Xun Çetta:Organizmi dhe vlerat e tij anti krimit në Kosovë ekziston
Faqja 1 e 1
Xun Çetta:Organizmi dhe vlerat e tij anti krimit në Kosovë ekziston
Organizmi dhe vlerat e tij anti krimit në Kosovë ekziston
Shkruan Xun çetta
Xun26@hotmail.com
www.info-cetta.blogspot.com
Po ofrohet situata ku sa më shumë të zbulohet krimi si aksion i lënë në gjysmë aq më shumë rritet ai. Kësaj i thonë që krimi të qëndroj në ballë të anti krimit ku çdo ai i cili bënë përpjekje për ta zbuluar krimin,vet do jetë viktima e parë e tij.
Kjo që them pa shmangshëm ndikon paksa në ftohjen e qytetarit për të denoncuar krimin dhe koperuar më njerëzit qe kanë këtë prirje,por se duhet thënë dhe alarmuar se çfarë po e rrezikon Kosovën kjo duhet thënë në mënyrë që të merren masa të nivelit ndërkombëtar,në të kundërtën Kosova rrezikon të jetë qendra e krimit edhe për vet ndërkombëtarët.
Unë e di dhe kam përjetuar praktikat ku flitet dhe shkruhet pak ditë për dobësitë politike po edhe krimin dhe pastaj më muaj të tërë në heshtje totale të gjurmohen kundërshtarët e atyre politikave dhe krimit në tërësi !!!. Është praktikë e njohur dhe e kushtueshme kjo por do doja të jem i shoqëruar me njerëzit siç jam vet për të mos u ndalur në këtë rrugë. Bëj thirrje që të ndërlidhemi dhe zgjerohet gadishmëria për anti krim politik dhe ekonomik. Boshti i këtij zgjerimi për bashkëpunim është tepër aktiv edhe pse në dukje ky organizëm rrallë reflekton prezencën e tij,këtë që them arsyeshëm duhet besuar ngase janë investuar vite a decenie jetërash në këtë organizëm i cili do shpërthen në të mirën e idealeve të vendit.
Krim është,madje i dyfishtë edhe të mashtrohet votuesi me premtime haptas falso vetëm sa për ta marr votën dhe për mes votës ta zhbën përpjekjen e bërjes shtet ligjor.
Segmenti i parë i krimit i cili urgjent duhet ndalur është praktika e mediave të kontrolluara plotësisht dhe liria e tyre e tepruar për të bërë biznes më lexuesin e jo të kryej rrolin që kanë mediat në Kosovë.
RTK urgjentisht duhet eliminuar programet private të cilat bëjnë biznes nen firmën e RTK-së pa dallim se është ai programi ,,Pa rrotulla”apo më rrotulla,në të kundërtën është e pa falshme që të kenë liri biznesi dhe me para të thotë kush çfarë të dojë në kohën kur arkivi i cili dëshmon krimin të mbyllet dhe mos dëshmon krimin.
E njëjta gjë qëndron tek shumë media të shkruara si gazeta etj.
Vlen ta paralajmërojmë lexuesin se edhe pse kaq rrezikshëm pasqyrohet gjendja në Kosovë,organizmi i cili do shpërthen vlerat e veta ka piketuar pistat se nga mund të fillon revanshi i krimit kundër organizmit tonë e kjo pa dyshim është qelësi i të gjithave si fillim.
Më 09.12.09.
Shkruan Xun çetta
Xun26@hotmail.com
www.info-cetta.blogspot.com
Po ofrohet situata ku sa më shumë të zbulohet krimi si aksion i lënë në gjysmë aq më shumë rritet ai. Kësaj i thonë që krimi të qëndroj në ballë të anti krimit ku çdo ai i cili bënë përpjekje për ta zbuluar krimin,vet do jetë viktima e parë e tij.
Kjo që them pa shmangshëm ndikon paksa në ftohjen e qytetarit për të denoncuar krimin dhe koperuar më njerëzit qe kanë këtë prirje,por se duhet thënë dhe alarmuar se çfarë po e rrezikon Kosovën kjo duhet thënë në mënyrë që të merren masa të nivelit ndërkombëtar,në të kundërtën Kosova rrezikon të jetë qendra e krimit edhe për vet ndërkombëtarët.
Unë e di dhe kam përjetuar praktikat ku flitet dhe shkruhet pak ditë për dobësitë politike po edhe krimin dhe pastaj më muaj të tërë në heshtje totale të gjurmohen kundërshtarët e atyre politikave dhe krimit në tërësi !!!. Është praktikë e njohur dhe e kushtueshme kjo por do doja të jem i shoqëruar me njerëzit siç jam vet për të mos u ndalur në këtë rrugë. Bëj thirrje që të ndërlidhemi dhe zgjerohet gadishmëria për anti krim politik dhe ekonomik. Boshti i këtij zgjerimi për bashkëpunim është tepër aktiv edhe pse në dukje ky organizëm rrallë reflekton prezencën e tij,këtë që them arsyeshëm duhet besuar ngase janë investuar vite a decenie jetërash në këtë organizëm i cili do shpërthen në të mirën e idealeve të vendit.
Krim është,madje i dyfishtë edhe të mashtrohet votuesi me premtime haptas falso vetëm sa për ta marr votën dhe për mes votës ta zhbën përpjekjen e bërjes shtet ligjor.
Segmenti i parë i krimit i cili urgjent duhet ndalur është praktika e mediave të kontrolluara plotësisht dhe liria e tyre e tepruar për të bërë biznes më lexuesin e jo të kryej rrolin që kanë mediat në Kosovë.
RTK urgjentisht duhet eliminuar programet private të cilat bëjnë biznes nen firmën e RTK-së pa dallim se është ai programi ,,Pa rrotulla”apo më rrotulla,në të kundërtën është e pa falshme që të kenë liri biznesi dhe me para të thotë kush çfarë të dojë në kohën kur arkivi i cili dëshmon krimin të mbyllet dhe mos dëshmon krimin.
E njëjta gjë qëndron tek shumë media të shkruara si gazeta etj.
Vlen ta paralajmërojmë lexuesin se edhe pse kaq rrezikshëm pasqyrohet gjendja në Kosovë,organizmi i cili do shpërthen vlerat e veta ka piketuar pistat se nga mund të fillon revanshi i krimit kundër organizmit tonë e kjo pa dyshim është qelësi i të gjithave si fillim.
Më 09.12.09.
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Kosovë-Shqipëri me angazhime të përbashkëta kundër krimit
» Krimit politik në Kosovë i paraprinë “Gjarpri pa dhëmb”
» Xun Çetta: Përballja me pasojat e ish-UDB-së dhe ish-SHIK-un në Kosovë
» The Guardian e konsideronë Hashim Thaçin si protagonist të botës së krimit në Kosovë
» Qëndrim Gashi: Lëvizja anti-ShBA në Kosovë, është neveritëse
» Krimit politik në Kosovë i paraprinë “Gjarpri pa dhëmb”
» Xun Çetta: Përballja me pasojat e ish-UDB-së dhe ish-SHIK-un në Kosovë
» The Guardian e konsideronë Hashim Thaçin si protagonist të botës së krimit në Kosovë
» Qëndrim Gashi: Lëvizja anti-ShBA në Kosovë, është neveritëse
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi