Bekim Rexhepi : Islami nuk ka kler !
Faqja 1 e 1
Bekim Rexhepi : Islami nuk ka kler !
Nga Bekim Rexhepi : Islami nuk ka kler !
(Per Terrorrsiet dhe Fondamentalistet)tek forumi "cameria" : fallciteti i ri i çeshtjes çame
Formalisht islami nuk ka kler. Por me tendencat e reja brenda tij shumë fundamentalist aspirojnë të arrijnë këtë gjë. Madje kjo metodë për tu bërë më i pranishëm brenda islamit po provohet vetën me disa njerëz qe po orvaten të paraqiten si të rrezikshëm, dhe vërtet të rrezikshëm për vlerat ndërkombëtare, si bie fjala me Bin Ladenin, Ahmedinin, dhe ndonjë që më pas do të tentoj po ashtu të bëjë vetveten figurë, e qe në theks të veçantë do të synojnë të marrin një mbështetje të fortë nga bota islame për tu bërë kler. Islamit akoma nuk e ndan zyrtarisht xhamin nga shoqëria, më tepër sesa formalisht e ndan xhaminë nga shteti. Ai nuk e ka, siç qe thënë për disa qytetërime të tjera se kishin, një qendër tipike e cila e mban Idealin për njeriun, qoftë në fushën politike apo fetare. Ideali islam sikur bie më këtë, sepse ata që duan të bëhen dijetar mund dhe të bëhen, të përfitojnë njohuri të ndryshme të idealit shoqëror/ligjor, të shënuar në librat e shenjtë dhe, prandaj, mjeshtërinë dhe vullnetin që atë ta ushtrojnë dhe ta jetësojnë dhe asgjë më tepër. Autoriteti politik mbetet nën mëshirën e retorikës, se të tjerët na sulmojnë dhe ne duhet të mbështetemi tek ndihma e allahut, i cili na del gjithsesi si një autoritet fiktiv i gjithë politikës islame. Pra tendenca për tu civilizuar me realitet bëhet e pa prekshme nga cilësia cinike e ideologjike. Shqiptaret duhet ta pranojmë se kanë kulturë perëndimore dhe për këtë kanë dhënë prova të shumta, dhe është e kot ti vardisesh me retorika boshe se mund të kthehen si të dehur në lindje. Mirela Bogdani nuk ka thënë diç nga konteksti i kulturës shqiptare, madje për ta gjykuar si jo shqiptare, ndaj fuqimisht i mbes pran deklaratave te saja. Shqipja është burim i krishterë qe nga meshari i Gjon Bozukut e këtej.
Me nderime e respekt për të gjithë shqiptaret qe e duan kombin e tyre vërtet e pa hile.
P.S
Meqenëse redaksia pranë E-Mailit: cameria@yahoogroups .com i bën vet redaktimet e postumeve që vijnë pranë saj, ajo duket se vetë zgjedhë se çfarë duhet publikuar në rrjetin e saj. Por, e konsideroj jo normale nëse vendos të përdor shkopin dhe karotën ndaj shqiptarëve të bardhë dhe të zi. Dikujt i botohet edhe ndyrësira si bije fjala me tanon kur nuk le njëri pa sharë, dhe dikujt i ndalohet plasimi i një mendimi të lirë, i cili vije në mbështetje të dikujt qe ka të drejtë të thotë atë që ndjen. Redaksi bëhu korrekt më gjithë dhe jo injorante vetëm me disa, ndryshe nuk ja vlen fare...
Bekim Rexhepi
(Per Terrorrsiet dhe Fondamentalistet)tek forumi "cameria" : fallciteti i ri i çeshtjes çame
Formalisht islami nuk ka kler. Por me tendencat e reja brenda tij shumë fundamentalist aspirojnë të arrijnë këtë gjë. Madje kjo metodë për tu bërë më i pranishëm brenda islamit po provohet vetën me disa njerëz qe po orvaten të paraqiten si të rrezikshëm, dhe vërtet të rrezikshëm për vlerat ndërkombëtare, si bie fjala me Bin Ladenin, Ahmedinin, dhe ndonjë që më pas do të tentoj po ashtu të bëjë vetveten figurë, e qe në theks të veçantë do të synojnë të marrin një mbështetje të fortë nga bota islame për tu bërë kler. Islamit akoma nuk e ndan zyrtarisht xhamin nga shoqëria, më tepër sesa formalisht e ndan xhaminë nga shteti. Ai nuk e ka, siç qe thënë për disa qytetërime të tjera se kishin, një qendër tipike e cila e mban Idealin për njeriun, qoftë në fushën politike apo fetare. Ideali islam sikur bie më këtë, sepse ata që duan të bëhen dijetar mund dhe të bëhen, të përfitojnë njohuri të ndryshme të idealit shoqëror/ligjor, të shënuar në librat e shenjtë dhe, prandaj, mjeshtërinë dhe vullnetin që atë ta ushtrojnë dhe ta jetësojnë dhe asgjë më tepër. Autoriteti politik mbetet nën mëshirën e retorikës, se të tjerët na sulmojnë dhe ne duhet të mbështetemi tek ndihma e allahut, i cili na del gjithsesi si një autoritet fiktiv i gjithë politikës islame. Pra tendenca për tu civilizuar me realitet bëhet e pa prekshme nga cilësia cinike e ideologjike. Shqiptaret duhet ta pranojmë se kanë kulturë perëndimore dhe për këtë kanë dhënë prova të shumta, dhe është e kot ti vardisesh me retorika boshe se mund të kthehen si të dehur në lindje. Mirela Bogdani nuk ka thënë diç nga konteksti i kulturës shqiptare, madje për ta gjykuar si jo shqiptare, ndaj fuqimisht i mbes pran deklaratave te saja. Shqipja është burim i krishterë qe nga meshari i Gjon Bozukut e këtej.
Me nderime e respekt për të gjithë shqiptaret qe e duan kombin e tyre vërtet e pa hile.
P.S
Meqenëse redaksia pranë E-Mailit: cameria@yahoogroups .com i bën vet redaktimet e postumeve që vijnë pranë saj, ajo duket se vetë zgjedhë se çfarë duhet publikuar në rrjetin e saj. Por, e konsideroj jo normale nëse vendos të përdor shkopin dhe karotën ndaj shqiptarëve të bardhë dhe të zi. Dikujt i botohet edhe ndyrësira si bije fjala me tanon kur nuk le njëri pa sharë, dhe dikujt i ndalohet plasimi i një mendimi të lirë, i cili vije në mbështetje të dikujt qe ka të drejtë të thotë atë që ndjen. Redaksi bëhu korrekt më gjithë dhe jo injorante vetëm me disa, ndryshe nuk ja vlen fare...
Bekim Rexhepi
Agim Gashi- Administrator
- Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008
Similar topics
» Bekim Rexhepi: S'Edi Kristaq Rama
» Bekim Rexhepi: Ata që më dhunë duan pushtin, nga dhuna do dënohen
» Bekim Rexhepi:Pergjigja ime per ekstremistet islamike
» BEKIM REXHEPI: TË JESH JASHTË SISTEMIT
» Bekim Rexhepi: Si na hyri nga dritarja dhe jo nga dera?
» Bekim Rexhepi: Ata që më dhunë duan pushtin, nga dhuna do dënohen
» Bekim Rexhepi:Pergjigja ime per ekstremistet islamike
» BEKIM REXHEPI: TË JESH JASHTË SISTEMIT
» Bekim Rexhepi: Si na hyri nga dritarja dhe jo nga dera?
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Tue Mar 14, 2017 8:17 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ - SHIPTARËT NUK JANË "ME BYTHË NË PRUSH", PËR TË FALUR TOKAT
Mon Feb 27, 2017 6:54 pm nga Agim Gashi
» Akuzat kundër Shefqet Krasniqit Prokurorisë ia kishte konfirmuar edhe BIK-u (Dokument)
Mon Feb 27, 2017 5:20 pm nga Agim Gashi
» Aktakuzë kundër imamit Shefqet Krasniqi
Mon Feb 27, 2017 4:32 pm nga Agim Gashi
» Zbulohen tensionet gjatë dialogut në Bruksel, Nikoliqi Thaçit: Ti je kriminel
Fri Feb 03, 2017 7:40 pm nga Agim Gashi
» Faruk Tasholli - RJEPENI NANËN
Fri Feb 03, 2017 12:22 pm nga Agim Gashi
» FAMILJA E HAKI IMERIT: AI U VRA NË KOHËN KUR NË PUSHTET ISHIN HASHIM THAÇI E REXHEP SELIMI
Wed Jan 25, 2017 12:39 am nga Agim Gashi
» AGIM GASHI - O NE TREN PËR MITROVICË
Wed Jan 18, 2017 11:08 pm nga Agim Gashi
» Vëllai i tij u pajtua me Thaçin, por ja si ishte kidnapuar Haki Imeri në Brojë e më pas ishte vrarë
Wed Jan 18, 2017 8:13 pm nga Agim Gashi
» Fadil Maloku:Aferim, Prokurori e Kosovës!
Wed Jan 18, 2017 8:00 pm nga Agim Gashi
» Djali i Haki Imerit del kundër axhës: Nuk ia fali Thaçit, nuk dua drejtësi kanunore
Wed Jan 18, 2017 7:12 pm nga Agim Gashi
» IDRIZ ZEQIRAJ:Copëza biografike dhe kujtime për Ibrahim Rugovën
Wed Jan 18, 2017 5:13 pm nga Agim Gashi
» Presidenti Thaçi i “lahet me 124 pleq” Imer Imerit se nuk ka gisht në vrasjen e vëllait të tij
Wed Jan 18, 2017 4:00 pm nga Agim Gashi
» Adem Salihaj akuza të rënda ndaj Hashim Thaçit, ja si po mundohet të shpërlahet nga krimet e shumta që ka bërë
Wed Jan 18, 2017 3:53 pm nga Agim Gashi
» Ndodh edhe ky skandal: Njeriu që grisi fotografinë e Presidentit Rugova merr certifikatën e veteranit të UÇK-së
Tue Jan 17, 2017 7:55 pm nga Agim Gashi
» BERAT ARMAGEDONI:Lamtumirë, Joshua i Pejës!
Tue Jan 17, 2017 12:15 am nga Agim Gashi
» Biografia e Presidentit Rugova - Biografi e shkurtër
Mon Jan 16, 2017 10:32 pm nga Agim Gashi
» ILIR MUHARREMI : Treni provokativ, artistët në gjumë
Sun Jan 15, 2017 11:32 pm nga Agim Gashi
» Përveç ROSU-së, ky është shqiptari që rrezikoi jetën për ta ndalur trenin e Serbisë
Sun Jan 15, 2017 9:53 pm nga Agim Gashi
» ENVER PETROVCI - IN MEMORIAM SEFEDIN NUREDINIT- SEFA
Sun Jan 15, 2017 9:07 pm nga Agim Gashi