Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Shkrimtari dhe poeti Musa Jupolli me botim të ri

Shko poshtë

Shkrimtari dhe poeti Musa Jupolli me botim të ri Empty Shkrimtari dhe poeti Musa Jupolli me botim të ri

Mesazh nga Agim Gashi Sat Sep 29, 2012 1:27 pm

Shkrimtari dhe poeti Musa Jupolli me botim të ri

Shkrimtari dhe poeti Musa Jupolli me botim të ri 603198_4631320869117_1705073867_nShkrimtari dhe poeti Musa Jupolli me botim të ri 41673_1475749406_8718_n

'''''''''''''''''''''
Shkrimtari dhe poeti Musa Jupolli, i cili jeton dhe vepron në Francë, këto ditë botoi librin e tij më të ri poetik “Poemë n’udhëtim”. Këtë libër, i cili ndahet në katër cikle:”Për ty atdhe”,”Poemë n’udhëtim”,”Për fatin tonë” dhe ”Estetika e atdheut tim”, e shquajnë mjaft motive krijuese e poezi tematike, që përbëjnë tërësinë e kësaj vepre më të re të autorit Jupolli. Poeti këtu ndërton një botë të tijën të veçantë poetike me ligjërimin e tij sa të formësuar poetikisht sa të nivelizuar ligjërimisht, por edhe të pasur semantikisht. Janë nga më të ndryshmet tematikat e kësaj poezie, si ato të mërgimit, të atdhedashurisë, tematika historike, e që e shquajnë kështu këtë gamë poezish të librit “Poemë n’udhëtim” si për nga thellësia e mendimit dhe botës ndjenjore të saj, si për nga gjerësia e preokupimeve krijuese të poetit Jupolli etj. Poeti Musa Jupolli ka shkruar e botuar edhe vepra tjera pararendëse, sikur janë: “Le gardien de chevaux”, “Sytë e tu kanë ngjyrën e të gjithave luleve”, pastaj librin publicistik “Ditar”, romanin “99”, “Kosovë p(r)ozë e gjatë”.
Librin e autorit Musa Jupolli “Poemë n’udhëtim” e botoi Shtëpia Botuese “Rugova Art” në Prishtinë,2012.

N.S.K
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi