Poet i mirë është vetëm ai, duke bërë hapat e tij në krijimtari hap pas hapi,lufton për të arrirë të bukurën,të përshkruaj ngjarëjet dhe fenomenet,për atdheun,kohën,njerëzit e atdheut,ku qoftë mes poezisë apo tregimit, dokumenteve, krijimtarinë e bënë si skulpturë që flet, si muzikë që fisnikëron,si zjarr që nuk i nënshtrohet hirit,por një art të përsosur, estetik,të thjesht,lakonik dhe të qartë,të pasur letrarisht dhe të kapur për secilin lexues. Një poet i mirë lypset sa më shumë lexim. Veçanërisht në lëmin e poezisë që të përvetësohet përvoja e të tjerëve në përsosjen e vargut si nga pikëpamja teorike (forma), ashtu edhe nga pikëpamja përmbajtjesore. kuptojmë se poezia lirike, për të dalë e mirë, duhet të jetë: e shkruar me fjalë të zgjedhura që, me pak fjalë të thuhet shumë,) duhet ta ketë idenë e domosdoshme sipas temës së trajtuar, duhet ta ketë ndjenjën e ngrohtësisë së brendshme, që të dalë poezia sa më e mbrujtur dhe sa më bindëse, ta ketë, në të njëjtin kohë, edhe dufin, që është dyzash sipas temës e motiveve të trajtuara dhe, duhet ta ketë edhe goditjen e qëlluar,sipas këtyre cilësive të cilat cekëm më lart,njëri nga letrarët tanë i cili i posedon të gjitha këto cilësi,është poeti ynë i çmuar,z.Sabit Rrustemi. Sabit Rrustemi: Shquhet ndër letrarët më të spikatur të rrethit të Anamoravës. Veprat e tij poetike, vijnëpara lexuesit me një përkushtim të theksuar,ai që prej krijimeve të para artistike ka ruajtur identitetin e vet krijues, gjithnjë duke e pasuruar fondin e letërsisë shqiptare me veçantit e tija artistike. Vargjet e tij korrespondojnë pohimin e brendshëm shpirtëror në krijimin e vargut racional, duke e pasqyruar atë gjithnjë me zjarrminë e botës së brendshme, që shpërthen vazhdimisht në përditshmërinë tonë.Tek krijimtaria e Sabit Rrustemit . Vargjet e tij korrespondojnë pohimin e brendshëm shpirtëror në krijimin e vargut racional, duke e pasqyruar atë gjithnjë me zjarrminë e botës së brendshme, që shpërthen vazhdimisht në përditshmërinë tonë portretin e ekspresiv prej artisti.Poeti përmes figurave artistike si; metafora, epiteti,simboli etj., ka treguar se transparenca në poezinë e tij bartë atributet e kohëve,si në rrafshin tematik,po ashtu edhe si; metafora, epiteti,simboli etj., ka treguar se transparenca në poezinë e tij bartë atributet e kohëve,si në rrafshin tematik,po ashtu edhe në rrafshin e vetëdijesimit të këtij absurditeti nëpër shoqëritë e ndryshme. Sabit Rrustemi, veç talentit të tij,punës së paepur,ka ardhur në këtë botë edhe me dhunti për të shkruar,me dhunti për të kapur mendimet, për të shprehur ate që ndizet në shpirtin e tij poetik,për të shpalosur botën shpirtërore para lexuesit.Ai është një lërues i madh i kulturës sonë,gëdhend vargun dhe nga ai nxjerr thesaret e fjalës,të cilat lëkundin shpirtin e lexuesëve. Poezia e tij është poezi e prushit të madh,ai ka ditur të pregadis mirë brumin e tij poetik,Ai di të zgjedh tema,din të i shtjelloj ato,gjatë shtjellimit nxjerr motive dhe mesazhe të fuqishme, bënë mrekullira dhe vargun e tij e bënë armë të fortë në duart e luftëtarit. Një poet që poezinë e vënë në shërbim të kombit,mes saj pastron shpirtin e vet prej krijuesit dhe shpirtërat e lexuesëve.Ai ka shumë aftësi për të shprushur shpirtin poetik,për të e pasuruar me figura të pasura poetike,metafora e simbole,qoftë kur vargëron në motivin kombëtarë, qoftë në ate të dashurisë.Sabiti iu është përkushtuar poezisë nga fëmijëria,ndoshta mu aty e mori frymëzimin,se i takonte një treve me pasuri të pashterrshme kulturore e kombëtare,në odat e rrethit të tij ka pasur burra veprimtarë të kombit të cilët kishin cilësitë më të çmuara të cilat u takojnë burrave, mençurinë,trimërinë, burrërinë, qëndresën,besen, nderin, mbi të gjitha atdhedashurinë, si ishin:Mulla Idriz Gjilani,Idriz Seferi,Ramiz Cërnica,e shumë të llojit të tyre në rrethin e Karadakut,të cilët jetën ia kushtonin burrërisë,nderit dhe kombit.E si mos të e frymëzonin burrëritë e tyre,madje ato pejsazhet e bukura të vendlindjes së Sabitit, fushat, arat, malet, gurrat,e atij vendi të dashur e pitoresk. Poezitë e Sabitit i kam lexuar si fëmijë nëpër gazetat e revistat që botoheshin atëhere,aq sa i kuptoja,ia kisha lakmi vargjeve të tija të fuqishme.Shumë kohë më vonë,kam pasur fatin të e njoh personalisht Sabitin,të e përqafoj e të i shtrëngoj duart me te,të pijmë kafe së bashku,të bisedojmë e këshillohemi për poezinë, artin, kulturën,i mençur ,i ngrohët,i papërtueshëm në këshilla, të jep guxim, frymëzim dhe të mundëson të kapish kuptimin e bukur të fjalës së shkruar.Njeri që dhuron libra,unë edhe pse në mërgim,kohën kur shkoj në vendlindje takohem me te,në Hotelin "KRISTAL" të Gjilanit,vend ky që sikur i bashkon krijuesit,isha edhe në shtëpinë e tij,ku më ka lënë përshtypëje mikpritja e tij prej burrit,bukuritë pitoreske të vendlindjes së tij,më ka dhurua shumë nga krijimtaria e tij, deri te përmbledhja e fundit"Zjarrmi e Kthjelltë",madje më ka dhënë të u përcjell edhe miqëve në mërgim,çka e kam bërë me shumë kënaqësi.Sabiti është një organizator i mirë i krijimtarisë letrare,udhëheq klubin"Beqir Musliu" në Gjilan i cili rreth vetes bashkon shumë krijues,nxjerr revistën "Agmia",unë kam marrur pjesë në organizimet e tyre dhe jam nda shumë i kënaqur.Sabiti me Nexhat Rexhën,një shkrimtar,poet e kritik letrar,kanë bërë shumë për krijimtarinë letrare në rrethin e Anamoraves,nuk e fsheh mallin i cili më ka pushtuar,për të takuar këta dy miq të mirë,të cilët kur të i takoj,padyshim do të sjellin ndonjë risi. Sabit Rrustemi,një poet i cili simbolizon atdhedashurinë,guximin,largpamësinë,mendjen e ndritur,i ka armë të forta fjalët e tij në vargje,frymëzim për çdo atdhedashës,ngrohin zemrat e artdashësit ,ngritë moralin në shpirtin e lexuesit,është idator,projektor dhe realizues i veprave të mëdha në letërsinë tonë kombëtare.Të shkruash të bëmat e Sabit Rrustemit në letërsinë tonë,nuk arrin të i thuash me një vështrim të shkurtër,për to duhet të shkruajmë shumë.Ky mendimtar i fjales së ndritur ,letërsinë e ka bërë pasion e dashuri të shpirtit,mënyrë e të jetuarit me te në të njejten çati. Beqir Musliu u shfaq në poezinë tonë në fillim të viteve ’60, si poet me pikëpamje dhe forma insistuese, që nuk ishin të rëndomta për atë kohë... prandaj kritika e përcolli me interesim të veçantë dhe krijimtarinë e tij e tij ,i cili atë botë ishte më i miri,por shkuarëja e tij e parakohëshme në botën tjetër,la pasardhësit e tij në Anamoravë,të cilët nuk e lanë të rrënohet asnjë çast kështjella e tij letrare, vetëm sa shtoheshin krijuesit e kësaj ane,të cilët secili vënin nga një gurë në atë kështjellë,i pari e vuri Sabit Rrustemi,i cili punoj çdo çast që të ruaj,kultivoj,pasuroj dhe të mbajë gjallë vepren e tij.Kur kujtonim të madhin Beqir Musliun në Gjilan,e pata thënë publikisht:As Beqir Musliu dhe as Kadare nuk u shfaqen rastësisht,ata me punë e mençuri bënë emër dhe vepër,ata duhet të i zëvendësoj dikush,unë e quajta një Beqir Musliu të dytë z.Sabit Rrustemin,por ai protestoj menjëherë,tha se Musliu mbetet i pazëvendsueshëm.Eh,po kështu janë ata që punojnë pa zhurmë e bujë,por jeta dhe vepra e Beqir Musliut,mbetet e gjallë,e ndritëshme,nga se ate e bëjnë të pavdekshme krijues të mëdhenj të Anamoravës,si:Sabit Rrustemi,Nexhat Rexha,i madhi poet e kritik Ibrahim Ibishi,i cili fatkeqësisht nuk është më me ne,por i jeton vepra,Hysen Kqiku,Daut Maliqi,Demir Krasniqi,Musah Ahmetaj,Hasije Selishta -Kryeziu,Bajram Kosumi,Albinë Idrizi,Dan Kosumi,Linditë Ramushi,Vehbi Klaiqi, Fatushe Ahmetaj, Fitore Bunjaku,e shumë të tjerë të cilët nuk po mund të i përfshij në këtë shkrim të shkurtër,si Ramadan S.Latifaj,Sadbere Gagica,Isë Kosumi,Fehmi Cakolli,Shpresa Ajvazi,e shumë të tjerë.......
SABIT RRUSTEMI
Sabit Rrustemi është i lindur më 3 Prill 1959 në Terziaj, fshat në afërsi të Zhegrës, Komuna e Gjilanit. Shkollimin fillor e kryen në Zhegër, atë të mesëm në Gjilan, ndërsa studimet në Degën e Letërsisë dhe Gjuhës Shqipe, në Prishtinë. Në vitin 1977 boton poezinë e parë ne revistën "Zëri i rinisë" të Prishtinës. Në vitin 1981, është shkrimtari i vetëm i Kosovës që burgoset për shkak të botimit të tregimit "Nën maskën e mysafirëve", të botuar në revistën "Fjala" më 1 prill të atij viti, ditën kur demonstratat shqiptare për Kosovën Republikë e mbushën Prishtinën. Dënohet me katër vjet burg nga regjimi i Jugosllavisë titiste, me ç’rast i ndalohet edhe botimi i krijimtarisë letrare. Tek në vitin 1990 boton përmbledhjen e parë të poezive ËNDËRRO ËNDRRËN E MUNGUAR
Sabit Rrustemi,ka botuar:
Ku i la lisat era Rilindja, Prishtinë, libër ky i dorëzuar që në vitin 1981, redaktuar nga poeti i mirënjohur Ali Podrimja. Besoj në një diell, Fjala 1992 Prishtinë. Variacione për lirinë, Rilindja, 1997, Prishtinë. Ëndrra që puthet, poezi, Rozafa, 2001, Prishtinë. Pika e zezë, përmbledhje tregimesh, Flaka e vëllazërimit, Shkup, 1993. Maska e mysafirëve SH.B. Buzuku, Prishtinë, 1997. Jetëshkrimi i Sylë Kopernicës, prozën dokumentare 1994, Shtëpia Botuese Plejada botues, Beqir Musliu. Natyrë me vaj, album poetik, Shtëpi Botuese Plejada, Prishtinë me parathënie të Beqir Musliut. Paqja e brishtë, bot. Rozafa, Prishtnë, 2007 SHIU I BUZËVE TUA, bot. Rozafa, Prishtnë, 2009 ANTINGERE DIVINA / Prekje hyjnore (përkthyer në gjuhen rumune nga Baki Ymeri), Bukuresht, 2009 NËN QERPIKUN TËND, poezi, T-KOM, Shkup 2009 I përfaqësuar edhe në Antologjinë poetike TEMPLUL CUVANTULUI / Tempulli i Fjalës, Bukuresht 2009 Trekëndshi Poetik i Paqës Zjarmi e Kthjelltë,si dhe Sabiti do të ketë botuar edhe shumë libra tjerë,por unë si mërgimtarë shkoj rrallë në vendlindje,dhe nuk kam undur të siguroj gjitha veprat e tij.
Është laureat i një sërë shpërblimesh letrare ne poezi e prozë mes viteve 1979 -2010.
Nga SABIT RRUSTEMI
Qiellit të mesnatës sime U shfaqe papritur ashtu si je E butë E qetë Etur për dashuri e jetë Si një fllad pranvere Më shprush nëpër dej Më grishë pas Kah ata qiej
Tek ajo Yllnajë ëndrre E paprekur më prêt Vetminë time dhe tënden Pa fjalë e vret … Dhe unë rend pas teje Rend e t’kërkoj Botën tënde të fshehur Të ta shfletoj Përngadal krejt përngadal Me puthje lot e mallë Faqe për faqe Pore për pore Të të puthë ku dua Dhe së fundmi në ballë Për kënaqësinë që ma falë Si një shfaqje e rrallë
E ëmbla ime e dëshiruar Ik tash Fli Fli e ëndërro Ëndrrën e munguar
E PRITA DHE ZGJIMIN TËND Që t’ mos ndihesh e harruar E prita dhe zgjimin tënd
Anise nuk jam aty Lëkurës së bardhë engjëllore të të mikloj Flokëve jeshile shelgjeve të varem Të këputem e të bie Në shtratin tënd
Pastaj ti Zemrën ta shpalosësh sërish Të ma mbash kokën në duar E të mos ndalesh duke më uruar
Kafja e mëngjesit Me vargje zier e përzier Prêt për t’u shijuar Brenda një bote që të vlon në gji Llogarit që jam aty Brenda atij filgjani që e pive me fund Si një uratë e përditshme
.....
Ti s' je e harruara Ti je je ajo që po vjen Mes reshë të mbarsura Shpërthen Si ajo dritë
Syri yt i kaltër Pluhurin tim e fshin me flatër Nëpër stinë Rilind dashurinë
Si këtë mëngjes Lulja ime që pres
( 24 Maj 2013)
E DIELA ZGJATË ËNDRRËN
E diela zgjatë ëndrrën vonon agun atë trokitje në dritare
jashtë shtëpisë bryma tinzare e natës dogji atë jeshil buzësh
u vonuam e dashur një orë u vonuam duke e pritur atë puthje në ëndërr
të dielën e shterrim solo si kafenë e zezë të një mëngjesi
31 tetor 2010
MA GJEJ
Ma gjej atë varg atë imazh ma gej atë Po E zi që flakë mërzi
veten tënde ma gjej në mua veten time në Ty e m'i kthjell këta Sy
në dritë hëne e dielli deri te ajo kupë e kaltër të prekim e të prehemi sall me dashuri
1 Nëntor 2010
TEK RRËNJA JOTE
dyshimi për dallim nga krimbi, nuk e gërryen atë ZemërMollë, po atë LoçkëZemre
mos i jep rast të të futet në brendi trupit jeshil qerpikëve të zi
strehë e tij mos u bë moj peh’rri
se ajo zemërrëmollë do gërryhet do bëhet zi ajo loçkëzemre do rrudhet do t’kurret e do varet syve të mi plot mërzi
as dyshimit as krimbit strehë nuk do t’i bëhesh ti
verë e dimër tek rrënja jote do rri plagët të t’i mbyllë me dashuri nëpër sythat me lule të buloj përsëri me frut të ri Gjilan, 6 nëntor 2010
VJEN ME DIELL
e diela vjen sërish me diell lutje e vetmi vjen dhe me të dridhshmen dashuri fshehur diku nën gji
vjen e më gjen mua tek ty ku rri të gjen ty nën këtë strehë zemre, si zog vjeshte nën çati të t’mos lag ai shi
e diela vjen e më gjenë atje ku dua ku me ëndje rri
tek ai Çepur i lashtë nën një meditim të ri i flakëruar me dashuri
14 Nëntor 2010
Nata lahet në shi ajo rrugë me mërzi ankthi i pritjes ato gjurmë kah vjen ti
po zërin ta vjedh era simfonia e vjeshtës me shi me murmurima stinë e vonë për vetëtima se nuk shihen fytyrat tona
përshëndetja nuk shtypet as në tastaturë nuk belbëzon as në dritare e dashur rrebeshet e pritjes vërshojnë bebëzave të mia
natës që s' lahet nga tërë ky shi vetëtimë bëhen sytë e mi (22 Nëntor 2010)
MONOLOG DIELLOR
ajo sillet njëzeekatër orë rreth meje ditë e natë me mijëra vjet
në sistemin tim e kam më të bukurin planet
ia kam dhënë të gjitha të gjitha
ato që i fsheh në brendësi dhe ato që i shihen në jashtësi dhe të bukurit sy
oh, po nuk di ç'i mungon tashti pos meje
nga dhimbja se mund ta shkrijë të tërën nuk ju futa nën qepalla nën të shkriftin gji për pa e krijuar një planet të ri
ajo më rrëshqiti faqesh ra në tjetër dashuri (23 Nëntor2010)
FESTIVE
nga rrënjë e emrit tënd të njomë e plot shend piptha të flamurtë bulojnë e lëshojnë shtat luleshqiponjat me aromë atdhedashurie (28 Nëntor 2010)
NË MESNATË
Hyre qetas shpirtit tim Si një ëndërr Në mesnatë
nuk ndjeva zë nuk ndjeva gjëmë as fytyrën nuk ta pashë
brenda syve t'u isha vetëm nuk të lashë gjumin nuk ta prisha asnjë fjalë s' ta thashë
veten time krejt ta dhashë moj ta dhashë (1 dhjetor 2010)
NATA RREBELE
nata u bë rrebele shtyp portrete pllakateve prej letre e i ngjet nëpër mure trungje rrugëve shesheve hyrje daljeve vërshojnë retë mbi gënjeshtra vërshojnë gjerë e gjatë tokës së mpirë shpresash me premtime boshe
gënjeshtarët nën ombrella struken katesh të larta
po populli ecën rrugësh këmbëlagur i qullur se s’ka si struket xhepash vetëm pritjeve thahet prej fjalëve që pa prekur tokën barten prej ere
sa shi bie e pritet me ra këtë soj gënjeshtarësh për me la e shpërla (3 dhjetor 2010)
E FSHEHUR N’THELLËSI
rrëzë Çepurit struken ëndrrat nën kaçuba vetullave të mia thellë diku në gji hirin e kujtesës shprushë për zjarr të ri
janë tharë çufurraket pritjeve nën diell nën erë nën shi e stuhi
e dora ime s' është aty as buzët tua e mëngjesit puhi se si ndizen të shkretat si ëndrrat marrin flake e më kthejnë aty ku tash jam dhe unë je dhe ti
një ëndërr Çepuri e fshehur n' thellësi ( 10 dhjetor 2010)
BESOJ
E diela e lutjeve e diela e pritjeve e diela e pendesës kjo ditë e shërbesës
troket nesësr si ditë e shpresës maje Çepurit me atë fytyrë diellore e bukë nore
të pres e nuk zbres pa ty për dore ëndrra ime për një puthje që mbeti pa prehje e nuk pushoi ende ku desh'
e diela ime me ty vjen nuk ka rrugë tjetër pritja ime zgjatet deri nesër 11 dhjetor 2010
PËR DRITË TË LLAMPËS për dritë t' llampës i futën gishtërinjtë duart dhe kapën qetas atë pjesë të vullnetshme për ta hedhur atje ku s' binte
më pas futën dhe këmbët qetas e pa drojë sipas porosisë spërkatën me egjër njerëzit e shtëpisë shpërgjumja ndodhi vonë diku në mesnatë
kryemjeshtri i hajnisë pa gojë la një popull në qendër të Dardanisë historia aty ku përsëritet nuk është mësuese e jetës fituesi edhe njëherë shpallet përmes gënjeshtrës (13 dhjetor 2010)
(VARIANT)
Për dritë të llampës futën gishtërinjtë duart dhe kapën qetas atë pjesë të vullnetshme për ta hedhur atje ku s' binte
më pas futën dhe këmbët qetas e pa drojë sipas porosisë spërkatën me egjër njerëzit e shtëpisë
shpërgjumja ndodhi vonë pasi mjeshtëri i vjedhjes cipricullak la të zonë (13 dhjetor 2010)
MUNGOJNË
teshtinë Kosova nga të kundërtat zbresin gradat përjashta temperaturat ngriten përmbrenda dyert hapen koridoreve të mbyllura mungojnë shkallët për të zbritur zonave të lira e mali harxhohet muret nxihen trarët e shtëpisë mushkëritë e njerëzisë
tabletat si përkujdesje çasti vetëm fshehin dhembjet të kundërtat rikthejnë teshtimat lutjet bëje mirë o zot (15 dhjetor 2010)
KOKRRAT Dimri ha kashtën Leje ma kokrrat
Dilni Përpushni Ç’prisni
Mblidhni më Ato dokrra Kokrra... Hajni e borë po reshë Si brenda Si jashtë shtëpisë TROJËS ju shterr zëri Ju mpi goja Prej acarit Veshtë na lanë
Ku me gjetë lesh Pojatën kush s’ e ruan E ujqit Bartën kopenë
Dimër i shtirë Do vijë Mbi ne do n’lurë Do teshtijë
Dhe flokët do të na bien Prej kresë Duke kruar Dimrit ju sos kashta Kokrra po ha (16 dhjetor 2010)
UDHA E SOTIT
N' gushtohet njeri në ditë të sotit shtirë me ecë drejtë ...me metë n' kamë përfundi akull e naltë nji qiell i vratë
e lehtë e lehtë i qoftë udha kush ka me udh'tu gjatë
deri tek ai lis me maje t' thatë (20 dhjetor 2010)
THELLËSISË SATE (maleve të Karadakut në dimër)
Heshtja e bardhë si paqe e ftohtë ma mbulon trupin të shtrirë nën lisa mb rrënjë malesh
vetëm flokët m' i shkund era degëve krahëlehta ka pak gjethe shpresë pranvere
i vetëm ha veten ditët që ikin me ushtimë ere zë a gjëmë s' ka sall kur thyhem prej jugu a ngrice rri e pres sot e mot nuk shkulem dot e kanë kot
vetëm yti lot më djeg dhe ai zot fshehur në mua prej dhimbjeve shtrydhem shpërthej në krua buzëve tua (21 dhjetor 2010)
BJERI TRUP
ka shumë shtigje deri tek ajo maje
kahdo që t' i biesh ecja jote do shihet nuk ka se si fshihet
mali që patëm më parë është prerë tash po digjet
bjeri trup përpjetzës diku gjunjaz diku me duar
e di sëpaku që arrive vetë kurdo që ta prekësh atë majë
tagër s' i paguan askujt dhe pusho pastaj pusho e kënaqu krejt i qetë
(22 dhjetor 2010)
ORËZEMRA
Orëzemra në dymbëdhjetë dritare trokiti dymbëdhjetë herë për t'u bërë një me ty
dhe u bë mes zerosh u shfaqe Ti në pikë të natës
përmes puthjesh ditë e re agoi
(24 dhjetor 2010) |
|
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi