Ende pa vija kufitare me fqinjët
2 për qind
Ndërkaq, procesi i demarkacionit me Maqedoninë ende nuk ka përfunduar. Sipas Behar Selimit, i cili njëherësh është dhe kryetar i Grupit për demarkacion, ka mbetur edhe rreth 2 % e vijës kufitare pa u definuar.
Ka kaluar më shumë se një vit që nga shpallja e pavarësisë së Kosovës dhe shteti i ri ende nuk ka definuar fizikisht kufijtë me asnjërin nga shtetet fqinje. Përfaqësuesit e institucioneve kosovare thonë se janë në kontakt me shtetet fqinje, përveç Serbisë, për të punuar në lidhje me këtë çështje. Kryetari i Kuvendit, Jakup Krasniqi, pohon se autoritetet janë në përfundim të përcaktimit të vijave definitive kufitare me Maqedoninë, përderisa me Malin e Zi, zoti Krasniqi shpreh bindjen se bisedimet do të fillojnë së shpejti. Por, problem në këtë drejtim, sipas tij, do të paraqesë kufiri me Serbinë.
“Kosova i ka kufijtë e vet, por këta kufij duhet të ratifikohen, duhet të rishikohen dhe të behët një precizim i kësaj hapësire të Kosovës. Ndoshta kjo mund të jetë një nga arsyet pse Kosova ende nuk është anëtare e OKB-së”. “Sigurisht që në përfundim është vendosja e kufijve me Maqedoninë dhe mendoj që kjo shpejt do të ndodhë, pastaj do të fillojë me Malin e Zi. Nuk besoj që me Shqipërinë do të ketë probleme. Problemet më të gjata dhe me të vështira për të bërë demarkacionin, Kosova do t’i ketë me Serbinë”, tha Krasniqi. Edhe përfaqësuesit e policisë kufitare të Kosovës konsiderojnë se problemet më të mëdha në demarkacionin e kufijve të Kosovës me shtetet që e rrethojnë, do të jenë me Serbinë. Ndihmësdrejtori i përgjithshëm i policisë kufitare, Behar Selimi, thotë se Kosova me Serbinë ka më shumë se 380 kilometra të vijës kufitare, që ende nuk janë përcaktuar. Kjo gjë, sipas tij, paraqet problem si për policinë, ashtu dhe për banorët e atyre zonave.
2 për qind
Ndërkaq, procesi i demarkacionit me Maqedoninë ende nuk ka përfunduar. Sipas Behar Selimit, i cili njëherësh është dhe kryetar i Grupit për demarkacion, ka mbetur edhe rreth 2 % e vijës kufitare pa u definuar.
Ka kaluar më shumë se një vit që nga shpallja e pavarësisë së Kosovës dhe shteti i ri ende nuk ka definuar fizikisht kufijtë me asnjërin nga shtetet fqinje. Përfaqësuesit e institucioneve kosovare thonë se janë në kontakt me shtetet fqinje, përveç Serbisë, për të punuar në lidhje me këtë çështje. Kryetari i Kuvendit, Jakup Krasniqi, pohon se autoritetet janë në përfundim të përcaktimit të vijave definitive kufitare me Maqedoninë, përderisa me Malin e Zi, zoti Krasniqi shpreh bindjen se bisedimet do të fillojnë së shpejti. Por, problem në këtë drejtim, sipas tij, do të paraqesë kufiri me Serbinë.
“Kosova i ka kufijtë e vet, por këta kufij duhet të ratifikohen, duhet të rishikohen dhe të behët një precizim i kësaj hapësire të Kosovës. Ndoshta kjo mund të jetë një nga arsyet pse Kosova ende nuk është anëtare e OKB-së”. “Sigurisht që në përfundim është vendosja e kufijve me Maqedoninë dhe mendoj që kjo shpejt do të ndodhë, pastaj do të fillojë me Malin e Zi. Nuk besoj që me Shqipërinë do të ketë probleme. Problemet më të gjata dhe me të vështira për të bërë demarkacionin, Kosova do t’i ketë me Serbinë”, tha Krasniqi. Edhe përfaqësuesit e policisë kufitare të Kosovës konsiderojnë se problemet më të mëdha në demarkacionin e kufijve të Kosovës me shtetet që e rrethojnë, do të jenë me Serbinë. Ndihmësdrejtori i përgjithshëm i policisë kufitare, Behar Selimi, thotë se Kosova me Serbinë ka më shumë se 380 kilometra të vijës kufitare, që ende nuk janë përcaktuar. Kjo gjë, sipas tij, paraqet problem si për policinë, ashtu dhe për banorët e atyre zonave.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Himni i PDK-së: Hashim Thaçi vija-vija, është Kosova është Serbia
» Thaçi: Diplomaci e shtuar për marrëdhënie me fqinjët
» Vidhen fqinjët e Hashim Thaçit në Prishtinë (Video)
» Berisha: 2013 të shndërrohet në vit harmonie me fqinjët e vendet e tjera
» Danaj: Sa shumë gjak shqiptari paskan fqinjët tanë???
» Thaçi: Diplomaci e shtuar për marrëdhënie me fqinjët
» Vidhen fqinjët e Hashim Thaçit në Prishtinë (Video)
» Berisha: 2013 të shndërrohet në vit harmonie me fqinjët e vendet e tjera
» Danaj: Sa shumë gjak shqiptari paskan fqinjët tanë???
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
|
|
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi