Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bekim Rexhepi : Islami nuk ka kler !

Shko poshtë

Bekim Rexhepi : Islami nuk ka kler ! Empty Bekim Rexhepi : Islami nuk ka kler !

Mesazh nga Agim Gashi Mon Dec 28, 2009 8:30 pm

Nga Bekim Rexhepi : Islami nuk ka kler !
(Per Terrorrsiet dhe Fondamentalistet)tek forumi "cameria" : fallciteti i ri i çeshtjes çame

Formalisht islami nuk ka kler. Por me tendencat e reja brenda tij shumë fundamentalist aspirojnë të arrijnë këtë gjë. Madje kjo metodë për tu bërë më i pranishëm brenda islamit po provohet vetën me disa njerëz qe po orvaten të paraqiten si të rrezikshëm, dhe vërtet të rrezikshëm për vlerat ndërkombëtare, si bie fjala me Bin Ladenin, Ahmedinin, dhe ndonjë që më pas do të tentoj po ashtu të bëjë vetveten figurë, e qe në theks të veçantë do të synojnë të marrin një mbështetje të fortë nga bota islame për tu bërë kler. Islamit akoma nuk e ndan zyrtarisht xhamin nga shoqëria, më tepër sesa formalisht e ndan xhaminë nga shteti. Ai nuk e ka, siç qe thënë për disa qytetërime të tjera se kishin, një qendër tipike e cila e mban Idealin për njeriun, qoftë në fushën politike apo fetare. Ideali islam sikur bie më këtë, sepse ata që duan të bëhen dijetar mund dhe të bëhen, të përfitojnë njohuri të ndryshme të idealit shoqëror/ligjor, të shënuar në librat e shenjtë dhe, prandaj, mjeshtërinë dhe vullnetin që atë ta ushtrojnë dhe ta jetësojnë dhe asgjë më tepër. Autoriteti politik mbetet nën mëshirën e retorikës, se të tjerët na sulmojnë dhe ne duhet të mbështetemi tek ndihma e allahut, i cili na del gjithsesi si një autoritet fiktiv i gjithë politikës islame. Pra tendenca për tu civilizuar me realitet bëhet e pa prekshme nga cilësia cinike e ideologjike. Shqiptaret duhet ta pranojmë se kanë kulturë perëndimore dhe për këtë kanë dhënë prova të shumta, dhe është e kot ti vardisesh me retorika boshe se mund të kthehen si të dehur në lindje. Mirela Bogdani nuk ka thënë diç nga konteksti i kulturës shqiptare, madje për ta gjykuar si jo shqiptare, ndaj fuqimisht i mbes pran deklaratave te saja. Shqipja është burim i krishterë qe nga meshari i Gjon Bozukut e këtej.

Me nderime e respekt për të gjithë shqiptaret qe e duan kombin e tyre vërtet e pa hile.

P.S

Meqenëse redaksia pranë E-Mailit: cameria@yahoogroups .com i bën vet redaktimet e postumeve që vijnë pranë saj, ajo duket se vetë zgjedhë se çfarë duhet publikuar në rrjetin e saj. Por, e konsideroj jo normale nëse vendos të përdor shkopin dhe karotën ndaj shqiptarëve të bardhë dhe të zi. Dikujt i botohet edhe ndyrësira si bije fjala me tanon kur nuk le njëri pa sharë, dhe dikujt i ndalohet plasimi i një mendimi të lirë, i cili vije në mbështetje të dikujt qe ka të drejtë të thotë atë që ndjen. Redaksi bëhu korrekt më gjithë dhe jo injorante vetëm me disa, ndryshe nuk ja vlen fare...

Bekim Rexhepi
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi