Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Jacobson për Specialen: Nuk e mbrojmë Kosovën në OKB

Shko poshtë

Jacobson për Specialen: Nuk e mbrojmë Kosovën në OKB Empty Jacobson për Specialen: Nuk e mbrojmë Kosovën në OKB

Mesazh nga Agim Gashi Sat Jun 20, 2015 12:32 am

Jacobson për Specialen: Nuk e mbrojmë Kosovën në OKB
Jacobson për Specialen: Nuk e mbrojmë Kosovën në OKB Largea_tracy1434736965

Ambsadorja amerikane në Kosovë, Tracey Ann Jacobson, në një intervistë në RTK ka thënë se themelimi i Gjykatës Speciale do të bëhet ose në Parlamentin e Kosovës ose në Këshillin e Sigurimit.
“Ne kemi folur me shumë deputetë dhe vazhdimisht kemi takime me deputetët. Ajo që presim nga deputetët që e përkrahin dhe bashkë me ata që janë skeptikë, janë dy mundësi që Gjykata Speciale të vendoset në Kosovë me ligjet e Kosovës ose në Këshillin e Sigurimit në OKB, ku ka vende që nuk e kanë pranuar Kosovën dhe nuk janë adhuruese të saj, që kanë mundësi ta luajnë një rol jo të mirë”, tha Jacobson.
Ajo tha se nuk sheh ndonjë të keqe nga Gjykata Speciale por vetëm që Kosova mund të ecë përpara drejt integrimeve evropiane.
“Nëse nuk do ta votojnë Gjykatën Speciale në Parlamentin e Kosovës, ne si Qeveri Amerikane e kemi bërë të ditur që nuk do ta bllokojmë ndonjë propozim nga Rusia apo ndonjë shtet tjetër që e propozon. Për këtë ne e kemi bërë njëfarë presion Qeverisë së Kosovës, sa i përket kësaj dhe unë po përpiqem që të qëndroj jashtë politikës së brendshme.”, shtoi më tej Jacobson.
Në fund ajo tha se nëse dështon votimi në Parlamentin e Kosovës, që më së fundi është java e fundit, ata si Qeveri Amerikane nuk do ta bllokojnë në Këshillin e Sigurimit.
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi