Lama ironizon me urimin e Mimozës: Më mirë përkujtoni betejat e Skënderbeut për vota
Faqja 1 e 1
Lama ironizon me urimin e Mimozës: Më mirë përkujtoni betejat e Skënderbeut për vota
Deputetja e LDK-së, Alma Lama duke ironizuar me urimin e kryetares së Komunës së Gjakovës, Mimoza Kusari-Lila për komunitetin Bektashi me rastin e fillimit të muajit Muharrem.
Në një postim në rrjetin social facebook Lama duke ironizuar me të tilla urime ka thënë se "të gjithë atyre politikanëve që e kanë nuhatur mundësinë e zgjedhjeve, e po duan që të mashtrojne votuesit duke iu përkujtuar beteja fetare si ajo e Qerrbelase, iu rekomandoj t'i ftojnë për të evokuar dhe përkujtuar ndonjë nga dhjetera betejat e Skënderbeut, për të çliruar dhe mbrojtur truallin e Arbërit".
Ndryshe, Kusari Lila është e para politikane e cila ka uruar komunitetin Bektashi për fillimin e muajit Muharrem, kjo ndoshta për faktin se në komunën që ajo udhëheqë një pjesë e madhe e banorëve i takojnë këtij komuniteti.
Më poshtë mund ta lexoni të plotë postimin e deputetes Lama e cila ka nxjerrë edhe disa nga betejat e Skënderbeut:
Te gjithe atyre politikaneve qe e kane nuhatur mundesine e zgjedhjeve, e po duan qe te mashtrojne votuesit duke iu perkujtuar beteja fetare si ajo e Qerrbelase, iu rekomandoj t'i ftojne per te evokuar dhe perkujtuar ndonje nga dhjetera betejat e Skenderbeut, per te cliruar dhe mbrojtur truallin e Arberit.
Betejat i kam nxjerre une nga historia, pra ja ku i kane te gatshme. me kaq e mbyll debatin me hipokritet qe e perdorin fene per vota, nga zyrat e shtetit laik.
BETEJAT QE KA ZHVILLUAR SKENDERBEU PER TE CLIRUAR DHE MBROJTUR TROJET ARBNORE.
Nentor 1443 – merr kalane e Krujes, me disa qindra bashkeatdhetare shqiptare
29 Qershor 1444 – Beteja ne Fushen e Torviolit, Skenderbeu 15 mije ushtare, ushtria turke 25 mije,
Ushtria Turke shpartallohet
1444 - Sulm ne Keshtjellen e Stefigradit , nuk e merr dot
Korrik 1450 – beteja kunder Sulltan Muratit II, Skenderbeu 8000 trupa, Vrana Konti 1500, dhe disa Ceta, Ushtria turke 100 000 ushtare, Ushtria osmane shpartallohet
1455 Beteja e Beratit, Skenderbeu e merr qytetin nga duart e osmaneve. Pas pak ditesh 40 000 osmane vijen ne Berat, ushtria shqiptare e vene mes zjarresh shpartallohet,
1456 Beteja me Mojsi Golemin qe udhehiqte 15000 trupa, Skenderbeu fiton, dhe ia fal tradhetine
1457 Beteja e Albulenes, hamza kastrioti me nje ushtri prej 80 000 trupash osmane, Skenderbeu me ushtrine e tij dhe disa qindra ushtare napolitane e shpartallojne Ushtrine Osmane,
Shtator 1461 Beteja ne Napoli, Skenderbeu ne krye ten je ushtrie 2000 – 3000 vetash shpeton nga rrethimi, Ferdinandin, te birin e mbretit Alfonso V
1462 – Skenderbeu theu kater ushtri
1464 – Skenderbeu shpartalloi një tjetër ushtri osmane prane qytetit te Ohrit
1465 – Beteja e Vajkalit, me Ballabanin. Thyhet ushtria osmane.
Beteja e dyte me Ballababin ne Oranik te Dibres
Beteja ne fushen e Vajkalit, Skenderbeu fiton
Beteja kunder Ballabanit dhe ne te njejten kohe beteja ne Kashar kunder Jakup Arnautit
Maj 1466 –Rrethimi i II i Krujes, Sulltani ne krye ten je ushtrie prej 150 000 trupash, lufta zgjati dy muaj, Sulltani deshtoi. Si hakmarrje pushtoi keshtjellen e Dibres dhe masakroi rreth 10000 gra e femije shqiptare te strehuar aty
Gusht 1466 – Skenderbeu perpiqet te cliroje Elbasanin
1467 – Skernderbeu ne krye te 16000 trupave shpartallon ushtrine osmane te udhehequr nga vellai I Ballaban pashes,
1467 - Beteja per temarre keshtjellne e Elbasanit, prape pa sukses
Maj 1467 – Rrethimi I trete I Krujes. Sulltani sjell ne Shqiperi te gjithe fuqine ushtarake te perandarorise. Beteje ne rrugen Egnatia, beteje e ashper ne Buzuzhrk. Asnjera pale nuk e siguron fitoren, osmanet djegin gjithcka dhe plackisin. Sulltani urdheron shfarosjen ne mase te popullates shqiptare.
Janar 1468 – Semuret ne Kuvendin me bujaret shqiptare, te thirrur prej tij, dhe nuk ngrihet me. Nje ushtri e madhe osmane qe vinte nga Kosova u mund nga ushtria shqiptare por pa komandantin ne krye. Me 17 Janar nderron jete.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Agron Tufa: Psikologjia e votës: vota e majtë dhe vota e djathtë
» Epoka e Gjergj Kastriotit - Skënderbeut
» Berisha, vrapues i mirë (Vrapuesi më i mirë në botë-medale e artë)
» Isa Boletinit: Une jam mire kur asht mire Shqipnia
» Për Urimin nga zemra të Ditëlindjes së mikut tim Përparim Hoxhës-Pimit!
» Epoka e Gjergj Kastriotit - Skënderbeut
» Berisha, vrapues i mirë (Vrapuesi më i mirë në botë-medale e artë)
» Isa Boletinit: Une jam mire kur asht mire Shqipnia
» Për Urimin nga zemra të Ditëlindjes së mikut tim Përparim Hoxhës-Pimit!
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi