Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kurti: Serbia, kali i Trojës brenda truallit evropian

Shko poshtë

Kurti: Serbia, kali i Trojës brenda truallit evropian Empty Kurti: Serbia, kali i Trojës brenda truallit evropian

Mesazh nga Agim Gashi Sat Dec 25, 2010 11:33 pm

Kurti: Serbia, kali i Trojës brenda truallit evropian

Kurti: Serbia, kali i Trojës brenda truallit evropian Albin-kurti-
LLideri i Lëvizjes "Vetëvendosje", Albin Kurti ka thënë, se bisedimet e paralajmëruara ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, nuk bëhen për hirë të Kosovës, por për hirë të Serbisë. Ai vlerëson se BE-ja e donë Serbinë në Bashkimin Evropian, në mënyrë që t'ia shkëput Rusisë, pasi shumë qarqe të BE-së i frikohen ndikimit të Rusisë nëpërmjet Serbisë. Kurti po ashtu ka thënë se Rusia funksionon si një oktopod i madh dhe Serbia si një oktopod i vogël.
Mbajtja e zgjedhjeve të jashtëzakonshme parlamentare më 12 dhjetor në Kosova, ka shtyrë bisedimet e paralajmëruara që të zhvillohen mes Prishtinës dhe Beogradit, të iniciuara dhe ndërmjetësuara nga Bashkimi Evropian.
Lideri i Lëvizjes "Vetëvendosje", Abin Kurti, subjekti i të cilit përherë të parë mori pjesë në zgjedhje ka dal forca e tretë politike në vend, ka thënë se Kosova nuk ka çka të kërkojë në këto bisedime, pasi nuk përfiton asgjë, kurse në anën tjetër shumë diplomatë e politikanë në Bruksel duan Serbinë sa më parë në Bashkim Evropian, në mënyrë që t'i marrin atë Rusisë.
"E dimë që Serbia më parë është e interesuar të hyjë ne BE, se më parë që të hyjë në NATO. Edhe atyre qarqeve në Bruksel që e donë Serbinë në BE edhe vet krerëve shtetëror në Serbi, që e duan Serbinë në BE, por jo në NATO, ju leverdis që të kenë negociata me Kosovën, sepse ju duhen disa dakordime me Kosovën, në mënyrë që Serbia të shkojë në rrugëtimin e saj në Bashkimin Evropian. Por Kosova nuk ka se çfarë bënë në këto negociata, se ajo nuk përfiton asgjë, këto negociata nuk janë përhirë të Kosovës, por janë përhirë të Serbisë".
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi