Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zeqir Lushaj: Kadri Manin, ''nuk e len Zoti shendosh''

Shko poshtë

Zeqir Lushaj: Kadri Manin, ''nuk e len Zoti shendosh'' Empty Zeqir Lushaj: Kadri Manin, ''nuk e len Zoti shendosh''

Mesazh nga Agim Gashi Tue Oct 02, 2012 3:08 pm

Zeqir Lushaj: Kadri Manin, ''nuk e len Zoti shendosh''

Zeqir Lushaj: Kadri Manin, ''nuk e len Zoti shendosh'' KadriMani

KADRI MANIN, “NUK E LEN ZOTI SHENDOSH”

-Ose, pse mërzitet Kadri Mani në spital?-

-Kadri Mani i ka dy zemra. Njerën në krahëror, që ia furnizon trupin me gjak, dhe tjetrën në kokë e në ndërgjegje që ja furnizon shpirtin me burrëri e qendresë fisnike si militant i pathyeshëm atdhetar, si njeri i ndërgjegjes së njësuar në rrënjën e krishtërimit të pathyeshem historik shqiptar-

Nga Zeqir Lushaj

Pa droje se po shkeli ndonjë privatësi, komunikimin tim me Prishtinën rreth shendet të zotit Kadri Mani do e bej publik sot nëpermes revistës sonë të dashur ZemraShqiptare.

Plot, si sot e dy javë, në kompjuterintim, në mengjes, gjejë këtë informim:

“Gjyshi im Kadri me ka thënë të ju njoftoj se ai është në spital i shtruar në kardiologjia 1, dhoma nr 3, kati përdhesë”.

Duke e ditur se i nderuari Kadri Mani, miku im i kahditshëm, vuan prej kohësh nga probleme kardiake, bile vite më parë, në Zvicerr ka ndërruar edhe valvulat e zemrës, po duke menduar edhe moshën, që para pak muajsh i la të 75-at, u ndjeva disi i shqetësuar nga ky informacion i mbesës së tij. Dhe, menjherë i shkrova jo pa merak:

Gjyshit Kadri, i uroj nga zemra shërim të shpejtë. Burrat si Kadri Man Prishtina, nuk i ka tremb pushka as topi , e jo ma spitali.

Perqafime thuaj mikut tim,

Nga Zeqir Lushaj. NJ, USA

Zeqir Lushaj: Kadri Manin, ''nuk e len Zoti shendosh'' KadriMani-Spital-Zvicer

Të nesërmen, marr një informim edhe më të plotë nga një ekip kishtar që kish vizituar zotin Kadri në spital:

Të nderuar miq të bacit Mani,

Të dielen ne mbremje baca Kadri Mani nuk është ndje mirë andaj edhe iu është drejtue spitalit të UP.

Momentalisht gjendet në repartin e kardiologjisë.

Unë kam dëgjuar vetem dje, dhe sot e kam vizituar bashke me ekipin tim.

Gjendja e bacit Man është jo e mirë.

Ai mund të ngritet, të ecë per nevojat e tij, por gjendja më shumë i është keqesuar për shkak se një infermiere i ka dhënë penicilinë në mbrëmjen e së dielës.

Baca Mani, ka alergji ndaj penicilinës dhe kjo i ka shkaktuar shumë telashe.

Sipas mjekeve duhet me ndërhy me operim në vendin e injektimit.

Të dy djemtë janë në shoqërim të tij natë e ditë.

Lutemi tek Zoti per shendetin e tij dhe per nderhyrjen e tij qiellore!

Femi

…!

Si perfundimisht, pa e dramatizuar as minimizuar gjendjen shendetesore te zotit Kadri, sot, Ai, ndjehet pak më mirë dhe ne urojmë si zakonisht në këto raste që “gjithçka të jetë e shkuar dhe e harruar”!

…Dhe per mua, per te bere kete shkrim sot, a e dini se më shumë se gjendja shendetsore e zotit K. Mani, me nxiti gjendja e tij e lartë morale dhe intelektuale?

Kam disa komunikime me zotin Kadri personalisht, edhe gjatë ketyre diteve dhe, as edhe një fjalë nuk më ka thënë për shendetin e tij. Ai sheh e ngre shqetesime shumë më pertej se shendeti i vet personal. Që mos të teorizoj unë, po ju paraqes copëza nga e-mailet e Kadriut që ka nisë në adresën time gjatë këtyre ditëve:

Miku im Zeqir: Personeli mjeksor i spitalit të Prishtines është i nevelit europian, por nuk kan mjete or vëlla. Kur i pyeta per kompjuterat, me thanë se e kan një lap-top!

Në një komunikim tjetër, vazhdon edhe më keq edhe më zi:

Kushtet higjenike janë shumë shumë keq. Merre me mend , një ditë po-një ditë jo, marr leje dhe shkoj në shtepinë time vetem per tu larë se këtu s’ka asnjë kusht…!

…!

Zeqir Lushaj: Kadri Manin, ''nuk e len Zoti shendosh'' KadriMani-Shkruan

Sot që ju po lexoni, kam marrë një informim te ri nga zoti Mani, të cilin “nuk e len Zoti shendosh” as në keto ditë disi të sikletshme personale, por “dëgjon e regjistron” ç’ka po flasin andej kah dhoma tjetër. Dhe një bisedë e tillë e shqetson, ndaj nuk rri dot pa mi shkruar edhe dy fjalë:

-Afër fjetës tonë nr. 3 ku jam unë, kuptohet se është fjeta nr. 4. Nga aty, dëgjohet biseda:"mos u mërzit, se po shërohesh! …Në fshatin Miradi është ndërtuar xhamia me dy mineareta!! Do të falemi bashkë, kena m'u kënaqë...”.

…Faik Domenik Konica në moshën e vet 20-vjeçare ishte kthyer në besimin e të parëve... ngaqë e donte bashkimin e shqiptarëve...

Kadriu.

Nga komunikimet e mia edhe të këtyre ditëve, disa herë kam mendue: -Kadri Mani i ka dy zemra. Njerën në krahëror, që ia furnizon trupin me gjak, dhe tjetrën në kokë e në ndërgjegje që ja furnizon shpirtin me burrëri e qendresë fisnike si militant i pathyeshëm atdhetar, si njeri i ndërgjegjes së njësuar në rrënjën e krishtërimit të pathyeshem historik shqiptar-

…!

Kaq për sot, miku im Kadri Mani, që i bindur se shprehi jo vetëm mendimin e redaksive të revistave ZemraShqiptare dhe ShqiperiEtnike, por edhe të lexuesve tanë të shumtë, të urojmë shërim sa më të shpejt!

E bashkojmë urimin tonë me të nderuarin klerik FEMI:

“Lutemi tek Zoti per shendetin e tij dhe per nderhyrjen e tij qiellore!”

Nga NJ, USA, e dielë, 30 shtator 2012
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

Drejtat e ktij Forumit: