Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kjo heshtje është vrastare!

Shko poshtë

Kjo heshtje është vrastare! Empty Kjo heshtje është vrastare!

Mesazh nga Agim Gashi Sun Nov 04, 2012 1:40 pm

Kjo heshtje është vrastare!

Kjo heshtje është vrastare! Largea_nenat1351964303
Shqiptarët sikur kanë humbur sensin e të kuptuari në mënyrë të natyrshme situatat. Si duket retorika e gjatë politike, e mënyrave të ndryshme të komunikimit, përkatësisht të referencave të paqarta dhe të gabueshme që ka përdorur një pjesë e politikës, ka çorientuar dhe e ka bërë të heshtur këtë popull vërtetë të stërvuajtur. Por, së fundi këto vuajtje vijnë kryesisht nga vetvetja - nga dështimi i të zgjedhurve tanë, por nuk janë të pafajshëm as votuesit që zgjedhin liderë të dështuar. Sa më shumë që të sundojnë, udhëheqin liderët e dështuar, qytetarët do ti nënshtrohen gjithnjë e më shumë logjikës së mashtrimit, hipnozës, e cila ndodh kryesisht nëpërmjet faktorëve të dhunës dhe joshjes. Kjo situatë ku shumica tërhiqet, dhe bëhet indiferente për proceset u tregua edhe në protestat e fundit të Vetëvendosjes, por edhe më keq u shpreh ky mosinteresim dhe moskokëçarje kur të shtunën protestuan disa dhjetëra gra për të kundërshtuar bisedimet me Serbinë. Si ka mundësi që Prishtina që shpesh krenoheshin njerëzit se kishte 500 mijë banorë, apo edhe vetëm 200 mijë sipas regjistrimit të mos çajë kokën as një për qind e qytetarëve, nëse jo për bisedimet mbase nuk mundeshim t’ua përcaktojmë rrjedhën, por të paktën për fatin e asaj morie njerëzish të zhdukur...

(Tekstin e plotë mund ta lexoni të dielën në publikimin e shtypur të gazetës kombëtare “Bota sot” botimi i Diasporës – Perëndimit)

Abonohuni në gazetën “Bota sot”. Mundësitë e abonimit janë në Zvicër e Gjermani.
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi