Jahjaga me rrogë 52 herë më të lartë se një pensionist
Përkundër vendimit të Qeverisë së Kosovës për rritjen e pensioneve bazë prej 40 për qind, ato vazhdojnë të jenë tepër larg pagave të zyrtarëve të vendit, të cilët marrin dhjetëra herë paga më të larta se pensionistët. Me këtë vendim pensioni bazë arrin në vlerë prej 60 euro, ndërsa ai kontributdhënës në 112 euro.
Me një përllogaritje të vogël, i bie që Presidentja Atifetja Jahjaga, e cila ka pagën mujore prej 3123 euro, merr 52 herë merr më shumë se një pension bazë, ndërsa 27 merr më shumë se një pension kontributdhënës.
Nuk dallon shumë as kryeparlamentari, Jakup Krasniqi, i cili ka pagën mujore prej 2700 euro. Nga kjo del se kreu i Kuvendi merr 45 herë më shumë se sa një pension bazë, ndërsa 27 herë më shumë se sa pension kontributdhënës.
Ndërkohë, Kryeministri i vendit, Hashim Thaçi, i cili ka pagën mujore prej 1440 euro, i bie që merr 24 herë më shumë se një pension bazë, ndërkaq 12 herë më shumë se një pension kontributdhënës. Ky i fundit ka proceduar Projektligjin për pagat e funksionarëve publik në Kuvend që pritet së shpejti të miratohet më së largu javën e ardhshme, raporton 'KosovaPress'.
Atij paga nga 1440 do i shkoëj në 2 322 euro, apo për rreth 882 euro më shumë. Nga kjo del se ai pritet që të marrë 38 herë më shumë se një pension bazë, ndërsa 20 herë më shumë se një pension kontributdhënës.
Ajo që vlen të thuhet është se, asnjë nga liderët në rajon nuk i kanë pagat më të larta se të liderëve të vendit, por të gjitha shtetet në rajon kanë pensionet më të larta se sa në Kosovë.
Me gjithë këto dallime kaq të theksuara, si askund tjetër, Kryeministri vazhdon të ndihet krenar dhe të vlerësojë vendimin e fundit si historik për vendin. Ai këtë e shfaqi edhe në takimin që ka zhvilluar të premten me një delegacion të pensionistëve të udhëhequr nga Shaban Kajtazin, kryesues i pensionistëve të Kosovës.
Kryeministri Thaçi ka thënë se Qeveria e Kosovës ka marrë vendim për rritjen e pensioneve kontribut paguesve në total në lartësi deri në 40 për qind. Me këtë rast, ai ka thënë se ky vendim ka ardhur pas konsultave me këtë kategori, ndërkohë nuk ka harruar t’u japë sërish premtime atyre.
Përkundër vendimit të Qeverisë së Kosovës për rritjen e pensioneve bazë prej 40 për qind, ato vazhdojnë të jenë tepër larg pagave të zyrtarëve të vendit, të cilët marrin dhjetëra herë paga më të larta se pensionistët. Me këtë vendim pensioni bazë arrin në vlerë prej 60 euro, ndërsa ai kontributdhënës në 112 euro.
Me një përllogaritje të vogël, i bie që Presidentja Atifetja Jahjaga, e cila ka pagën mujore prej 3123 euro, merr 52 herë merr më shumë se një pension bazë, ndërsa 27 merr më shumë se një pension kontributdhënës.
Nuk dallon shumë as kryeparlamentari, Jakup Krasniqi, i cili ka pagën mujore prej 2700 euro. Nga kjo del se kreu i Kuvendi merr 45 herë më shumë se sa një pension bazë, ndërsa 27 herë më shumë se sa pension kontributdhënës.
Ndërkohë, Kryeministri i vendit, Hashim Thaçi, i cili ka pagën mujore prej 1440 euro, i bie që merr 24 herë më shumë se një pension bazë, ndërkaq 12 herë më shumë se një pension kontributdhënës. Ky i fundit ka proceduar Projektligjin për pagat e funksionarëve publik në Kuvend që pritet së shpejti të miratohet më së largu javën e ardhshme, raporton 'KosovaPress'.
Atij paga nga 1440 do i shkoëj në 2 322 euro, apo për rreth 882 euro më shumë. Nga kjo del se ai pritet që të marrë 38 herë më shumë se një pension bazë, ndërsa 20 herë më shumë se një pension kontributdhënës.
Ajo që vlen të thuhet është se, asnjë nga liderët në rajon nuk i kanë pagat më të larta se të liderëve të vendit, por të gjitha shtetet në rajon kanë pensionet më të larta se sa në Kosovë.
Me gjithë këto dallime kaq të theksuara, si askund tjetër, Kryeministri vazhdon të ndihet krenar dhe të vlerësojë vendimin e fundit si historik për vendin. Ai këtë e shfaqi edhe në takimin që ka zhvilluar të premten me një delegacion të pensionistëve të udhëhequr nga Shaban Kajtazin, kryesues i pensionistëve të Kosovës.
Kryeministri Thaçi ka thënë se Qeveria e Kosovës ka marrë vendim për rritjen e pensioneve kontribut paguesve në total në lartësi deri në 40 për qind. Me këtë rast, ai ka thënë se ky vendim ka ardhur pas konsultave me këtë kategori, ndërkohë nuk ka harruar t’u japë sërish premtime atyre.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi