Vjosa osmani: Unë nuk do të hesht para degradimit moral si dhe ndaj fyerjes që dje e sot ju bë Albulenës
Vjosa osmani: Unë nuk do të hesht para degradimit moral si dhe ndaj fyerjes që dje e sot ju bë Albulenës
Meqë po flitet për respektin për Shtetet e Bashkuara të Amerikes (që padyshim është ndjenjë e thuaja të gjithë qytetarëve të Kosovës), do të ishte mirë të mësojmë pak nga ky shtet, dhe vlerat që promovon.
Ja, p.sh., mësimi i sotëm: Presidenti Obama thotë se kur vetëm kur edhe gratë janë të suksesshme – Amerika është e suksesshme. Gjatë viteve të fundit, politika e jashtme amerikane ka rritur jashtëzakonisht shumë kujdesin ndaj rolit të gruas dhe fuqizimit të saj në aspekt global. Madje, diskriminimin ndaj grave tashmë e konsiderojnë jo vetëm si cështje të të drejtave të njeriut, por edhe si kërcënim ndaj sigurisë kombëtare e globale.
E ku jemi ne? Një deputete e zgjedhur përplaset për toke me kokë, kontrollohet në trup nga policia gjatë ekzaminimit mjekësor, dhe shpifet me fotografi të manipuluara se kinse ka mbajtur bombolë gazi në organin gjenital. Asnjehere deri me sot nuk kam pare fushatë më të ulët e të ndytë, më shqetësuese dhe me fyese ndaj një gruaje e nëne se sa kjo qe ndodhi me lajmin për bombolën e gazit. Jam e bindur se një fushatë e tillë kurrë nuk do të lansohej ndaj një politikani burrë. Për mē keq, komentet seksiste ndaj grave, qoftë të politikës, qoftë të shoqërisë civile po vazhdojnë.
Unë nuk jam pajtuar dhe nuk pajtohem me Albulenën për shumë e shumë gjëra qe i ka thënë apo me veprime të saj gjatë këtij mandati. Do të vazhdojë të kundërshtojë cdo mjet të dhunës në Kuvend e jashtë tij, sepse këto metoda po na qojnë në qorrsokak. Do të vazhdojë të kundërshtojë gjuhën përqarëse e fyese që perfaqësues politikë po përdorin ndaj njëri tjetrit. Do të vazhdojë të kundërshtojë cdo tendencë për të dëmtuar raportet e miqësisë së pêrhershme me SHBA-të (përfshirë peticionin e fundit), shtet falë të cilit u ndal tentimi për shfarosjen tonë si popull.
Por sikur une të heshtja para degradimit moral si dhe ndaj fyerjes që dje e sot ju bë grave, do t’a fyeja dhe tradhtoja më së shumti vetveten, mesimet qe kam marre nga prinderit e mi, mësimet që i kam mësuar për vite të tëra në demokracinë amerikane dhe shumë mësime që kam marrë nga disa veprimtarë të urtë të LDK-së. Heshtja ndaj rasteve të tilla nuk është shembulli që dua të jep për vajzat e mia.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Qartëson Vjosa Osmani: Nuk largohem nga LDK. Po shpifin kundërshtarët e LDK-së!
» Tensione në LDK, përplasen Vjosa Osmani e Sadri Ferati!
» Flet Vjosa Osmani!
» Vjosa Osmani do të dalë me parti të re
» Vjosa Osmani: Deputetët po konsiderohen si minj
» Tensione në LDK, përplasen Vjosa Osmani e Sadri Ferati!
» Flet Vjosa Osmani!
» Vjosa Osmani do të dalë me parti të re
» Vjosa Osmani: Deputetët po konsiderohen si minj
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi