Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LIDHJA E SHKRIMTAREVE, ARTISTEVE DHE KRIJUESVE SHQIPTARE NE GJERMANI SHPALL K O N K U R S P E R P O E Z I

Shko poshtë

LIDHJA E SHKRIMTAREVE, ARTISTEVE DHE KRIJUESVE SHQIPTARE NE GJERMANI SHPALL K O N K U R S P E R P O E Z I Empty LIDHJA E SHKRIMTAREVE, ARTISTEVE DHE KRIJUESVE SHQIPTARE NE GJERMANI SHPALL K O N K U R S P E R P O E Z I

Mesazh nga Agim Gashi Fri Mar 18, 2011 10:32 pm

LIDHJA E SHKRIMTAREVE, ARTISTEVE DHE KRIJUESVE SHQIPTARE NE GJERMANI SHPALL K O N K U R S P E R P O E Z I 187351_100000041739191_5401215_n
LIDHJA E SHKRIMTAREVE, ARTISTEVE DHE KRIJUESVE SHQIPTARE NE GJERMANI SHPALL K O N K U R S P E R P O E Z I

[size=18]Në përvjetorin e Shpalljes së Pavrësisë të Republikës së Kosovës, organizohet ORA E MADHE LETRARE, TRADICIONALE në Koblenz, nga

Lidhja e Shkrimtarëve, Artistëve dhe Krijuesve Shqiptarë në Gjermani në bashkëpunim me Shoqatën Kulturore, Humanitare e Integruese “Stublla” në Koblenz, dhe shpallin

KONKURS PËR POEZI
të krijuesve shqiptarë nga diaspora, kudo që ata veprojnë e krijojnë!

Poezitë duhet të jenë origjinale e të pabotuara më parë, të koduara me shifër dhe dërgohen me postë në adresën:

Hasan QYQALLA

Braunsbergweg 41,

D – 56656 Brohl-Lützing

Deutschland

Poezitë nuk guxojnë të jenë plagiat apo të kopjuara, ndryshe përgjegjësitë i bartë vet autori!

Dërgimi i poezive në tre kopje fillon nga dita e shpalljes së konkursit, e vazhdon gjer më 10 prill 2011. Më 25 prill shpallen rezultatet dhe fituesit e dëshmojnë autorësin me dërgimin e kopjes së tretë e cila mund të bëhet edhe përmes internetit (e-mail) adresen

hasan.qyqalla@yahoo.com

Shpërblimet ndahen më 30 prill 2011, kur edhe mbahet Ora e Madhe Letrare, Tradicionale “PAVARËSIA E KOSOVËS”!

Koblenz, Kryetari i Këshillit Organizativ

18. 03.2011. Hasan Qyqalla

SQARIM!
Edhe njëher ju bëjmë të njohur që mos te konkurrohet me më shumë se një poezi, edhe pse vijnë me shifra të ndryshme por në një pliko!!! Pra, rregullat janë që të respektohen, ndryshe jemi të shtyrë që mos t'i marrim parasysh!
Kërkojmë mirëkuptimin tuaj të nderuar krijues...! Suksese ...
Me respekt Hasan QYQALLA
LIDHJA E SHKRIMTAREVE, ARTISTEVE DHE KRIJUESVE SHQIPTARE NE GJERMANI SHPALL K O N K U R S P E R P O E Z I 59920_160605173950873_100000041739191_511726_330985_n
PJESMARRES NGA ORA LETRARE-TRADICIONALE "PAVARESIA E KOSOVES" NE KOBLENC TE GJERMANISE

PREKJA E ËNDRRËS

Sot nuk kërkoj aromë lulesh
As lakmoj retë qiellore
As kërkoj ndihmë shenjtërish

Sot le të mos vijnë yjet
As rrezet e hënës
Se s'bie më terr në Kosovë

PREKËM
ËNDRRËN

Sot Kosovë e Pavarur
Është vet dielli i rilindur
Dhe unë shtetasi i saj Shqiptar.

Pavarësi e Kosovës
Prekja e ëndrrës së brezave
Qarkullim i gjakut tim në deje
.

17. shkurt 2008
(marrë nga vëllimi poetik "Prekja e Ëndrës")
Autori

LIDHJA E SHKRIMTAREVE, ARTISTEVE DHE KRIJUESVE SHQIPTARE NE GJERMANI SHPALL K O N K U R S P E R P O E Z I 62901_160605157284208_100000041739191_511725_1957882_n
H.Qyqalla: Fjala pershendetese ...
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi