Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Thaçi i kënaqur nga lobimi për Kosovën në Nju Jork

Shko poshtë

Thaçi i kënaqur nga lobimi për Kosovën në Nju Jork Empty Thaçi i kënaqur nga lobimi për Kosovën në Nju Jork

Mesazh nga Agim Gashi Mon Sep 28, 2009 7:24 pm

Thaçi i kënaqur nga lobimi për Kosovën në Nju Jork

Thaçi i kënaqur nga lobimi për Kosovën në Nju Jork THAQ
Hashim Thaçi

Kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi përshëndeti aktivitetin lobues për më shumë njohje të pavarësisë së Kosovës që e kanë bërë presidenti Fatmir Sejdiu dhe ministri i Jashtëm, Skënder Hyseni gjatë javës së kaluar në Nju Jork. Ai u shpreh se pret që angazhimet e lidershipit kosovar gjatë takimeve në margjina të punimeve të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së, do të rezultojnë në shtimin e numrit të njohjeve ndërkombëtare për Kosovën.
“Ka qenë një lobim shumë i fuqishëm shtetëror nga Presidenti dhe Ministri i jashtëm dhe unë dua të besoj se qëndrimet të cilat i ka prezantuar Presidenti nga takimet që ka pasur me lidershipin botëror nga Presidenti Obama dhe liderët tjerë botërorë, kanë qenë takime që do të kontribuojnë drejtpërdrejt në avancimin e procesit të njohjeve të pavarësisë së Kosovës”, deklaroi Hashim Thaçi, kryeministër i Kosovës.
I ndodhur në inspektimin e punimeve të autostradës Prishtinë- Mitrovicë, shefi i qeverisë së Kosovës u shpreh se, megjithatë, lobimi më i mirë për pavarësinë janë ato që ai i quajti punë të mira që po në Kosovë.
“Njohjet më të mëdha për Kosovën ndodhin pikërisht duke u nisur nga suksesi që kemi në Kosovë, nga kjo punë e cila është duke u bërë anekënd Kosovës, nga puna e mirë, nga qeverisja e mirë, sundimi i ligjit, lufta kundër korrupsionit, kundër krimit të organizuar, respektimi i minoriteteve”, theksoi Thaçi.
Sapo është kthyer nga Nju Jorku, Presidenti Sejdiu qe shprehur se pret rezultate të shpejta pozitive për njohjen e Kosovës nga ana e shteteve Malavi, Pakistani, Katari e Kuvajti.
Procesi i njohjeve është ngadalësuar për shkak se shtetet që nuk e kanë bërë ende këtë po presin opinionin këshillëdhënës nga Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë rreth ligjshmërisë së shpalljes së shpalljes së saj. Deri më tani pavarësinë e Kosovës e kanë njohur 62 shtete.
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi