Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Brilant Gashi - Kur Shqipëria Jugore konsiderohet greke

Shko poshtë

Brilant Gashi - Kur Shqipëria Jugore konsiderohet greke Empty Brilant Gashi - Kur Shqipëria Jugore konsiderohet greke

Mesazh nga Agim Gashi Mon Jun 08, 2015 10:45 pm

Brilant Gashi - Kur Shqipëria Jugore konsiderohet greke 13114_508190372662068_532987809100464145_n

Brilant Gashi - Kur Shqipëria Jugore konsiderohet greke
Brilant Gashi - Kur Shqipëria Jugore konsiderohet greke 11304361_508731719274600_331908872_n

Në këtë shkrim që po e shkruaj tani dua të jap një shpjegim për një pjesë të Shqipërisë së sotme se si mund të konsiderohet se është e që për disa të tjerë nuk i'u intereson fare se edhe mund të jetë kështu.
E kam fjalen për Shqipërinë e Jugut pra që përfshin Korçën, Përmetin, Tepelenën, Leskovikun e shumë qytete të tjera që Greqia dëshiron që t'i merr këto zona dhe t'i aneksojë por për fat të keq nuk do të munden që ta bëjnë aneksimin asnjëherë.
Në historinë e shkruar mund të thuhet se Konfernca e Ambasadorëve në Londër e copëtoi rëndë trojet shqiptare duke i ndarë në mënyrë arbitrare ndërmjet Serbisë, Malit të Zi dhe Greqisë.
Kurse në atë Konferencë Greqia mori treven e rëndësishme të Çamërisë duke i shkaktuar kësaj treve masakrat më të përgjakshme në historinë tonë nga bandat e Napoleon Zervës në vitet 1913 deri në vitet 1945 duke lënë me mijëra të vrarë e shumë të plagosur ku gjysma u vranë kurse gjysma tjetër dhanë shpirt duke emigruar për në Turqi e Shqipëri.
Por edhe pas Konferencës së Londrës, Greqia nuk u kënaq që kjo konferencë i'a dha trevën e Çamërisë por edhe donte të pushtonte Shqipërinë Jugore duke marrë pra Korçën, Tepelenën, Leskovikun etj etj.
Por tani situata është më ndryshe pasi që edhe në ditët e sotme Greqia dëshiron ta aneksojë të gjithë Shqipërinë e Jugut por fatkeqësisht kurrë nuk do mundet sepse trimat e Shqipërisë akoma nuk kanë vdekur, ata janë ende gjallë.
Por tani një muaj më parë UNESCO që kishte ardhur në Sarandë për mbajtjen e një festivali dhe pasi kishte përfunduar festivali zyrtarët e UNESCO-s shpërndanë diploma dhe çertifikata të ndryshme në shenjë nderimi. Por në diploma ishte një skandal i UNESCO-s sepse gjuha e përdorur në diploma ishte greqishtja dhe nuk e di nëse mund të quhet "Skandal" i UNESCO-s ky apo jo.
Por përnjëmend kjo Organizatë me anë të gjuhës greke të përdorur në diploma mund ta quaj Shqipërinë e Jugut Greqi por ne nuk do lejojmë që kjo të ndodh sepse nuk do t'ia lejojmë grekut të na i marrin bukuritë që ka Shqipëria Jugore.

Brilant Gashi - Kur Shqipëria Jugore konsiderohet greke 11427934_508731725941266_9650480_n
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi