Viktoria Xhako:Vëllimi poetik “QYTETI IM” i poetit e prozatorit Skënder Braka
Faqja 1 e 1
Trokiti në banesën time të re libri me poezi i Skënder Brakës “QYTETI IM” për të zënë vendin e tij të mbetur në pritje disi të gjatë, krahas librave të shumtë të poetëve e shkrimtarëve tanë, që m’i dhuruan me gjithë dashurinë e tyre, gjatë qëndrimit tim në Tiranë. Është ky një shkëmbim i bukur vlerash letrare që zëvendëson lexuesin e munguar, i cili në këto kohë e ka harruar rrugën për në librari. Por në të njëjtën kohë, çdo libër i botuar duke iu dhuruar miqve, zë vendin që meriton.
Duke mbajtur në dorë librin me poezi “QYTETI IM”, të cilin do ta lexoj, edhe pse shumë prej poezive i kam lexuar, kur janë postuar në fb, nuk mund të mos kujtoj njohjen time me poetin e prozatorin Skënder Braka: Ishte fillimviti 2010 kur nëpërmjet internetit unë lexova poezitë e para të Skënderit. Ato më lanë mbresa të thella për nga bukuria e vargut, që transmetonte emocione të forta për temat që trajtonte si për “Rrugicën” e fëmijërisë, për “Zhelanin” e vogël, apo për “Peshkatarin” e vjetër. Por poezia që më ka lënë mbresa krejt të veçanta është poezia që Skënderi e publikoi me rastin e 8 Marsit. Ia kushtonte gruas së tij. Ishte kaq flurore ajo poezi sa që unë edhe gjer tani nuk kam lexuar bukuri të tillë vargjesh elegante kushtuar një gruaje.
Dhe nisi mes nesh një miqësi e bukur virtuale, e cila në vitin 2012 u kthye në miqësi reale, kur unë shkova për herë të dytë në Tiranë pas 13 vjetësh largimi. Unë njoha tek Skënderi bukurinë e shpirtit të tij, që krahas gjithë impenjimeve të jetës së vet, u mor edhe me organizimin e festës së promovimit të dy librave të mi. Të njëjtin sens miqësie ruajti edhe një vit më pas, duke bërë të njëjtën punë për mua, për festën e promovimit të librit tim të ri, duke angazhuar edhe vajzën e tij. Miqësi të tilla, edhe pse të rralla, ekzistojnë. Unë i jam mirënjohëse Skënderit për gjithçka që ka bërë për mua, Librit të tij të parë “QYTETI IM” i uroj rrugë të mbarë drejt lexuesit dhe, gjithashtu, i uroj që të jetë portë e hapur për botime të tjera!
VIKTORIA XHAKO
(ZHORZH SAND)
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Viktoria Xhako:MOS QAJ PËR MUA-Nga vëllimi i tretë poetik “JETË”
» Cikël poetik poetik nga Viktoria Xhako alias Zhorz Sand-Trishtim
» Viktoria Xhako:E BARDHË-Nga vëllimi i tretë poetik “JETË”
» VIKTORIA XHAKO - BUKË E HIDHUR - Vëllimi poetik gati për botim
» Viktoria Xhako:Nga vëllimi i ri poetik gati për botim “TAKOHEMI NË QIELL”
» Cikël poetik poetik nga Viktoria Xhako alias Zhorz Sand-Trishtim
» Viktoria Xhako:E BARDHË-Nga vëllimi i tretë poetik “JETË”
» VIKTORIA XHAKO - BUKË E HIDHUR - Vëllimi poetik gati për botim
» Viktoria Xhako:Nga vëllimi i ri poetik gati për botim “TAKOHEMI NË QIELL”
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
|
|
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi