia realizoja dëshirën. Nuk e dija se çfarë kishte shkruar ajo. Pastaj, unë jam piktor, edhe pse kisha shkruar vargje në gjimnaz, si të gjithë gjimnazistët e dashuruar. Po në të vërtetë muzës sime atëherë i mungonte origjinali. Në fakt nuk e di nëse piktura më frymëzon letërsinë, apo e kundërta. Ajo nguli këmbë në mendimin e saj duke më habitur shumë. I dhashë vetëm një mendim që më buroi aty për aty duke parë qafën e saj të gjatë e të hollë. Atë mesditë, në dhomën e saj...
VIKTORIA XHAKO
(ZHORZH SAND)
LEVITAN
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi