Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

I arrestuari në Zvicër Shemsi Nuhiu : Nuk du të kthehem në Serbi, unë jam qytetar i Kosovës ![/

Shko poshtë

I arrestuari në Zvicër Shemsi Nuhiu : Nuk du të kthehem në Serbi, unë jam qytetar i Kosovës ![/ Empty I arrestuari në Zvicër Shemsi Nuhiu : Nuk du të kthehem në Serbi, unë jam qytetar i Kosovës ![/

Mesazh nga Agim Gashi Mon Apr 18, 2011 6:51 pm

www.preshevajone.com
I arrestuari në Zvicër Shemsi Nuhiu : Nuk du të kthehem në Serbi, unë jam qytetar i Kosovës !
I arrestuari në Zvicër Shemsi Nuhiu : Nuk du të kthehem në Serbi, unë jam qytetar i Kosovës ![/ Ucpmb-300x250
Shemsi Nuhiu edhe pse është qytetar i Kosovës, Prishtina zyrtare ende nuk ka kërkuar ekstradimin e tij nga policia zvicerane që sipas z. Falco Galli nga Zyra Federale e Drejtësisë në Bernë « kjo nuk është punë e jona e as praktike që ne nga Berna t’i themi Prishtinës bënë një kërkesë të tillë.. »

Bernë, 18 prill/ AIK-Presheva Jonë

« Më 14 prill 2011 ne Vevey është arrestuar Shemsi Nuhiu. Arrestimi i tij është bërë nga Zyra Federale Drjetësisë me kërkesën e datës 8 mars nga ana e ambasadës serbe në Bernë..» i ka deklaruar sot Agjencisë Informative Kombëatre « Presheva Jonë » z. Falco Galli nga Zyra Federale e Drejtësisë në Bernë, dukie përkujtuar se neni 3 i Konventës Evropiane për ekstradim, nuk është dhënë për vepra penale politike. Sipas kërkesës serbe, ai qenka banorë i Serbisë, që në fakt ai është qytetarë i Kosovës dhe jo i Serbisë, njoftojnë burimet tona. Ketë na e konfirmuan sikur familjarët e të arrestuarit ashtu edhe nga Berna.

« Një gjykatë serbe atë e ngarkon se ka qenë pjesëtar i UCK-së në anën e Gjilanit i cili akuzohet për krime kundër njerëzimit …» thotë në vazhdim zyrtari nga Zyra Federale për Drejtësisë. Gjatë një audiencë mbajtuir më 15 prill të ketij viti, Shemsi Nuhiu ka refuzuar të ekstradohet në Serb, për shkak se ai është banorë i Kosovës.

Ai edhe pse është qytetarë i Kosovës, Prishtina zyrtare ende nuk ka këkruar ekstradimin e tij nga policia zvicerane që sipas z.Galli, « kjo nuk është punë e jona e as praktike që ne nga Berna t’i themi Prishtinës bënë një kërkesë të till.. » , njofton agjencia informative « Presheva Jonë » nga Berna. Porcedura e ekstradimit të Shemsi nuhiutr, sipas autoriteteve zvicirane po shqyrtohert edhe me tutje, por ende nuk dihet se ku do të dërgohet ai, në Serbi apo Kosovë.
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi