Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Iljasa Salihu: Nuse për shkijet e Shumadisë

Shko poshtë

Iljasa Salihu: Nuse për shkijet e Shumadisë Empty Iljasa Salihu: Nuse për shkijet e Shumadisë

Mesazh nga Agim Gashi Sun Oct 25, 2009 3:08 am

Nuse për shkijet e Shumadisë

Nga Iljasa Salihu

Nevojat e njeriut janë të shumta dhe të ndryshme. Njëra prej shumë nevojave të rëndësishme, padyshim është edhe martesa. Njeriu përmes martesës, mëton ta gjej dhe arrij lumturinë e përkohshme të kësaj bote, duke e siguruar kështu kënaqësinë e përjetshme të botës së pastajme. Shijimi i çerdhes së ngrohtë familjare dhe respekti i ndërsjellë, nuk mund të arrihet ndryshme, përpos se me anë të martesës. Kënaqësitë e pa përshkruar që arrihet pas martesë janë pasardhësit e pastër (fëmijët), të cilët i japin shije dhe arsye këtij planeti.

Por si duket, prindërit dhe vajzat shqiptare të Shqipërisë Londineze, ngrohtësinë e këtij akti të begatshëm, mëtojnë ta arrijnë duke u martuar me serb të Serbisë, që deri dje e sot, mjet komunikimi ndërmjet nesh ka qenë dhe është vetëm tyta e pushkës. Pothuajse u shtangëm tërësisht, kur dëgjuam se në vazhdimësi, si dhe tash së fundi serbët kërkuan 8000 nuse shqiptare. Për të qenë tmerri edhe më i madh, një kërkesë e tillë barbare po miratohet prej prindërve pa kurrizor shqiptar. Serbët që nuk po mundkan të gjejnë vajza të etnisë dhe fesë së vet, ia mësyn Shqipërisë (mëmëdheut e atdheut tonë të dashur), njëkohësisht duke qenë tejet të vetëdijshëm për marrëdhëniet jetësore të brishta me ta. Këta iu drejtuan vajzave shqiptare, sepse vajzat serbe tashmë paskan filluar ta marrin botën në sy, duke kërkuar djem më të pashëm dhe më të pasur se tepricat e "dhëndurëve tanë". Për ta nuk ishte kjo ndonjë risi, kur e dimë se, që moti atyre u ka perënduar morali. Por, t'i ngjajë një gjë e tillë mëmëdheut tonë nuk e besuam assesi, që të parët tanë me xhelozin më të madhe të mundshme e kishin ruajtur dhe kultivuar nderin dhe moralin fare pa njolla. Prindërit shqiptar pa kurrizor me këtë akt barbar, kriminal dhe anormal do arrijnë t'ia hijeshojnë shëmtinë serbëve përmes vajzave të tyre shqiptare të bukura. Si do jetë, pastaj halli i pasardhëseve të cilët si të tillë lindin të pastër? Fatkeqësisht, ata nuk do të jenë as mish as peshk, padyshim që as shqiptar të kompletuar. A nuk na vjen fare inat, që pas pesë vitesh me "nipërit tanë", kuptohet me prejardhje shqiptar të komunikojmë në gjuhën serbe? A nuk turpërohen fare, prindërit dhe vajzat shqiptarë që në vend të fjalisë, "Shpëtim të dua" të thonë, "Spase volim te". Sigurisht që nuk i vjen turp, ngase siç po shihet turpi moti i paska humbur!

Përpos rakisë në tavolinë dhe në disa raste të kryqit, këta shqiptarë tashmë të miqësuar me serbët ortodoks, nuk ndërlidhen me asnjë send tjetër. Me të drejtë Faik Konica kishte thënë se, "feja islame e kishte ruajtur kombin shqiptarë prej shpërbërjes". Autenticitetin e këtij citati, fatkeqësisht po shohim në praktikë! Paramendoni sikur vajzat shqiptare të ishin martuar me turq mysliman!? I gjitë opinioni jonë ishte ngritur në këmb, se u bë kijameti, kurse tash ky akt i tillë, nuk gjykohet e dënohet por përshëndetet e propagandohet nga disa media kryesisht të Shqipërisë. Më vie në dyshim kjo punë, ç'po kërkojnë këto vajza kur burrat shqiptarë akoma nuk i ka tradhëtuar potenca burrërore.

Nga paramendimi në fjalë që nuk po më hiqet dot nga mendja, më dolën përpara debatet e stërmbushura në të gjitha kanalet televizive shqiptare me mysafir llomotitës të tipit Maks Velo, që fatkeqësisht ka shumë. Hë more Maks Velo, dhe ju të cilët thirreni kinse në shqiptari, ku e keni mendjen, gjuhën dhe trupin në këtë rast tmerrues. Mos ndoshta, përherë të parë në jetën e juaj doni ta manifestoni një tolerancë njerëzore! Apo prej këtij rasti skandaloz, doni realisht të bëheni demokrat dhe ta sendërtoni një strategji afatgjate, ku nga nipërit "as mish as peshk", t'i prisni që ndonjëri prej tyre të bëhet kryeministër apo kryetar i Serbisë, e tek pastaj të bëhet i mundur ndërtimi i marrëdhënieve të mira diplomatike me Kosovën dhe me gjithë shqiptarin.

Ju nënat që do ngelni vetëm me prejardhje shqiptare, ju vajza të bukura shqiptare që prisni të fejoheni me serb, ua rikujtoj se, simbioza shqiptaro-serbë pjell vetëm armiqësi dhe shkatërrim të ardhmërisë. Mos i merrni në qaf fëmijët të cilët nuk kanë asnjë faj që do bëhen më shumë serb, e me identitet të pështjelluar, mos veproni ashtu siç dëshirojnë të bëjnë prindërit e juaj me ju, ngase ata i ka mbuluar perdja e injorancës dhe përveç parave dhe ndjenjave të liga nuk njohin gjë tjetër, mos na e përdhunoni me bisha mëmëdheun tonë, mos e lejoni që të bëheni ara mbjellëse të sllavit i cili përpos urrejtjes dhe shovinizmit nuk di asgjë tjetër të mbjell. Ndoshta ju arsyetoheni se Qeveria shqiptare, gradualisht po u jep të drejta dhe përparësi homoseksualizmit, e pastaj frikoheni se do të mbeteni me gishta në gojë, pra me meshkuj pa potencë. Ju kujtojmë se ligji në fjalë është vetëm sa për t'ia bërë qejfin disa homoseksualëve evropian, ndërkaq realiteti është krejt ndryshe. Shqiptarët në aspektin e trajtimin dhe plotësimit të dëshirave ndaj bashkëshortëve në nivel ndërkombëtarë kanë qenë dhe janë në rangje të larta.

Kujtoni përdhunimet dhe masakrimet e serbëve ndaj vajzave shqiptare të Kosovës. Kini pak mëshirë ndaj motrave të gjakut tuaj. Kujdes! Bashkëshorti i juaj mund të jetë një ish-përdhunues i motrave tuaja! Pra, kujdes dhe zgjohu, edhe ti qeveritar, edhe ti intelektual, edhe ti ish-ushtarë i luftërave çlirimtare, edhe ti hoxhë si dhe, edhe ti prift shqiptar.

Për ZSH: Koli
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi