AGIM GASHI:KOSOVA AKOMA NUK KA LIGJ PËR TË DREJTAT E FËMIJËVE
Faqja 1 e 1
AGIM GASHI:KOSOVA AKOMA NUK KA LIGJ PËR TË DREJTAT E FËMIJËVE
AGIM GASHI
KOSOVA ENDE NUK KA LIGJ PËR TË DREJTAT E FËMIJËVE
Fëmijët kanë nevojë të veçantë për mbrojtje. Fytyra e vërtetë e një njeriu thuhet se tregohet në sjelljen e tij me fëmijët. Kjo vlen për të rriturit, njëlloj sikurse për shoqëritë dhe shtetet. Fëmijët janë keqpërdorur dhe shfrytëzuar në të gjitha kohët. Kjo është një shkelje tepër e rëndë e të drejtave të njeriut.
Në Kosovë ato akoma shkilen. Shteti jonë ende nuk ka ligj për mbrojtjen e fëmijëve. Gjatë vitit 2013, ka filluar të hartohet Ligji për mbrojtjen e fëmijëve, i cili vazhdon të jetë në proces, si me të gjitha ligjet e veçanta deri më tani.
Abuzime të llojeve të ndryshme me fëmijë në Kosovë ka aq shumë sa gjendja mund të merret si alarmante. Prej gjuajtjes së fëmijëve të porsalindur në bërllogje e kanta, nderprerje ilegale të shtatzanisë-pra vrasja e fëmijëve, puna e detyrueshme, nxitja për vjedhje e deri te pedofilizmi
Varfëria në Kosovë ka bë që shumë fëmijë të gjenden në rrugë si lypsar, ndersa pushtetarët pasurohen aq shpejt saqë su bie ndërmend se dikund në atdheun tonë ka fëmijë që vdesin nga uria.
Kjo varfëri e cila nuk brengos pushtetarët, ndikon edhe në rrënimin e kombit dhe atdheut. Ata laypsar që frekuentojnë mbeturinat e të pasurve, humbin shkollimin, bëhen fëmijë rrugësh, pastaj shëndrrohen në hajna e deri në kriminel.
Asnjë parti politike nuk ka ndonjë seksion të posaqëm për kujdesin e fëmijëve, çka i bën që këto parti të mos jenë parti por banda hajdutësh ku mendjen kryesore e mbajnë te hajnia dhe pasurimi i vetes së tyre.
Apel shoqërisë së shëndoshë e cila duhet që me mjete presioni të ndryshme tua përqendron vemendjen pushtetarëve dhe partive e madje edhe shoqrisë civile, që kujdesin për gjenerata e ardhshme mos ta qesin në harresë sepse bëjnë mëkate të barabarta me tradhëtinë.
Vetëm kur kemi një fëmijëri dhe rini të shëndoshë, kemi edhe popull e atdhe të shëndoshë.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Agim Gashi : SOT KA RA NË ZI KOSOVA
» Agim Gashi:Po zgjohet Kosova ime
» AGIM GASHI - GZOHU TI MOJ KOSOVA IME
» AGIM GASHI - A E DINI KAH I BIE KOSOVA
» AGIM GASHI:PO ZGJOHET KOSOVA IME
» Agim Gashi:Po zgjohet Kosova ime
» AGIM GASHI - GZOHU TI MOJ KOSOVA IME
» AGIM GASHI - A E DINI KAH I BIE KOSOVA
» AGIM GASHI:PO ZGJOHET KOSOVA IME
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
|
|
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi