Donika Gërvalla: Armendi guxoi të thotë të vërtetën
Faqja 1 e 1
Ajo ka thënë se jo vetëm Armendi por edhe shumë deputetët të tjera dhe udhëheqës të Degëve të LDK’së mendojnë se kësaj partie i takon e drejta për të udhëhequr me Qeverinë.
“Shumë të tjerë, si brenda grupit parlamentar, ashtu edhe nëpër degë, do të dijnë të frenojnë vrullin drejt greminës..”, ka shkruar Donika.
Lexojeni të plotë reagimin
Guximi për të thënë të vërtetën
Nganjëherë nevojitet guxim për ta thënë të vërtetën. Edhe atëherë, kur ajo dihet nga të gjithë. Por guximi nevojitet sidomos atëherë kur ndodhesh mes frikacakësh, të cilët – pavarësisht se çfarë emrash kanë dhe nga cilat familje vijnë – nga mungesa e guximit shndërrohen në maska të zbrazëta dhe luajnë një teatër absurd, të cilin duan ta quajnë politikë.
Armend Zemaj dëshmoi guximin e tij dhe e shprehu një të vërtetë të kthjellët: nuk duhet të vijë në pushtet as njëra shtyllë e krimit. Në vend të zgjatjes së mundësisë për zhvatjen e shtetit, rritjen e korrupsionit dhe turpit për Kosovën, duhet guxim për të rikthyer dinjitetin dhe diturinë. Lidhja Demokratike e Kosovës ka udhëhequr politikën kosovare me guxim, nder dhe dinjitet dhe votuesit e saj besnik presin që ajo t’i kthejë këto vlera në skenën politike. Janë lodhur duke i shikuar maskat, të cilat e keqpërdorin këtë moral duke e përmendur në njërën anë me fjalë dhe duke e shkelur në anën tjetër me këmbë me veprat e tyre.
Si deputet i LDK-së, i zgjedhur me votë të lirë, Armendi bëri një hap të guximshmëm për një fillim të ri në këtë lëmsh politik. Kjo nuk do të ketë qenë e thjeshtë për të dhe prandaj ky hap meriton respekt. Por ai nuk është vetëm. Shumë të tjerë, si brenda grupit parlamentar, ashtu edhe nëpër degë, do të dijnë të frenojnë vrullin drejt greminës.
Maskat në krye nuk mund të jenë më të sigurta. Fjalët boshe të deklaratave të tyre e bëjnë gjendjen gjithnjë e më të turpshme. Gjatë ditëve të ardhshme do të përjetojmë, se si armiqtë e së vërtetës, të cilët janë njëkohësisht ata që e rropën shtetin tonë të ri, do të përpiqen të sigurojnë fortesat e tyre: me energji të paparë do t’i sulmojnë ata që nuk duan ta heshtin të vërtetën. Sulmet do të jenë aq të shëmtuara saqë përsëri do të na e çojnë gërdinë të gjithëve. Por e vërteta nuk mund të lihet pa thënë, sado i lartë të jetë çmimi.
Jemi mësuar në të kaluarën me këto forma dhe po i shohim edhe sot në Rusinë e Putinit dhe në demokraturat e tjera anembanë. Jo vetëm atje, por edhe tek ne keqpërdoret pushteti, çdo ditë. Një gjë është e qartë: sa më shpejt t’ua heqim maskat këtyre figurave, aq më shpejt do të shërohet Kosova.
Ilaçi i vetëm është e vërteta. Pa dalë nga gënjeshtra nuk do të mund ta largojmë kancerin e korrupsionit dhe kriminalitetit që e ka mbërthyer Kosovën. Ky kancer rrezikon ta shkatërrojë vendin tonë. Kosova është e infektuar prej disa kohësh nga ky virus, i cili vetëm sa po tërbohet edhe më shumë. Jo vetëm shfaqjet e shëmtuara të fanatizmit islamik janë pjellë e këtij virusi shkatërrues. Ne mund të çlirohemi, por këtë çlirim mund ta bëjmë vetëm ne. Jo të tjerët për ne, por ne për veten – nga fshati në fshat, nga qyteti në qytet dhe nga oda në odë.
Të gjithë ata që janë të kënaqur me realitetin në Kosovë, i ftoj ta harrojnë këtë shënim timin sa më shpejt. Të gjithë të tjerët i pyes: Çfarë po na pengon të ngrihemi në këmbë për të vërtetën dhe të hapim një kapitull të ri për Kosovën? Hera e kaluar, kur vendosëm të ndahemi nga gënjeshtra dhe të vendosim vet për fatin tonë, çoi në lindjen e shtetit tonë, Republikës së Kosovës.
Vajza e Jusuf Gërvallës, Donika, po vazhdon të jetë aktive në rrjetet sociale dhe e zëshme kundër kandidaturës së Rasmush Haradinajt për Kryeministër.
Donika ka përshëndetur deklarimin e Armend Zemajt, i cili tha se nuk e voton as Hashim Thaçin dhe as Ramush Haradinajn për Kryeministër.Ajo ka thënë se jo vetëm Armendi por edhe shumë deputetët të tjera dhe udhëheqës të Degëve të LDK’së mendojnë se kësaj partie i takon e drejta për të udhëhequr me Qeverinë.
“Shumë të tjerë, si brenda grupit parlamentar, ashtu edhe nëpër degë, do të dijnë të frenojnë vrullin drejt greminës..”, ka shkruar Donika.
Lexojeni të plotë reagimin
Guximi për të thënë të vërtetën
Nganjëherë nevojitet guxim për ta thënë të vërtetën. Edhe atëherë, kur ajo dihet nga të gjithë. Por guximi nevojitet sidomos atëherë kur ndodhesh mes frikacakësh, të cilët – pavarësisht se çfarë emrash kanë dhe nga cilat familje vijnë – nga mungesa e guximit shndërrohen në maska të zbrazëta dhe luajnë një teatër absurd, të cilin duan ta quajnë politikë.
Armend Zemaj dëshmoi guximin e tij dhe e shprehu një të vërtetë të kthjellët: nuk duhet të vijë në pushtet as njëra shtyllë e krimit. Në vend të zgjatjes së mundësisë për zhvatjen e shtetit, rritjen e korrupsionit dhe turpit për Kosovën, duhet guxim për të rikthyer dinjitetin dhe diturinë. Lidhja Demokratike e Kosovës ka udhëhequr politikën kosovare me guxim, nder dhe dinjitet dhe votuesit e saj besnik presin që ajo t’i kthejë këto vlera në skenën politike. Janë lodhur duke i shikuar maskat, të cilat e keqpërdorin këtë moral duke e përmendur në njërën anë me fjalë dhe duke e shkelur në anën tjetër me këmbë me veprat e tyre.
Si deputet i LDK-së, i zgjedhur me votë të lirë, Armendi bëri një hap të guximshmëm për një fillim të ri në këtë lëmsh politik. Kjo nuk do të ketë qenë e thjeshtë për të dhe prandaj ky hap meriton respekt. Por ai nuk është vetëm. Shumë të tjerë, si brenda grupit parlamentar, ashtu edhe nëpër degë, do të dijnë të frenojnë vrullin drejt greminës.
Maskat në krye nuk mund të jenë më të sigurta. Fjalët boshe të deklaratave të tyre e bëjnë gjendjen gjithnjë e më të turpshme. Gjatë ditëve të ardhshme do të përjetojmë, se si armiqtë e së vërtetës, të cilët janë njëkohësisht ata që e rropën shtetin tonë të ri, do të përpiqen të sigurojnë fortesat e tyre: me energji të paparë do t’i sulmojnë ata që nuk duan ta heshtin të vërtetën. Sulmet do të jenë aq të shëmtuara saqë përsëri do të na e çojnë gërdinë të gjithëve. Por e vërteta nuk mund të lihet pa thënë, sado i lartë të jetë çmimi.
Jemi mësuar në të kaluarën me këto forma dhe po i shohim edhe sot në Rusinë e Putinit dhe në demokraturat e tjera anembanë. Jo vetëm atje, por edhe tek ne keqpërdoret pushteti, çdo ditë. Një gjë është e qartë: sa më shpejt t’ua heqim maskat këtyre figurave, aq më shpejt do të shërohet Kosova.
Ilaçi i vetëm është e vërteta. Pa dalë nga gënjeshtra nuk do të mund ta largojmë kancerin e korrupsionit dhe kriminalitetit që e ka mbërthyer Kosovën. Ky kancer rrezikon ta shkatërrojë vendin tonë. Kosova është e infektuar prej disa kohësh nga ky virus, i cili vetëm sa po tërbohet edhe më shumë. Jo vetëm shfaqjet e shëmtuara të fanatizmit islamik janë pjellë e këtij virusi shkatërrues. Ne mund të çlirohemi, por këtë çlirim mund ta bëjmë vetëm ne. Jo të tjerët për ne, por ne për veten – nga fshati në fshat, nga qyteti në qytet dhe nga oda në odë.
Të gjithë ata që janë të kënaqur me realitetin në Kosovë, i ftoj ta harrojnë këtë shënim timin sa më shpejt. Të gjithë të tjerët i pyes: Çfarë po na pengon të ngrihemi në këmbë për të vërtetën dhe të hapim një kapitull të ri për Kosovën? Hera e kaluar, kur vendosëm të ndahemi nga gënjeshtra dhe të vendosim vet për fatin tonë, çoi në lindjen e shtetit tonë, Republikës së Kosovës.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Donika Gërvalla-Donika Gërvalla-Schwarz:Qeverisja me PDK-në : vetëvrasje kolektive për LDK-në
» Donika Gërvalla:Jusuf Gërvalla për udhëheqësit komunistë të Kosovës të viteve 80-ta
» Gërvalla: Isa Mustafa, thuaje të vërtetën për Rifat Jasharin ose hesht më mirë!
» Donika Gërvalla sonte në KTV
» Donika Gërvalla: Puna nuk mbaron me kaq
» Donika Gërvalla:Jusuf Gërvalla për udhëheqësit komunistë të Kosovës të viteve 80-ta
» Gërvalla: Isa Mustafa, thuaje të vërtetën për Rifat Jasharin ose hesht më mirë!
» Donika Gërvalla sonte në KTV
» Donika Gërvalla: Puna nuk mbaron me kaq
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi