Akllapi Net - Forum i Hapur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Akad. Mark Krasniqi u nderua me çimimin \"Ora e Presidentit\"

Shko poshtë

Akad. Mark Krasniqi u nderua me çimimin \"Ora e Presidentit\" Empty Akad. Mark Krasniqi u nderua me çimimin "Ora e Presidentit"

Mesazh nga Agim Gashi Fri May 25, 2012 1:00 am

Akad. Mark Krasniqi u nderua me çimimin "Ora e Presidentit"

Akad. Mark Krasniqi u nderua me çimimin \"Ora e Presidentit\" Ball_img_0056

Akad. Mark Krasniqi është nderuar sot nga Dega e LDK‑së në Gjermani me çmimin simbolik "Ora e Presidentit", me rastin e 24 majit - Ditës së Presidenit. Gjatë një ceremonie në selinë qendrore të LDK-së në Prishtinë, Kryetari i LDK‑së Isa Mustafa ia dhuroj ‘’Orën e Presidentit”në emr të degës së LDK-s në Gjermani akademik Mark Krasniqit.Kryetari Isa Mustafa tha: se po nderohen njerëz të rëndësishëm, figura të fuqishme intelektuale, politike, atdhetare, politike të Kosovës, siç është edhe akademik Mark Krasniqi. Ai kujtoi se Mark Krasniqi ka qenë profesor i tij, prej të cilit ka mësuar shumë. "Mark Krasniqi ka qenë një prej miqve më të afërt të Presidentit Rugova, bashkudhëtar i tij i gjatë në kohë më të vështira, përjetimin e sfidave më të ashpëra të Kosovës. Konsideroj se me meritë të plotë po i ndahet ky çmim, një dhuratë simbolike që tregon një përkushtim që e ka LDK dhe ne si pasarëdhës të prsidentit Rugova për gjithë bashkëpunëtorët e tij dhe gjithë ata që kanë kontribuar dhe i kanë dhënë hov zhvillimi të demokracisë, lirisë dhe pavarësisë së Kosovës", theksoi kreu i LDK-së Isa Mustafa. Nga ana e tij, akademik Mark Krasniqi falënderoi degën e LDK‑së në Gjermani për ndarjen këtij çmimi. Këtë mirënjohje, tha ai, çmon më tepër sesa shumë mirënjohje të tjera që i janë dhënë. "Ibrahim Rugova ka qenë një njeri i pastër si biluri, andaj unë jam lidhur me të sepse ideali i tij ka qenë ideali që unë kam pasur në zemër si fëmijë. Ai ka qenë atdhetar pa kurrfarë ideologjie tjetër që do të shkonte ndesh me atdhetarizmin e tij", theksoi akad. Krasniqi.Në emër të degës, Muharrem Gashi tha se Dega e LDK në Gjermani, duke njohur, respektuar dhe nderuar përkushtimin atdhetar, shkencor e human të akademik Mark Krasniqit, si dhe duke përfillur dëshirën e anëtarësisë së LDK‑së, që simbolikisht titullohet "Ora e Presidentit", pa mëdyshje ka bërë zgjedhjen e duhur. Ky çmim, shtoi ai, është edhe një rast për të kujtuar themeluesin dhe ideatorin e tij, Abedin Gashin, i cili gjendet në amshim. Akademik Mark Krasniqi si një bashkëpunëtor besnik dhe krah i djathtë i presidentit Rugova, jo vetëm se i qëndroi pranë, por edhe mbështeti prijësin historik të shqiptarëve të Kosovës në momentet më delikate të historisë dhe lëvizjes për liri e pavarësi, e demokraci nën emblemën e LDK‑së, tha Gashi.

Akad. Mark Krasniqi u nderua me çimimin \"Ora e Presidentit\" 403475_420849777948871_100000715571256_1235785_181087161_n
Agim Gashi
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45955
Registration date : 17/11/2008

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi