AGIM GASHI:LAMTUMIRË
Faqja 1 e 1
Moj e mirë që del në shkallë
Pse i trajton mërgimtaret budall!
Lamtumirë nënë e atdhe
Kësaj radhe ndoshta përgjithnji,
Me zemër të thyer mund të vendosi
Që te ju më kurr i gjallë mos të vi.
Më fal moj nënë e dashura ime
Që zemren keq sot Ty ta theva,
Para kohe u detyrova
Në mërgim i helmuar u ktheva.
Kish mbarue Kosova trime
Skishte ma hiq dashuri,
Veç urrejte e plot mashtrime
Mjerë e mjerë për Dardani.
14.07.13
Düren
Këto pak vargje shprehin mllefin tim për ndërprerjen e pushimeve për tu kthyer në vendin e shpresave, Gjermaninë bujare. Pas qëndrimit disaditësh, më 09.07.2013 u helmova.Spo tregoj se ku sepse dua të mbetet akoma anonim.Dyshimi:helmim i qëllimshëm.Po e them se është vetë dyshim. Neser mund të konstatohet se çfarë helmimi është ky i imi. Kinika e Aachenit duhet ta konstatoj patjeter. Peripetitë me mjekët privat dhe çmimet enoreme të kontrollimeve dhe barnat e shtrenjëta për ata që xhepat i kan të zbrazët, edhe te unë e bënë të veten që unë të mbetem pa asnjë cent. Në ambulanten e Lipjanit me plot bujari e mirëkuptim më priti Dr.Merita Bytyçi.Pothuaj se gadi u sherova nga fjalët e saja. Por helmimi rritej andaj detyrohesha të kerkoj ndihma tjera.Edhe miku im Dr.Murati me bashkëshorten Ramizen të cilen e kisha shoqe klase në tetvjeçaren e Janjevës më priten me shumë bujari.Poashtu edhe Dr.Banush Gashi i cili më dha edhe infuzione.Të gjitha barnat duhet ti bleja me para dhe të gjitha analizat e gjakut me para, por edhe kontrollimet. Mendoja dhe qaja se si po e kalon popullata e varfer e Kosovës me këto gjëra të cilat po e rjepin të smurin?
O Zot! Në Kosovë është vështirë sot edhe të vdiset!
Luftuam, derdhëm gjakun, u sakrifukuam, mbajtëm miliona vite burg, mija ranë në alltarin e liririsë për ditë më të mira, na dogjen e na poqen, na shaktrruan e përdhunuan....e sot të mos ketë një ilaq falas, kjo don me thënë se jemi vetërobruar me një diktatur të eger me njerz aq pa ndjenja saqë mund të quhen me njëmilion epitetete por atdhetar e shqiptar asesi.
Mu ka mbush mendja, e se di a është kështu, por partitë politike në Kosovë luftën kryesore e bëjnë me e marr pushtetin, jo për ta que atdheun në zhvillim por për ta vjedhë e shkretëru barbarisht. Këtë e vertetojnë edhe shumë intitucione ndërkombëtare.
Kur i shef në parlament se kah grinden e sa shahen, njeriu mendon se ka ndonjë opozitë. Unë jamë bindë se të gjithat merren vesh tinisht se cila me qenë në krye dhe ajo që merr kreun duhet tu lë teritore të caktuara për të vjedhë tjera partive.
Bile më erdhi shumë keq kur ndëgjova një këgë që nuk di kujt i dedikohej e që kishte titullin:
„O ma le Prishtinën, ta fali Kosovën“!
Sa më vjen keq!
14.07.13
Düren
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» AGIM GASHI:LAMTUMIRË BIRI I BABIT
» AGIM GASHI:LAMTUMIRË MOJ NËNA IME
» AGIM GASHI:LAMTUMIRË QEVERI
» Agim Gashi:LAMTUMIRE ALI PODRIMJA
» Agim Gashi - LAMTUMIRË MOJ BOTË
» AGIM GASHI:LAMTUMIRË MOJ NËNA IME
» AGIM GASHI:LAMTUMIRË QEVERI
» Agim Gashi:LAMTUMIRE ALI PODRIMJA
» Agim Gashi - LAMTUMIRË MOJ BOTË
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
|
|
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi