Lediana Kapaj: Mentalitet dënues!!
Faqja 1 e 1
Cdo shtet,çdo popull,çdo etni ka zakonet dhe traditat e tij dhe po po ky shtet dhe ky popull vepron dhe ecen ne jete me parimet e nje lloj mentaliteti te cilin e respekton dhe e ndjek ne menyre krejtesisht te verber....ndonese ndonjehere ky mund te jete i gabuar...ndonese shpeshhere nuk mund te jete i drejte dhe teper paragjykues!
Disa here kam vizituar vendin tim gjate muajve te veres dhe ndonese jam nje emigrante e ikur qe prej 19 vjetesh,prapeseprape jam ne dijeni te shume mendimeve dhe paragjykimeve te gabuara me te cilet jo vetem qe te denon nje brez i vjeter,po me te cilat mendoj dhe jam e bindur qe jane infektuar dhe te rinjte!................
Sigurisht qe ka edhe njerez qe nuk jane te tille,por fatkeqesisht ka edhe shume te tille!
Dua t,ju shpjegoj sesi me duket e padrejte qe kur nje femer eshte e ndare,e ka te veshtire te krijoje dhe te beje nje jete te dyte,qe kur njeri nga bashkeshortet humb jeten,tjetri ose tjetra nuk e kane te drejten e nje martese te dyte,qe kur nje femer çvirgjerohet dhe merret neper kembe nga disa meshkuj,e ka shume te veshtire te gjeje nje "burre te mire"....qe kur nje femer dashurohet me nje me te ri se vetja denohet pasi nuk ka bere mire dhe paragjykohet pas kesaj per "abuzim ndaj personit dhe perdorim si nje mjet seksi"!!!
E shume e shume te tjera......
Nje sarkazem jete e hidhur.....!Dhe e dhimbshme!
Po.... ne Shqiperi nje njeri i tille denohet,paragjykohet,lendohet,merret neper kembe,perflitet,gojohet ne menyrat me te uleta...
Jeta ka hidherimet,gezimet,zhgenjimet dhe te pariturat e saj dhe asnje nga ne nuk e ka te drejten e gjykimit mbi tjetrin,asnje nga ne nuk mund te jete ne gjendje te japi denimin fatal.....asnje pasi keshtu eshte vendosur fati per dike dhe tjetersoj mund te jete vendosur per dike tjeter!
E kam njohur kete mentalitet ne moshe teper te vogel dhe kam pare shkatarrimin e shume njerezve.....dhe ja ku ndeshem me nje mentalitet te tille po mbas 19 vjetesh....nje mentalitet ne te cilin hyra edhe vete si pa kuptuar mes flakeve te nje zjarri qe me perpin shpirtin dhe zemren dhe qe te le me nje ndjenje te zhgenjyer dhe teper ne vetmi.....
Nje miku im me tha nje dite..."Njerezimi eshte teper keqberes dhe teper keqdashes....Ka nje drejtesi me te larte se ajo e njeriut ku ne te cilen secili nga ne nje dite gjykohet per padrejtesite e bera"
I kuptoj sot me dhimbje fjalet e tij...
Indinjohem sot me kete lloj injorance mentaliteti.....indinjohem kur shikoj njerezit fatkeq...viktima te ketij fenomeni.....indinjohem kur dikush perflet dhe shpif dhe pala tjeter qan....indinjohem kur njerezit i respekton dhe te kthejne respektin e tyre me anen e perfitimit,urrejtjes,me anen e nje monedhe te perflakur dhe te padobishme....me anen e nje thike qe te ngulet prapa kraheve!
Ne Shqiperi i nderuar,njerezit ecin me ate mentalitet dhe ndonjehere e shkelin ndjenjen pasi te tjere u qendrojne mbi koke ose justifikohen me ta!
Njerezit analizojne dhe me analizimin e tyre shfaqet dhe mentaliteti!
Mos nuk eshte e vertete qe se çdo mendoje tjetri per ate qe une kam me krah, ose çfare do mendojne prinderit nqs une bej kete,ose çfare do thote lagjia po mu nda vajza etj etj....nuk jane aktuale dhe reale keto ne Shqiperi?!
Ky lloj mentaliteti qendron dhe do qendroje deri diten ku ju ky brez kaq modern,mos ta pranoni qe ai ekziston dhe duhet luftuar....fatkeqesisht shumica prej jush e refuzojne,fshihen pas tij dhe e perdorin sipas interesave te tyre!
Pikerisht problemi i shqiptareve i nderuar,eshte se u futen teper thelle analizave.....
Te" zombit" nuk para e kerkojme sherimin,po te njerezimi po,sepse jemi humane dhe prej kesaj ndryshojme nga kafshet..
Ilaci me i mire besoj se eshte mirekuptimi te njeri tjetri,mbeshtetja,miqesia....po me shume prej tyre shikimi dhe pranimi i nje te vertete sado e hidhur qofte!
Dhe kjo e vertete ne vendin tone ekziston ...perendimi ka te metat e tij,po a nuk e keni kuptuar qe ne Shqiperi ai lloj civilizimi qe eshte jashte mundohet te kopjohet me anen e degjenerimit,ambicjes dhe perfitimit ne kurriz te te tjereve?!
Po mbase ndarjet jane me te pakta,dhe keni te drejte....po desha t'ju pyes....
Sa prej ketyre duhen ne ne te vertete?
Apo thjesht nuk duan te ndahen pasi ekziston nje mentalitet i prinderve per nje familje qe nuk duhet te prishet kurre?
Une personalisht do zgjidhja te jetoja ne harmoni me dike dhe jo thjesht per t'ju nenshtruar nje ligji jo te drejte ku ne te cilen lejohet tradhetia,nje e dashur menjane dhe ku ne te cilen familja eshte "e shenjte"!!!
E urrej vuajtjen,lotet,mjerimin,vetmine,zhgenjimin,padrejtesine....enderroj per nje jete me te kuptuar,nje jete me drejtesi,njerez te barabarte dhe ku ne te cilen nuk ka asnje lloj paragjykimi.!!
Jemi njerez dhe si te tille kemi te drejten e jetes!
Cfare mendoni ju per keto opinione te hidhura,te dhimbshme dhe vrasese qe ekzistojne ne vendin tone?
Ju ka rastisur "fati" te ndesheni me to?
Lediana Kapaj
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Lediana Kapaj:Për Ty Baba!
» Urimet për 100 vjetorin e shtetit shqiptar!
» Lediana Kapaj:
» Lediana Kapaj: Sa shumë dua!!
» Lediana Kapaj: A ja vlen që të të dua?!
» Urimet për 100 vjetorin e shtetit shqiptar!
» Lediana Kapaj:
» Lediana Kapaj: Sa shumë dua!!
» Lediana Kapaj: A ja vlen që të të dua?!
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
|
|
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi